Zimná láska

Zimná láska https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94501/zimna-laska-94501.jpg 5 498 68

Čekanky série

< 3. díl >

Krásna Evie Jennerová hľadá únik z rúk chamtivých príbuzných, ktorí ju plánujú vydať za bratranca, aby sa dostali k peniazom jej umierajúceho otca. Evie vyhľadá lorda St. Vincenta, známeho sukničkára, a ponúkne mu výhodný obchod: za manželstvo s ním svoj majetok. Ponuka ho prekvapí, no keďže je vo finančnej tiesni, nemôže ju odmietnuť. Vďaka svojim skúsenostiam so ženami si je navyše istý, že si pri manželke bude ďalej nerušene užívať. Dokáže ho Evie zmeniť natoľko, aby prestal úprimnú lásku považovať za poníženie?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Devil in Winter , 2006


více info...

Přidat komentář

FranciM
05.04.2024 5 z 5

Takhle ma vypadat historicka romance.

MarieHamlkova
18.03.2024 5 z 5

Tenhle dil mam proste nejradeji, kazdy rok se k nemu vracim.


Ewe291
29.09.2023 5 z 5

No ja neviem (samozrejme viem) preco ale tento diel mam najradsej. Evie a Sebastian boli prosto skveli. Vsetko co prezili, napätie, akcia laska. Prosto autorka vie ako vtiahnut do deja

parvitas
26.08.2023 2 z 5

Tretia čakanka nečaká. Nielenže je v najhoršom možnom postavení, týraná príbuznými, ktorí ju chcú ešte aj obrať o dedičstvo, ale ešte si ho, na prvý pohľad, aj sama zhorší.
Rozčuľovalo ma, ako sa tie kamošky viac nesnažili pomôcť Elie. Ked ju rodina trápila hladom (ale aj tak bola krásna a vhodne vytvarovaná), alebo jej bránili vo vydaji, či nepúšťali ju na spoločesnké akcie...
V tejto knihe sa hrdinka zachráni sama. Nájde si najhoršieho možného ženícha a ponúkne mu dohodu. On sa samozrejme, polepší. (Mínus hviezdička) Lebo zradil svojho dobrého priateľa tým, že mu uniesol snúbenicu a chcel sa s ňou oženiť. (Mínus hviezdička) A nechcel sa ospravedlniť. (Mínus milión hviezdičiek.) Nakoniec sa aj tak ku svadbe v Škótsku dostalo a to utrpenie cestovania si zapamätám asi najviac.
A aj keď nechcel pracovať, dostal sa k hráčskemu klubu (vyženil ho), ktorý svojím menom, titulom, kontaktmi a diabolským šarmom zachránil. Lebo peniaze skutočne nemal. Teda rovnako, ako vyženil krásku, s ktorou mal sex ako cez kopírak (viď predchádzajúce knihy), ale ktorá mu dávala ultimáta a on ich samozrejme dodržiaval...až z toho bola láska, ktorá prekonala aj smrť... (Smajlík so srdiečkom v očiach.)
No, čo k tomu dodať. Nevyužitý potenciál bozkávania v tajných chodbách... najmladšia zo štvorice vyzerala, že konečne dodá chýbajúcu pikantnosť... a nič. Pokračujem ďalej.

Senza Jenka
02.08.2023 4 z 5

Polovina Sebastianova chování je sice póza, ale stejně mi ten morální obrat přišel trochu pohádkový...
Evie je prostě kouzelná.

nina3905
30.07.2023 5 z 5

Perfektná romantikuš kniha. Sebastian je playboy a ani vo sne by mi nenapadlo, že sa zamiluje do nenápadnej, zajakávajúcej sivej myšky Evie, ale stalo sa.

rampapa
28.06.2023 5 z 5

Tak tohle je za mě nejlepší díl ze série. Moc mám ráda tuhle autorku a tuhle sérii. Evie se Sebastianem jsem si hnedka zamilovala. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

pip11
16.03.2023 5 z 5

Moc povedený díl Čekanek. Na příběh věnovaný tiché Evie jsem se velmi těšila a rozhodně mě nezklamal.

beruzzka
15.01.2023 5 z 5

Na tenhle díl jsem se těšila nejvíc! Ukoktaná zranitelna Evie a prostopažník Sebastien. Hráčský klub a vše začne svatbou! Četlo se samo.

Edita1702
25.11.2022 5 z 5

Za mě zatím nejlepší díl v sérii. Ti dva se prostě k sobě hodí, nejprve Evi odhání Sebastiana a pak Sebastián Evi....nakonec to oba pochopí,.... není tolik vtipná jako předchozí dva díly, ale stále se tam něco dělo.

lucie.dc
23.11.2022 3 z 5

Já to hodnocení bohužel trochu rozbiju.

Na tento díl jsem se velmi těšila, až jsem se překonala a neskončila "druhá romantika a dost."

Chyběl mi tam onen vtip, ten se objevil na chvilenku, kdy se zjevila na scéně Lillian, jinak spíš smutné dílo, které mě ale ani nenadchlo.

