Orel na lovu

Orel na lovu https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76546/bmid_orel-na-lovu-pAq-76546.jpg 4 336 48

Orel série

< 3. díl >

Nesmlouvavý nepřítel vystavuje římskou armádu jedné z nejtěžších zkoušek. Napínavé bitvy, zrada, láska a smrt V zimě roku 44 našeho letopočtu obsadila římská armáda po řadě krvavých bitev město Camulodunum. Zatímco generál Plautius, velitel Druhé legie, vymýšlí postup dalšího tažení, loď, na níž cestuje jeho žena a děti, zničí bouře. Generálova rodina upadne do zajetí temného bratrstva druidů, požadujících propuštění svých bratří, kterých se zmocnili Římané. Dva dobrovolníci z Plautiovy legie se musí vypravit do nitra nepřátelského území a pokusit se osvobodit zajatce, dřív než je druidové obětují svým temným bohům. Hlavní hrdinové Macro a Cato musí zjistit, kde druidové drží generálovu rodinu. Přijdou na to, jak je zachránit, než vyprší stanovená lhůta? Pro čtenáře, kteří mají rádi historické romány kořeněné krví a okamžiky, kdy napětím ani nedýchají, jsou knihy Simona Scarrowova nepřekonatelné.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , BB art
Originální název:

When the Eagle Hunts , 2002


více info...

Přidat komentář

miker.90
31.10.2023 4 z 5

První půlka knihy je skvělá a báječná. Druhá už mě bavila o fous méně. Nicméně, i v předchozích dílech platilo, že jakmile se začaly řešit milostné pletky a "vedlejší smyšlenější příběh", tak kniha u mě trochu ztrácí na údernosti.

Myslím, že z takto rozhrané partie šlo prostě vytěžit zajímavější zápletku. Avšak, i tak jsem knihu "vypil na jeden hlt" a pustím se brzo do dalšího dílu.

wooloong
22.03.2023 5 z 5

Tentokrát nám z historických osobností ubyl budoucí římský císař Vitellius, který se vrátil s Claudiem do Říma, a naopak přibyla budoucí Icenská královna Boudica a její manžel Prasutagus. Nejprve si trochu užijeme nočního života v dobytém Camulodunu, pak několika bitev s Durotrigy a druidy, a nakonec se zúčastníme výpravy za záchranu unesené rodiny generála Plautia.


špulo
10.03.2023 4 z 5

Tak tentokrát tu nešlo o vylomeniny starých dobrých Rímanov. V knihe ide čisto o vojenskú akciu a jednu dobrodružnú výpravu. Žiadne intrigy, zákulisné boje, lži v klamstvách, politika v politike a podobné koníčky veselej rímskej kompánie. Mám pocit, že sa táto séria diel od dielu nenápadne zlepšuje. Síce sa ani tento diel nedokázal úplne vyhnúť drobným lapsusom v logike príbehu či v správaní postáv, ale charaktery hrdinov a ich vzťahy sú podané čoraz lepšie. Kniha má jasný žánrový šuflík, do ktorého je radosť načrieť s takýmito autormi ;)).

Mystifica
28.02.2023 3 z 5

Nyní už sérii jedu popořadě a byla jsem opět spokojená.

Kerberos
21.09.2022 5 z 5

Další pokračování osudů Macrona a Cata ,tentokrát dostanou za úkol najít unesenou manželku a děti generála Plautiuse. Pomáhat jim mají britové Boudica a Prasutagus. Těžký úkol boj s druidy na jejich území. Napínavé poslouchám audioknihu.

cziss
19.08.2022 4 z 5

Třetí díl hodně ubral na politické části příběhu. Z pohledu invaze do Británie jde o takovou vedlejší a uzavřenou epizodu, kde jsou hlavními hrdiny naši známí Kato a Makro. Autorovi je do jejich mise podařilo vmanipulovat opravdu mistrně, z hlediska příběhu je jejich mise hezké zpestření. Otázkou zůstává, jestli by to tak opravdu v římské armádě mohlo být provedeno... Samozřejmě v knize nechybí několik čtivých zvratů, děj pěkně ubíhá a sem tam nějaká nelogičnost se dá odpustit.

Martina291086
08.05.2022 4 z 5

Třetí díl o stupeň lepší než první, ke konci jsem nemohla knihu odložit... Změna prostředí rozhodně pomohla, barvitě vylíčený nepřítel a nečekaná zápletka a úkol pro naši ústřední dvojici - to vše tvořilo výborný koktejl čtivého románu s historickým i napínavým prostředím. Jen trochu míň vraždění zvířat. V každém boji sice i ta zvířata umírala, ale někdy až detailní popis jejich utrpení byl za mě trochu zbytečný...

LiberX
03.04.2022 4 z 5

Vcelku přímočarý, nijak extra originální historický román s dobře napsanými postavami a přirozeným, logicky plynoucím příběhem, který se vyvaroval béčkovému patosu.

Oproti předchozím dílům lehce zamrzí absence jakýchkoliv dvorských intrik. V čem román nejvíce selhává je vyobrazení druidů, které Scarrow vylíčil jako fanatickou a krvelačnou sektu, a to bez jakékoliv snahy ztvárnit jejich skutečnost povahu a spiritualitu.

