Časovaná bomba

Časovaná bomba https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420705/bmid_casovana-bomba-wAO-420705.jpg 4 103 28

Senátorova dokonalá dcera. Hvězdný zadák s tajemstvím. Kluk, kterého všichni přehlížejí. Klarinetistka, co se přestala snažit zapadnout. Osiřelý rebel, jenž chce někomu udělit lekci. Mladík, který si přeje, aby lidé vnímali jeho osobnost, ne náboženské vyznání. Nemohou být odlišnější, nicméně jedna událost je osudově spojí. Zůstanou společně zavření v budově školy, v níž právě vybuchla bomba. Atentátník je stále uvnitř a nikdo neví, co bude dál...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Time Bomb , 2018


více info...

Přidat komentář

B18r
02.03.2024 4 z 5

Knížka jednohubka. Přečteno za jeden den. Vtáhlo mě to od první stránky, protože velmi dobře napsaný úvod. Každý je podezřelý, než se vše začne rozplétat. Nicméně nevím jak ostatní čtenáři této knihy, ale já jsem tušila už větší část knihy, kdo by za tím mohl být, a nemýlila jsem se. :)

Vampirosa
08.02.2024 3 z 5

Charbonneau mě během středoškolských let zaujala svou sérii Univerzita výjimečných. Neváhala jsem tedy a s očekáváním sáhla po Časované bombě. Není to vyloženě špatná knížka, ale vůbec se nezlobím, že je tenčí. Ze začátku se seznamujeme s několika postavami a přiznám se, že jsem měla trošku problém se zorientovat. Každá postava je něčím specifická, takže se dají dobře rozlišit, ale doporučuji číst knížku bez přestávek. Když tedy konečně zjistíme, že každá postava má nějaký důvod do školy jít ještě před začátkem školního roku, dojde k výbuchu. Přichází část knihy, kdy se všichni snaží prohrabat ven a setkávají se s dalšími uvězněnými spolužáky. Emoce rozdmýchávají již tak hustou atmosféru, na povrch vyplouvají staré křivdy i různá tajemství a všichni se navzájem podezírají a obviňují, přičemž se ale snaží nějakým způsobem spolupracovat. Více mne oslovila až druhá polovina knihy. Děj je sepsán dobře, čtenář přemýšlí, kdo by mohl být tím tajemným útočníkem a nabízí se hned několik možností. Ale je to jenom taková zapomenutelná jednohubka.


Přečti_si
30.12.2022 4 z 5

YA thriller, od začátku to vypadá, že všichni něco plánují, nemáte tušení, kdo vlastně bomby ve škole nastražil. Trochu mě i napadl pravý viník, ale připadalo mi to trochu zvrácené. :D Napínavé, vyloženě knížka jednohubka, přečetla jsem ji za den. Kupovala jsem na základě anotace, která vypadala zajímavě, a nezklamala.

Bubulka
21.11.2022 5 z 5

...nikdo není tím, kým se zdá. Sedm studentů společně uvězněných v prostorách školy, kvůli výbuchům bomb, které tam pomohl dát jeden z nich...
Bezvadně napsaná kniha, rozhodně doporučuji.

DarthElle
12.11.2022 5 z 5

Zajímavé počtení plné zajímavých postav, z nichž jedna se rozhodla demonstrovat svůj názor trochu radikálnějším způsobem. V dnešní době hodně aktuální téma a ač je to young adult, tak mi to přišlo hodně dobře sepsané. Tak dobře, že to může být pro mladé, ale i pro dospělé. Postavy byly sympatické a je mi líto, že s nimi nemůžu pokračovat dál. Rozhodně se mi málo kdy stává, že bych v tak krátké knize tak rychle k postavám přilnula, takže smekám autorce. Víc takových knih.
A fakt nejsem zrovna dobrý kriminalista, došlo mi až příliš pozdě, kdo je tím odpalovačem. Až se stydím :D

soukroma
17.06.2021 3 z 5

Trochu drsné a současně trochu víc výchovné dílo pro mládež, maximálně YA (všichni hrdinové jsou američtí středoškoláci). Pro dospělé to dle mého není...

