Čekáme děťátko

Čekáme děťátko https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427289/bmid_cekame-detatko-YFU-427289.jpg 4 22 9

Druhé vydání velmi úspěšné publikace detailně provede rodiče obdobím těhotenství, porodu a péčí o dítě do tří až čtyř let věku. Unikátní ultrazvukové snímky přibližují tajemství nitroděložního života plodu. Uvedena je také problematika pracovního vytížení a sexuálního života těhotné ženy, možnosti sportování a cestování vátěhotenství. Nově je zařazena kapitola o porodu bez násilí. Praktické návody pomohou při výchově a výživě dítěte, při potížích sákojením či se zaváděním nemléčné stravy, stejně jako při péči o nemocné dítě. Nechybí očkovací kalendář, kalendář preventivních prohlídek, zásady první pomoci, kapitoly o relaxaci a masážích těhotné ženy, ale také o plavání a masážích kojenců. Celobarevná komplexní, odborně podložená příručka vycházející záčeského prostředí se jistě stane cenným pomocníkem všem pečujícím rodičům.... celý text

Přidat komentář

hroneczek
25.07.2022 4 z 5

Kniha vás provede těhotenstvím a péčí o dítě, seznámí vás se základními přístupy a postupy. Pokud chcete v nějakém směru více detailních informací, musíte pak použit jiný zdroj - zde se dozvíte např. co je císařský řez a kdy se k němu přistupuje, ale detailní informace o něm musíte hledat už jinde.
Tito knihu beru jako skvělý základ a určitě ji vřele doporučuji všem nastávajícím rodičům.

maminkoutek
09.02.2021

Nově přepracovaná a aktualizovaná verze oblíbené knihy obsahuje opět spoustu zajímavých a důležitých informací ohledně těhotenství, porodu, šestinedělí i péče o dítě.

Informace jsou někdy doprovázené o fotografie či grafy, aby si čtenáři lépe informace představili. Samozřejmě pokud o nějaké téma projevíte hlubší zájem, podrobnější informace si budete muset najít jinde. Ale jako základ, od kterého se může žena (ale i muž) odrazit, je kniha fajn.


petrn
25.01.2021 5 z 5

Krásně informativní knížka, která doprovází rodiče od celého těhotenství až do tří let života dítěte. Popisuje, co očekávat, na co se připravit, podle současných trendů v porodnictví a pediatrii, zároveň je ale lehce čitelná a pochopitelná.
Na účet zdejších komentářů, mě osobně kniha rozhodně nepřijde zaujatá, nebo někoho zesměšňující, naopak, vše je psáno profesionálně a s vysvětlením co proč jak je.

makushenka
22.11.2020 1 z 5

Když jsem to četla, dělalo se mi špatně. Pokud bych byla taková ta klasická maminka, co prahne po nástřihu, epiduralu a polohy jiné než na zádech mi přišly nepřijatelné, pak bych možná tu knihu vnímala jako přínosnou. Ale vzhledem k tomu, že z publikace čiší "pohrdání" matkami, které chtějí rodit jinak, pak nemůžu hodnotit jinak. A to nemluvím o zidealizovaném úhlu pohledu na současné fungování porodnic.

EvikU.
02.12.2019 4 z 5

Pěkná kniha. Když jsem něco nevěděla nebo si nebyla jistá, tak jsem zalistovala a byla jsem hned klidná.

BarboraZ
10.10.2019 4 z 5

Pro mě určitě užitečná a souhrnná kniha.

oladnb
03.07.2017 4 z 5

Mne se kniha libila, snazi se byt komplexni.

StihOMam
14.03.2017 2 z 5

Prvorodičce kniha jistě něco nabídne, ale jsou publikace, které tuto strčí do kapsy.

manja
19.10.2012 1 z 5

Autoři zřejmě považují slovo gravidní za synonymum k debilní. Jak jinak si vysvětlit opakující se pasáže a sdělení, že těhotná žena za volantem je nebezpečná? ( žádné studie zaměřené na vliv koncentrace při řízení auta v souvislosti s těhotenstvím jsem nenašla). Zaměňování výrazu rooming-in za roaming-in beru jako pomyslnou třešničku na dortu.