Černá Hora

Černá Hora https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414480/cerna-hora-crna-gora-werner-lips-pr-RoP-414480.jpg 5 1 1

Praktické tipy na cestu (možnosti ubytování, ceny, dopravní prostředky, peníze atd.). Základní údaje o dějinách, geografii a obyvatelstvu Černé Hory. Kapitoly o turisticky atraktivních oblastech, městech a přírodních památkách Černé Hory (historie, pamětihodnosti, praktické informace). Text doplněn mapkami, plánky měst, barevnými fotografiemi.... celý text

Přidat komentář

Snoopi
17.04.2024 5 z 5

Příjemný průvodce po atraktivních lokalitách této - naštěstí turisty trochu opomíjené - krásné země. Jsem ráda, že jsem ji v roce 2017 navštívila, odnesla jsem si hodně nezapomenutelných zážitků včetně mého prvního setkání s mořem, které bylo i v říjnu krásně teplé, a jehož šumění příjemně uklidňovalo :-)
Průvodce je tak akorát do ruky, ani kapesní, ani obří, obsahuje vše podstatné, co je potřeba znát, pokud se rozhodneme zemi navštívit. Je rozdělen na několik částí, od "Praktických tipů na cestu od A do Z" přes oddíl "Země a lidé" a dále přináší informace o jednotlivých regionech: Kotorský záliv, Města na pobřeží, Centrální planina a Skadarské jezero, Sever země - hory, Východní oblast Černé Hory. Dozvíme se to nejdůležitější, jak si v zemi počínat, od možností ubytování a využívání dopravy přes stravování, formu platby, volnočasové aktivity až po různá upozornění, jak jednat v krizových situacích. Příručka také nabízí vybrané zajímavé kapitoly z dějiny země, upozorňuje na přírodu a její zvláštnosti a nechybí ani zmínka o kultuře, tedy filmu, divadle a literatuře - v češtině známe i dílo zdejšího spisovatele Miodraga Bulatoviće.
Celkově jde o velmi přehledně uspořádanou příručku, text bohatě doplňují fotografie a mapy a není nikterak objemná, takže se jako průvodce dokonale hodí na cesty.

Štítky knihy

turistické průvodce Černá Hora

Autorovy další knížky

Werner Lips
německá, 1961
2009  87%Malta, Gozo, Comino
2009  100%Černá Hora
2009  80%Chorvatsko

Kniha Černá Hora je v

Přečtených1x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce2x