Černá kniha

Černá kniha https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150854/cerna-kniha-150854.jpg 4 4 2

Vyprávění o učiteli,který po letech najde na půdě starou třídní knihu,černou knihu. V té jsou zápisy o nezbednostech dětí,ale nějakým "zázračným" způsobem se přihodí,že kniha sama začne učiteli příhody vyprávět.Tak se spolu s ním dozvíme ,jak to tenkrát doopravdy bylo..

Přidat komentář

Terror
11.02.2023 4 z 5

Jednotlivé příběhy spojuje jedna základní myšlenka – posloucháme, co se nám naše děti snaží říct? Neskrývá se za jejich „darebáctvím“ něco víc? Opravdu je chápeme? A chceme vůbec?
Většinou jde o povídky s jednoduchým dějem a podobným vyústěním. Většina jich je smutná a měkčím povahám může cosi slaného zaštípat v oku. Koncept Černé knihy, kam učitelský sbor zapisuje prohřešky žáků, je zajímavý, stejně jako autorův lehce poetický a vypsaný styl.

Turlogh
30.12.2020 5 z 5

Velmi zajímavá a originální kniha, která vychází z tzv. Černé knihy, do které se zapisovaly rozličné prohřešky dětí ve škole za první republiky, někde v Posázaví. Jednotlivé příběhy dítek, které vypráví učiteli samotná Černá kniha, na mě hluboce zapůsobily. Je vidět že autor příběhů, pan spisovatel Vítězslav Šmejc rozuměl skvěle dětské duši. Vřele doporučuji k přečtení, protože druhou takovou knížku asi hned tak nenajdete. Za mě plný počet hvězd. Howgh,.


Kniha Černá kniha je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chci si koupit1x