Evie žila v příšerné rodině tyranů a je fajn, jak to dopadlo, ale čekala jsem víc, Sebastian se až moc rychle napravil, dokonce jsem některé pasáže ke konci už i přeskočila.

První 2 super, tato moc ne-e, dokonce jsem četla několik dní (neobvyklé).

petraj30
25.07.2022 5 z 5

Takové milé čtení na jedno odpoledne.
Čekanky jsou moje oblíbená série, i když nečtu zrovna popořadě. Další věc, která se mi moc líbí, je prolínání ostatních sérií.
Evie byla nenápadná dívka postávající v koutech. Ovšem tady dostala více prostoru a nebyla vůbec taková, jako v jiných dílech. Chvílemi dávala Sebestianovi pořádně zabrat a to on přesně potřeboval. Znuděný a arogantní floutek si u mě zvýšil reputaci. I on poznal, jak chutná láska.
Jediné, co mi tu trošku vadilo, bylo neustálé omílání Eviiny rodiny, ale objevili se jen krátce. Myslela jsem, že se ještě objeví na konci a něco vyvedou, ale bohužel. Jinak to bylo opravdu krásné pohlazení po duši

allyska
28.02.2021 5 z 5

S předchozím dílem nejlepší knížka série. Evie nedala Sebastianovi nic zadarmo a stála si za svým. Autorce se opět podařilo, abych se do knihy začetla a nemohla knížku jen tak odložit.

Ludmila02
12.02.2021 5 z 5

Naprosto perfektní.

petulik330
18.01.2021 4 z 5

Moje nejoblíbenější kniha s této série. Mladá a stydlivá dívka je nucena se provdat za hejska jen proto, aby jo rodina neprovdala proti její vůli za odporného a hrabiveho bratrance který jde jen po jejím jmění.
Postupem času se manželé sbližují a zjišťují že jim na sobě začíná záležet. Jako vždy nás čeká šťastný konec.

sappan
23.06.2020 5 z 5

Čekanky jsou moje oblíbené, ale asi nejraději mám Zimní naději. Jak píše Mnaui - Evie dokáže překvapit a Sebastian je prostě Sebastian. Jen mi vadí, že nakladatel popletl obálky (a nejen u nás, ale i v originále). Musela jsem si správnou obálku "přepracovat". K Zimní naději evidentně patří obálka knihy Vše pro lásku. Ale i přesto knížku doporučuji, je to úžasná oddechovka.

Nibiru
18.06.2020 5 z 5

Po pár letech jsem tuto romanci otevřela znovu, protože mě na ni navedla nová série "Ravenelovi", kde v jednom příběhu už vystupuje syn Evangeline a Sebastiana St.Vincenta, Gabriel. Je stejně charismatický jako kdysi v mládí býval jeho otec. Musela jsem si proto jejich příběh znovu "osvěžit". A vůbec mě nezklamal, "dostal" mě stejně, jako před časem. Dnes můžu s klidem potvrdit, že tento díl je opravdu nejlepší ze všech "Čekanek". Zajímavý děj, unuděný vikomt s tváří padlého anděla a ďábelským charisma, který si myslí, že ho nic v životě už nemůže překvapit a dostat, nakonec s úžasem musí přiznat sám sobě, že svoji zákonitou manželku Evi miluje tak, že by pro ni i zemřel. Z ryze strohé, pragmaticky uzavřené "manželské dohody", která jim oběma má svým způsobem pomoci vymanit se ze svých problémů, se postupně stává strhující a místy moc dojemný souboj o lásku toho druhého. Tato kniha se opravdu povedla!
Pouze si musí čtenářka "svého Sebastiana" vytvořit sama ve vlastní fantazii, protože "ten z přebalu" knihy nemá se zlatovlasým vikomtem nic společného.

Mnaui
16.05.2020 5 z 5

Evie dokázala překvapit ...

tatjana1737
27.04.2020 4 z 5

(SPOILER) Konečně přidávám komentář a opět musím zkritizovat obálku... Souhlasím s názory, že tenhle příběh je nejlepší ze čtveřice čekanek. Annabellu jsem četla jako první od autorky, takže zde byl jistý moment překvapení a okouzlení, ale na pomyslnou špičku řadím příběh Evie a Sebastiana. Asi proto, že - stejně jako jiné čtenářky - mám slabost pro napravené hříšníky. Předchozí negativní St. Vincentova role z předchozího dílu je zde vysvětlena, takže čtenářka mu záhy jeho nečestné chování odpustí. Sebastian si navíc od začátku na nic nehraje a rovnou deklaruje, že nemá žádnou čest. Protože je však viděn očima nevinné Evie, všechny víme, že to není až tak úplně pravda ;-). Vždyť kterou by si nezískal muž, kterého autorka charakterizuje jako toho, kdo v líbání nalézá téměř totéž potěšení jako v samotném milování :-). (A popis prvního milování, kdy byl zkušený a vyprahlý protřelý muž otřesen víc než nevěsta... ach!)

