Cela č. 33

Cela č. 33 https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373002/mid_cela-c-33-tyt-373002.jpg 3 7 4

Kniha CELA č. 33 byla sepsána na motivy skutečné události. Hlavní hrdinkou příběhu je mladá žena jménem Hana, která nás svými dopisy adresovanými autorce knihy přenese do prostředí české ženské věznice. Hana zde prožívá svůj vnitřní boj, zároveň se ve svých vzpomínkách vrací do minulosti a postupně odkrývá svůj příběh. Hana během vyprávění čtenáře provádí nejen kriminálním prostředím, ale především klade důraz na hodnotu přátelství, bez kterého by její život, tam za zdí, byl nesnesitelný. Příběh nás od začátku zavede do prvního dne jejího propuštění z věznice, kdy si hlavní hrdinka uvědomuje maličkosti běžného života, které bývají často přehlíženy. Autorka poukazuje na fakt, že banální lidské chyby mohou mít fatální následky. Cesta zpět do běžného života není jednoduchá, ale díky přátelům možná. Nakladatelská anotace.... celý text

Přidat komentář

Nikita65
05.07.2021 3 z 5

Malinká knížečka přečteno za chvíli, chybělo mi pořádně vysvětlení, proč ona paní se do vězení dostala.

daza.dt
07.05.2019 5 z 5

Zajímavě napsaná kniha, která Vás zasáhne. Donutí se Vás se dlouze zamyslet, co by člověk udělal sám, kdyby se dostal do stejné situace. Jak by se asi zachoval, jak by to snášel? Po přečtení této útlé knížečky - pevně doufám, že se této životní zkušenosti vyhnu. Musí to být strašné.


jan-da
23.03.2018 2 z 5

Kniha mohla být trochu delší, protože je přečtená opravdu během chvilky, ale na knížečce bylo zajímavé se dočíst, jaká jsou "pravidla a chod" ve věznici.. Často to bylo něco, co zřejmě leckdo neví (já tedy rozhodně ne a dost mě to udivovalo - viz zákaz spaní mimo osobní volno, apod..). K samotnému ději knihy - myslím si, že kdo nezažil, tak si život ve vězení neumí ani představit (tudíž ani já ne), ale už jen to, že čtete příběh podle skutečné události z pohledu osoby, která si prožila 10 měsíců za mřížemi, dodával knize zvláštní "náboj" a já osobně věřila každému slovu, které bylo napsané.. Četla jsem to jedním dechem..

alnahu
05.03.2018 3 z 5

K této malé knížečce jsem přišla náhodou ,ale docela ráda jsem si ji přečetla. Příběh Hany , podle skutečné události ,její zpověď ,proč se dostala a jak prožívala 10 nekonečných měsíců v ženské věznici.Smutný příběh ,kterým nám Hana chtěla sdělit ,abychom se varovali zbytečných životních chyb, které pak vedou k fatálním následkům.