Čekání na smích
Komentáře knihy Čekání na smích
Kniha mě překvapila svou civilností a hloubkou. Není to jen suchý výčet kariérních úspěchů, ale fascinující sonda do řemesla, kterému předchází roky pozorování, ticha a disciplíny. Nejsilněji na mě zapůsobil paradox mezi vrozenou plachostí Karla Šípa a jeho cestou k mistrovské improvizaci. Autor zde odkrývá, že humor není náhoda, ale hluboká úcta k vyprávění, a že každý potlesk má své tiché předpolí. Je to poctivé a lidské ohlédnutí za osmdesáti lety života, které mě přimělo přemýšlet o tom, kolik vážnosti se ve skutečnosti skrývá za každým dobrým vtipem.
Kdo čeká životopis bude zklamán. Jde spíše o soubor vzpomínek doprovozený fotografiemi. Dozvíme se o jeho dětství, studiích, práci, spolupráci. Nic o manželství či dětech. Příjemná oddychovka.
Přečteno kvůli ČV. Čekala jsem neco trochu jiného ale dozvěděla jsem se spoustu informací o jeho životě. Čtení na pohodu ale za mě jednou stačí.
Mně se kniha líbila. Nečekejte bulvár, takový pan Šíp není, ale je to milé, příjemné čtení. Některé věci jsem už věděla, některé ne.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium

66 %
100 %
59 %
Hezké. Milé. Škoda jen že poměrně krátké. Vyprávění nestora české zábavy od jeho začátků, úspěchy i neúspěchy. Setkání s dalšímu osobnostmi nejen české kultury. Vše příjemně plyne, občas pobaví a někdy přinutí k zamyšlení. Audioknize velice pomáhá příjemné podání výborného Otakara Brouska.