TeriLin1111
06.05.2021 3 z 5

Tohle byla taková jednohubka. Mám ráda knížky z jednoho prostředí. Tuhle knížku bych rozdělila na dvě poloviny. První polovina mi přišla trochu slabší. Seznamujeme se s hrdiny, a zjišťujeme, že motiv k tomu vyhodit školu do povětří, by měli všichni. Celkově u začátku jsem se trošilinku nudila, spousta věcí mi přišlo že se opakovala. Druhá polovina byla o něco lepší. Některé pasáže byly poměrně napínavé. Jinak tohle bylo asi poprvé, kdy jsem správně odhadla konec :D neřekla bych ale, že by to bylo nějak extra předvídatelné. Byla to jenom jedna z mých teorií, která se nakonec ukázala jako správná. "Stačí jen chtít" od autorky se mi líbilo o něco víc, ale tohle byl takový "odpočinkový" thriller, pokud se to tak vůbec dá nazvat :).

BetyN.
05.04.2021 4 z 5

Kniha mě od začátku vtáhla do děje a nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Nakonec jsem ji slupla jako malinu během dvou dnů. Autorce se podařily skvěle vykreslit rozdílné charaktery postav. I popis atmosféry a prostředí je vynikající. Až jsem místy měla pocit, že jsem v té hroutící se budově spolu s postavami. Konec pro mě není překvapivý, uhodla jsem to bohužel rychle. Stačí jen chtít se mi líbilo více, ale i tuto knihu jsem si užila. I když možná je to jen taková jednohubka...

Míjuš
15.01.2021 5 z 5

Bomba! Jakože doslova...
Nečekala bych, že by autorka vyloženě fantasy žánrů dokázala napsat takto celkem realistický, napínavý thriller. U nás je to sice pořád spíš takové sci-fi...Když teda nepočítám v minulosti nahlášené bomby na VŠE, kdy se prostě nějaký trouba nebyl schopný naučit na zkouškové, tak raději nechal evakuovat školu a prodloužit termíny. Nicméně na likvidování škol jsou přeborníci hlavně Američané. A když ne na likvidování, tak na masakry studentů a učitelů.

Od příběhu se vážně nedalo odtrhnout. Před spaním jsem měla hrozný problém knihu odložit a nechat čtení zase na příští den. Protože prostě potřebujete vědět, kdo ty bomby nastražil, proč, a jestli se dostanou z trosek školy. Už v prvních kapitolách, kdy se seznamujeme s jednotlivými postavami, se nám naskytnou pohledy, kdy ke zlikvidování školy mají důvod vlastně úplně všichni. Teenageři, každý úplně jiný, ale přesto všichni stejní. Ani jeden z nich nezapadá tak, jak by si přál. Každý má své tužby, které se rozhodnou v onen osudový den naplnit.

Až na neustálou zmínku, kdy některé postavě stéká pot z různých částí těla, je příběh neskutečně čtivý, napínavý...A realistický. Opravdu bych si to takhle dokázala představit. To že je postav více mi nijak nevadilo, každý má svoji kapitolu, svůj pohled na věc, tudíž se člověk nemá šanci ztrácet v jejich příbězích a celkově v ději. Možná tam je trochu vnucený dnešní trend "musí tam být bílej, ale i černej, zároveň i nějaká holka, nějaký outsider, někdo z vyšší vrstvy, někdo normální"...Takže tam máme kluka s černým a bílým rodičem, muslima, holku z bohaté rodiny, kluka, který prakticky nemá vůbec nic, sportovce a šikanovanou. Na druhou stranu je fajn, že i přes tyhle rozdíly mají všichni společný problém a cíl - totiž aby je ostatní viděli takové, jací jsou, ne pro jak vypadají, prezentují se nebo pro co jsou nuceni být.

Damonka12
27.10.2020 4 z 5

4,5 od knihy jsem se nemohla odtrhnout a ten konec tak to jsem opravdu nečekala, mám ráda knihy s překvapivým koncem a ten tady rozhodně byl. Doporučuji.

Fortuna7
26.10.2020 5 z 5

Skvělá kniha, která mě nadchla. I když jsem od začátku věděla kdo co dělal, líbilo se mi to...

