Časový paradox

Časový paradox https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404637/bmid_casovy-paradox-63fdeb7df21ff.jpg 4 10 4

Kniha představuje, jak lidé přistupují k minulosti, přítomnosti a budoucnosti. Jedinečný profil časové perspektivy u každého z nás ovlivňuje, jak se cítíme, myslíme a jednáme v každodenním životě, má však také vliv na naše celkové zdraví, úspěchy a vztahy. Proč jsou úspěšnější a dožívají se vyššího věku lidé zaměření na budoucnost? Proč nejisté životní podmínky nepřejí obchodu, investicím a dělají z lidí požitkáře zaměřené na přítomnost? Proč nefungují protidrogové programy? Proč je dobré udržovat rodinné tradice? Kniha odpovídá na základě psychologického výzkumu i na spoustu dalších otázek. Navíc ale poskytuje praktické návody, jak své vlastní vnímání času vyvážit.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Psychologie a pedagogika , Přírodní vědy

Vydáno: , Academia
Originální název:

The Time Paradox: The New Psychology of Time That Will Change Your Life , 2008


více info...

Dinosaur
Dinosaur
18.03.2024 4 z 5

(8,5/10) Zajímavá kniha, u které si člověk může uvědomit pár věcí. Plné hodnocení nedávám proto, že jsem možná čekal trochu více - nebo spíš něco, co by mě vyloženě "trklo" a nějak výrazně změnilo můj náhled na život, ale i tak jsem si z knihy něco málo odnesl a snad s tím dokážu pracovat. Každopádně je tahle teorie o časových perspektivách zajímavá i proto, že vlastně vidím, že opravdu funguje - občas trochu závidím lidem, co se soustředí jen na přitomnost a žijí "ze dne na den", ač to není zodpovědné a já sám jsem skvělý případ člověka, co se rýpe v negativní minulosti.

jaroiva
jaroiva
25.06.2023 5 z 5

Četlo se to těžko, hutný text, který nejde jen tak pročítat. Vyžaduje plnou pozornost a další přemýšlení alespoň po dočtení každé kapitoly.
Místy i docela nudné. Ale pro mě obsahovala kniha několik důležitých "aha momentů", díky kterým musím dát plný počet, přestože to nebylo úplně příjemné si některé věci uvědomit. I kdyby tam bylo jen jedno z těchto oči otevírajících témat, stálo za to knihu přečíst.


DreamerX9
DreamerX9
07.04.2023 4 z 5

Tohle byl hodně velký myšlenkový paradox. Myslím že knihu nelze brát jako malinu slupnutou za jeden zátah. Nad knihou je určitě dobře déle ji vstřebávat a zamýšlet se nad jednotlivými častmi. Jinam velmi zajímavé spojení psychologie a času.

pablito
pablito
24.03.2023 5 z 5

Velmí zajímavá klasifikace toho, jakou můžou mít lidé časovou perspektivu a jaký to má dopad na prožívání jejich životů. V knize jsem našel spoustu nového a inspirovala mě.

Štítky knihy

organizace času časové paradoxy

Autoři knihy

Philip Zimbardo
americká, 1933
John Boyd
americká

Kniha Časový paradox je v

Právě čtených1x
Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst93x
Chci si koupit37x