Ačkoli ti dva uzavřou na základě oboustranně výhodné smlouvy "sňatek z rozumu", Sebastian Evií neopovrhuje, ale chová se k ní s úctou. To se mi na jejich dvojici líbilo asi nejvíce, že ačkoli by si koktavá a nesmělá dívka zasloužila třeba i výsměch, zhýralý a mnohonásobně zkušenější St. Vincent se k ní chová slušně a naopak jí dodává sebevědomí, jež jí chybělo.

"Až dosud ses pokoušela dělat radost druhým, avšak dvakrát jsi neuspěla. Proč nechceš pro změnu potěšit sebe? Proč si nestanovíš vlastní pravidla? Doteď ses držela společenských konvencí a cos z toho měla?"
- "Zvyklosti se mi líbí. Co je na tom špatného, být obyčejný člověk?"
- "Nic. Ale ty nejsi obyčejná."

Westcliff se možná později diví, že Sebastian se naučil mít někoho rád víc než sebe sama, ale tenhle jeho "nově objevený" rys prostupuje dějem knihy od samého začátku. Ovšem pozor, Evie není žádná šedá myš, jak by se mohlo zdát. V předchozích dvou dílech stála mnohokrát stranou a trochu ve stínu dominantnějších ženských postav, ale pak pokaždé pronesla nějaký trefný komentář, kterým udeřila hřebíček na hlavičku, a dokázala se vymezit i proti přítelkyním, když se nechovaly správně. Takže stejně jako v první a druhé knížce série, i zde se objevuje mnoho neotřelých dialogů, které nepostrádají vtip a přispívají k jiskření mezi ústředními postavami.

„Nicméně během uplynulé čtvrthodinky jste se bez zábran mazlila s těmi částmi mého těla, jichž se před vámi nikdo neodvážil dotknout.“
- „O tom v-velice pochybuji. Řekla bych, že byly brány do rukou častěji, než věci na bleším trhu.“
- „Alespoň jsem je nabízel za rozumnější cenu.“

Sebastian kolikrát reaguje se stoickým klidem a hlášky vrací lakonicky, je mi však jasné, že se vskrytu kuráží mladé dívky musel velice bavit - a že i tím si ho nakonec získala.

Stejně jako jiným čtenářkám, i mne trochu chybělo rozvedení poměrů, z nichž Evie vzešla, a jejích příbuzných. Vypořádání se s nimi bylo vcelku rychlé a stručné, čekala bych mnohem hlubší zápletku a větší intriky. Těch se mi dostalo od Bullarda, což za mne byla trochu zbytečná dějová linka. Ale k pánskému klubu asi i takové charaktery patří. Ostatně pánský klub byl od autorky výborným nápadem, jak spojit tak morálně odlišné postavy, jako je sladká Evie a zhýralý Sebastian. Evie - dcera hazardního hráče, St. Vincent - muž, který v tomto prostředí může využít svého vzdělání, povahy i přirozeného talentu. Kdyby byl Sebastian víc jako Westcliff, tak by je klub rozděloval, ale zde postavy hezky spojil. Nu a "sázka", kterou spolu ti dva uzavřeli, byla taky moc hezky koncipovaná:

"Šest měsíců? Srdíčko, co tě vede k přesvědčení, že stojíš za půlroční celibát?"
- "Možná za to opravdu nestojím. V každém případě si na tuhle otázku odpověz sám."

Kniha kromě linie sbližování se postav obsahovala i mnoho hezkých momentů, kupříkladu ty kolem nemocného Jennera byly místy velmi dojemné. Krásný byl výrok, že Eviina maminka mu nechá pootevřené dveře, aby za ní mohl proklouznout do nebe.
Zaujala mne vedlejší postava Cama Rohana, Eviina téměř bratra a jediného přítele a ochránce - že by bylo jisté, které dvojici bude věnován další díl (Daisy)??

„Evie měla pravdu. Octla jsem se na místě, po němž jsem opravdu netoužila.“

I když kupa motivů by si zasloužila více rozvést, na druhou stranu je zde ponechán prostor pro fantazii čtenářů, což vlastně není na škodu. Za mne opravdu hezky napsaný příběh, ke kterému se v budoucnu určitě mnohokrát vrátím.

CITÁT: Cesty lásky bývají občas záhadné a nevyzpytatelné a nedají se logicky vysvětlit. Leckdy se ukáže, že nesnadný život vysekal do svou pošramocených dušiček hluboké zářezy, jež způsobí, že záhy drží pevně při sobě.

Maruš.D
24.03.2020 5 z 5

Kdo by si pomyslel, že koktavá Evii bude nejpoutavější příběh z Čekanek.
Za mne osobně nejlepší díl. Od začátku jsem se bavila, líbilo se mi vyvíjení nejen postav, charakterů ale i děje. Nevadilo by se mi dozvědět trochu více o Eviině minulosti, trochu se porozprávět nad jejímy příbuznými. Nicméně, vše jsem knize uvěřila a nic mi nešlo na nervy. Možná mé romantické dušičce chybělo trochu více se rozepsat nad tím, jak se do sebe zamilovali, ale jinak Super kniha!