Daisy67
08.03.2022 5 z 5

Nečekal jsem , že třetí díl " zhltnu " . Jiné prostředí osvěžilo a i když byl děj trochu čitelný předem , vůbec mi to nevadilo . Konec mne tak chytil , že jsem knihu nemohl odložit .

Filatov
21.11.2021 4 z 5

Třetí díl je trochu jiný, než dva předchozí, protože se naši hrdinové vydávají na úkol mimo legii. Chvíli to vypadalo na průměrný díl, ale cesta na nepřátelské území a ono tajemno cizí země hodnocení zachránili. Všiml jsem si také často opakujících se frází. Na závěr jsem si jenom říkal, jak ten Cato rychle až neuvěřitelně stoupá vzhůru co se týče všech svých bojových a velitelských schopností. Tady bych asi trochu ubral.

jakub87
13.11.2021 5 z 5

Povedený třetí díl. Zajímavá zápletka, kdy Macro a Cato se po počátečních bojích s Durotrigy a druidy z řádu Temného měsíce vydávají zachránit zajatou rodinu generála Plautia, kterou drží druidi, do území Durotrigů. Jsou při tom doprovázeni Boudiceou (která měla pletky s Macronem) a jejího nastávajícího z kmene Icenů, Prasutagem. Příběh je to napínavý a čte se jedna báseň. Místy je příběh vtipný, jindy drsný, nebo dokonce drsně vtipný. Závěrečná část je tak napjatá, že by se dala krájet, ale myslím, že čtenář si jí nedovolí nakrájet. Těším se na další díl.

Rihatama
09.05.2021 4 z 5

Poněkud nesourodá dvojice legionářů centuriona Macrona a jeho optiona Catona má před sebou další, takřka nesplnitelný úkol, a že se u toho kluci tentokrát pořádně zadýchají. Ztráty na životech jsou nezbytností, ne však ztráta "kytičky". Scarrowovo pokračování tažení římských pretoriánů na britském území hýří nebezpečnými situacemi a neváhá do rolí jejich hlavních protivníků postavit temné bratstvo druidů. Jakkoli však jde o nesmírně zajímavé/šamanské postavy keltského etnika, Scarrow z nich udělá jen tajemné domorodé bytosti, které brutálně mučí své nepřátele, avšak proti chrabrým Římanům a jejich modernějším zbraním nemají v podstatě šanci. Takže nám vlastně nedává příliš nahlédnout pod druidskou pokličku. Dle mého promarněná příležitost. Románu to pochopitelně neublížilo, ale mohlo mu dát další rozměr. Já si nicméně pokračování dobrodružných příběhů vojáků z počátku prvního milénia, kde jsou nejdůležitější čest a sláva, v každém případě užila.

Christo
12.04.2021 4 z 5

Klasicky milá oddychovka, kde jsou dějiny Říma kulisou v akčním tažení neustále sympatické dvojice.

toni-az
22.02.2021 4 z 5

Zdá se, že liché díly jsou lepší, sudé horší. Toto dobrodužství speciálního komanda Cato-Macro mě bavilo, přeci jen zase něco nového. Oceňuji fantazii autora, s níž dovede najít vždy nějaké nové téma v jinak jednotvárném tažení po Británii.

Akorát ta nesmrtelnost hlavních postav je až nadlidská a těžko uvěřitelná.

Kiki12
02.01.2021 5 z 5

Tenhle díl mám že všech nejraději. Je napínavý, vtipný a akční a prostě miluju ty Macronovi hlášky ( ale to asi v každém díle) . Také se mi líbí hlubší poznání o druidech a vlastně o Britech obecně tím, že jsou Boudica a Prasutagus zasazení mezi naše oblíbené hrdiny.

katallinka
13.05.2020 4 z 5

Postavy mne opět neskutečně bavily. Kniha je velmi vtipná a zároveň plná napětí a zajímavostí z historie. Rozhodně s touto sérii ještě nekončím.

BlackBlade
27.04.2020 4 z 5

Pořád to má přirozený vývoj příběhu, netahá mě to nikde "za nohu", takže pokračuji dále. Příjemný historický příběh o Římanech a jak správně psal "ijacek.007" = rozhodně to musíte číst popořadě od prvního dílu, jinak se nebudete chytat, např. při Catových vzpomínkách na jeho první holku. atd.

igor6114
04.03.2020 5 z 5

3. čast je za mnou a stále ma to baví... jediný problém je že neviem zohnat dalšiu čast :(

Kamikk
31.01.2020 4 z 5

Paráda, čtivé, nedalo se odložit ????..

ijacek.007
19.12.2019 4 z 5

Co napsat o třetím pokračování této série? Jde o román pracující s historickými kulisami římských legii. Děj více méně volně navazuje na předchozí knihu a dále popisuje nelehký život dvojice římských vojáku. Za mě velmi příjemné odpočinkové čtení. Pokud se Vám líbily předchozí díly pak zde neuděláte chybu. Neznáte-li předchozí díly doporučuji začít první knihou.

Štítky knihy

Řím armáda 1. století legie historické romány

Autorovy další knížky

Simon Scarrow
britská, 1962
2010  87%Pod znakem orla
2012  90%Orlova kořist
2011  89%Orel na lovu
2010  88%Vítězství orla
2014  88%Gladiátor

Kniha Orel na lovu je v

Právě čtených7x
Přečtených480x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených36x
Knihotéce149x
Chystám se číst43x
Chci si koupit18x
dalších seznamech1x