Horselen
10.09.2020 4 z 5

Na to, že se kniha prezentovala jako thriller, moc napjatá jsem teda nebyla. Celkově jsem asi očekávala trochu víc. Vzhledem k tomu, jak rychle se postavy po kapitolách střídaly, k nikomu jsem si nebyla schopná vytvořit nějaký hlubší vztah a bylo mi skoro jedno, co se s nimi stane.
Minimálně do poloviny je kniha pouze o tom, jak uvízli ve škole a snaží se dostat ven. Což je fakt trochu nuda.

SPOILER
To, že jedna z hlavních postav je atentátník, se dozvídáme až téměř u konce (přestože je to podle mě naprosto zjevné už od začátku, že nějaký takový zvrat tam bude, protože proč by se jinak mělo jednat o thriller?), a tam teprve začíná alespoň nějaké napětí.
Bod autorce navíc za to, že se nebála zabít aspoň někoho a udělat knihu trochu uvěřitelnější.
KONEC SPOILERU

Celkově vzato se kniha ale čte dobře a stránky ubíhají rychle, nebýt prostředku, kde se vůbec nic neděje. Nápad dobrý, jen by bylo třeba trochu zapracovat na napětí, protože ve mě kniha moc emocí nevyvolala.

Dorota09
16.06.2020 3 z 5

Velmi napínavá kniha naprosto mě překvapilo když jsem zjistila kdo tu bomby do školy dal. I když mě to ze začátku nebavilo postupně to bylo napínavější. Líbilo se mi, že každá kapitola byla z pohledu jiné postavy.

blackoutzuzi
20.05.2020 4 z 5

Časovaná bomba zachycuje příběh o teroristickém útoku ve škole a je cílena spíše na mladší čtenáře - hlavní hrdinové jsou teenageři, každý z nich mimo to, že jim jde o život, řeší kupu svých starostí, které bych raději viděla "upozaděné" nebo vůbec, páč mně to ten děj docela narušovalo. Kvůli tomu postupně kniha klesala na dramatičnosti, vlastně i autentičnosti, i když závěr příběhu samozřejmě napínavý byl. Knížku jsem si i tak užila, navíc má boží obálku!

lily_maleckova
16.05.2020 4 z 5

Kniha nebyla špatná, čtení jsem si užila ❤️ líbilo se mi, že v knize se střídaly pohledy více postav. Každopádně jsem čekala trošku víc a konec mi přišel trochu odfláknutý????
Za mě 4/5⭐

knihomolka27
03.04.2020 4 z 5

Kdyby se tahle knížka dala shrnout do jedné věty, tak by ta věta zněla asi takto.....Nic nemusí být tak jak to vypadá.(myšleno tím, že i člověk, který se tváří jako, že je štastný, má všechno pod kontrolou, nemusí mít pod kontrolou vůbec nic, nikdy nemůžete vědět, kdy v člověku vybuchne jeho časovaná bomba, nebo jestli tu časovanou bombu vůbec uvnitř sebe má).Lidé se v životě nedělí jen na šprty, gaunery, princezny, sportovce....tohle je jen nálepka, ale za ní se skrývá daleko složitější osobnost.

To, že váš otec je senátor, žijete si v blahobytu, zná vás spousta lidí atd. Je jenom slupka na povrchu, ale koho už vlastně zajímá co je uvnitř....stejně tak je to i u ostatních postav.
Je zajímavé, že ani jedna postava si nebyla vůbec podobná a i přesto měli něco co je všechno spojovalo.....chtěli, aby je ostatní brali takoví jací jsou....at už jsou muslimové, gayové, šikanovaní atd. Jak říkal Rašíd(moje oblíbená postava), ,,Chci, aby první viděli Rašída a až potom to , že jsem Muslim."
Celý příběh je jednoduchý, ale zároven tak strašně komplikovaný a hlavně smutný, ale i plný naděje.

Všechny postavy, chtěly být vidět....ale ani jedna tím způsobem, že by chtěly být populární. Přesto se jejich chci být vidět u každého lišilo. Jeden chtěl, aby nejdřív viděli člověka a až potom pověst jeho rasy, jiná chtěla, aby jí viděli konečně samu za sebe a ne jako dokonalou dceru boháče, další chtěl, aby ho konečně přestaly ignorovat jenom , proto že se jim nelíbilo kým je...............Další chtěl aby ho nesoudili jenom podle vzhledu.

