Čermák versus Al Capone

Čermák versus Al Capone https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84775/bmid_cermak-versus-al-capone-2Re-84775.jpg 4 5 2

Kniha popisuje životní osudy jednoho z nejslavnějších Čechoameričanů – chicagského starosty A. Čermáka a jeho boj proti politickým kruhům, které byly zkorumpovány prohibicí a kriminalitou podsvětí.

Přidat komentář

MilanBrabec
24.02.2024 3 z 5

Celkem zajímavé, ale velmi povrchní a místy tendenční, navíc autor příliš tlačí na údajný titulní konflikt - spíše se jedná o paralelní životopisy. Čermákova osoba by si zasloužila důkladnější a hlubší zpracování než tuto bulvární jednohubku.

Lmslaver
02.01.2022 5 z 5

Čtení určené pro ty, co se chtějí dozvědět něco více o prvním chicagském starostovi českého původu Antonínu Čermákovi. Kniha popisuje jeho postup v politice, postoj k prohibici i organizovanému zločinu, jehož hlavní tváří té doby a místa byl Al Capone. Ostatně v době Čermákova funkčního období, coby starosta Chicaga, byl Capone odsouzen za daňové úniky. Díky této knize jsem mohl nahlédnout do Chicaga dvacátých a třicátých let. Za mě spokojenost.