Čas rozhodnutí

Čas rozhodnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267095/cas-rozhodnuti-267095.jpg 2 2 1

Nové vydání psychologického románu z okupovaného Bělehradu za druhé světové války, který u nás již vyšel pod názvem Báseň. Dílo předního srbského básníka a prozaika nenabízí jen pohnutý děj plný mezních situací, ale usiluje o postižení myšlení, postojů a jednání příslušníků nejrůznějších vrstev obyvatelstva v těžkých podmínkách války a okupace. Román se silným nábojem politické i všeobecně lidské angažovanosti.... celý text

Přidat komentář

PREBURDA
10.06.2021 1 z 5

Uuuf....... tak to byla velmi, velmi těžká četba !! Na to, že má kniha přes 500 stran, příběh - obsah této knihy, by se dal napsat na 100 stran. Opravdu velmi těžká četba, děj se vůbec neposunuje kupředu. Autor knihy napíše dvě tři věty a kolem toho mnoho stran ("omáčky"), nespočet přídavných jmen, přívlastků a jednoslovných vět....... o ničem. Knihu jsem četla dále, jelikož ctím zásadu dočíst knihu dokonce, ale hlavně proto, že jsem čekala, zda příběh bude stejně slabý, ne-li horší, či lepší.
Obsah děje je z druhé světové války, odehrávající se v tehdejší Jugoslávií. Hlavní hrdina mladý Mića ..... ten je mladý soudruh Svazu komunistické mládeže Jugoslávie - těžký Skojevec - "vymytý mozek" Dál se už ani nedá napsat o obsahu knihy, jelikož celá kniha je především o něm a jeho smýšlení a hlavně jeho odsuzování druhých, že žijí i v této nelehké době svým životem. Hlavně láska k ženám mu vadí...... nakonec ji také pozná.
Ale, abych nebyla jen v záporu, je tam i pár stránek, které se mi líbily .....domluva otce, ať se vzpamatuje, na ten jeho zarputilý přístup na život a hlavně jeho paličatost a správnost na "soudružství" Velmi s citem napsáno.
Knize dávám jednu * a to proto, že tak, či tak to mělo nějaký děj a hlavně za autorovy nespočet přídavných jmen, přívlastků ......... co ten dokázal ze sebe vypsat.

Autorovy další knížky

Oskar Davičo
srbská, 1909 - 1989
1966  40%Báseň
1966  100%Snímky krajiny poezie
1963  100%Trh víchrov

Kniha Čas rozhodnutí je v

Přečtených1x
Knihotéce10x