Myslím si, že jedna z nejtěžších věcí na světě vůbec je ....pochopit a přijmout sám sebe takový jací jsme. A etapa, která nás zkouší nejvíc je právě střední škola.Kde se nehnete ani na krok aniž by vám už po prvním dojmu nenalepili onu nálepku. Ale nikoho už potom nezajímá co je za tou nálepkou dál. Proto si myslím, že autorka záměrně zvolila téma střední školy, se studenty, kteří hledají sami sebe, jsou rozpolcení, poznamenaní, . I když do školy přinesl pravou bombu jen jeden z nich, tak ve skutečnosti si sebou každý z nich nesl uvnitř svou soukromou časovanou bombu, která jen čekala na vybuchnutí.

Od autorky jsem přečetla i Univerzitu a ta my přišla o trošišišičku čtivější. Ale to bylo fantasy. Tahle knížka už zas tak nereálná nebyla. Jak pocitama studentů, tak tím:
, kdo si aspon jednou nepředstavoval, že zapálil vlastní školu :-)
(já vím, blbej for nakonec)

ElissBooks
07.03.2020 4 z 5

Na tuhle knihu jsem se těšila už od doby, co o ní Joelle mluvila na druhém ročníku Humbooku. Ostatní knížky jsem od ní nečetla, ale tahle mě tolik zaujala svým tématem, že když vyšla, musela jsem se do ní pustit. Autorka si skvěle pohrála s psychologií postav. Každé ze šesti postav vymyslela výborný příběh a i důvod, proč zrovna oni by chtěli odbouchnout školu. Sice mi ze začátku vadilo, že těch postav je tolik, protože jejich pohledy se rychle střídaly a postavy mi ze začátku splývaly, ale pak jsem si už zvykla. Čtení jsem si moc užívala a tolik mě zajímalo, kdo za tím vším stojí, ale asi od strany 100 to začalo být hrozně nudné, protože se skoro nic nedělo a děj tím pádem stagnoval. Pořádné grády to nabralo až 30 stránek před koncem, kdy byl jeden zvrat za druhým a ten samotný konec mě hodně překvapil. Škoda, že to přišlo tak moc pozdě... Takže pokud se prokoušete tím nudným prostředkem, tak se vám to líbit bude, ale jak říkám, těch 100 stran uprostřed bylo fakt nudných. Ale jinak fajn počtení :-)

4⭐️/5⭐️ - Čekala jsem malinko víc, ale za ten super konec si to tohle hodnocení zaslouží, takže doporučuji

Za knihu děkuji Albatros Media

martinakraus
05.03.2020 3 z 5

Časovaná bomba není jednoduše jen knížka o tom, jak na nějaké střední škole vybuchne bomba. Autorka se s vámi snaží tak trochu manipulovat, hrát si s tím, kterého z hlavních hrdinů vnímáte jako nejvíce podezřelého. Hází nápovědy, ale i vodítka, která vedou do slepých uliček a na tom buduje celou zápletku.
A za mě proč ne, jen bych asi zvládla méně postav a tím pádem i menší rozsah knížky. Ale můžu s jistotou říct, že být to seriál, tak to miluju!

ivousekk
16.02.2020 4 z 5

Velice napinavy pribeh, tedy jeho prvni 3/4. Pak trochu zacal ztracet dech, kdyz jednotlive postavy zacaly priznavat svoje vlastni problemy a trapeni a zacaly hadky. Do te situace mi to nejak nesedlo.

heliiinka
15.02.2020 3 z 5

Neznámá totožnost útočníka přidává knize na čtivosti. Čtete, proto vás zajímá, kdo to je a kniha rychle ubíhá. Ale osudy postav jsou jaksi neuvěřitelné, neztotožnitelné. Ani na jednom z nich mi vlastně nezáleželo a chyběl mi tam někdo "normální" a obyčejný.

Autorovy další knížky

Joelle Charbonneau
americká, 1974
2016  83%Zkouška
2017  79%Stačí jen chtít
2017  80%Zrada
2017  71%Odveta
2018  69%Prokletý trůn

Kniha Časovaná bomba je v

Právě čtených3x
Přečtených126x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených8x
Knihotéce123x
Chystám se číst112x
Chci si koupit21x
dalších seznamech2x