Čas dluhů aneb co byste měli vědět o penězích

Čas dluhů aneb co byste měli vědět o penězích https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/171903/cas-dluhu-aneb-co-byste-meli-vedet-o-penezich-171903.jpg 4 24 11

Kniha s nadhledem a humorem pojednává o životních situacích, které se mohou klidně stát komukoliv z nás a které ve výsledku nejsou vůbec zábavné. Slovy jako úvěr, půjčka, dluh, ale také lichvář, osobní bankrot či exekuce se to v knize jen hemží. Hlavní postavou je malé prasátko, které provází hrdiny jednotlivých příběhů a sleduje, jak hospodaří s penězi. Někdy kousavě komentuje jejich chyby, jindy je upozorňuje na hrozící nebezpečí. Na závěr každého příběhu shrnuje problematiku a nabízí užitečné rady, jak se průšvihu vyhnout, případně jak situaci rozumně zvládnout. Nejde o nezáživnou příručku finanční gramotnosti. Komiks velice zábavně a srozumitelně seznamuje se základními pojmy světa financí, upozorňuje na možná rizika a uvádí jejich řešení. Pro děti od 8 let i jejich rodiče.... celý text

Přidat komentář

simca9342
23.10.2023 5 z 5

"Víkendovka"

Neználkové všeho, co se peněz a hospodaření týká hurá za poznáním ekononiky , mincí a šetření. Průvodcem tímto reálným a těžkým světem, který je pro lepší pochopení přetvořen do komiksu je plátek vepřového... teda pardon :) Sele, prase taky , ale hlavně červené prasátko s dírkou na zádech momentálně rozbité.
Lidé kolem chtěli peníze na věci, které nepotřebovali, ale na to nejdůležitější zapomněli nebo raději vůbec nemysleli. Touha za penězi našetřené v prasáku byla silnější a skončila jeho polovičním zničením.
Šišlajicí prasátko za první přednášku dostane dárek. Pohled na zuby v dárkovém balení a radost prasete způsobila můj výbuch a věta na obalu knihy, že při výrobě komiksu nebylo ublíženo žádnému prasátku mě odrovnala :D

Ale zpátky k "e-komiksu", ve kterém čtenáři na základě krátkých příběhů budou vědět, co je to pojištění, jak funguje pojistka nebo se dočtou o sociálních dávkách. V závěru najdou také slovníček základních pojmů použitých v příběhu.

IVANA0123
15.05.2023 5 z 5

Poučně a zábavně o penězích, aneb jak se naučit přežívat od výplaty k výplatě v plusu. Každý ví a zná, jak by se to mělo dělat a čemu se vyhnout, ale... Malé poučení, hlavně takto zábavným způsobem, rozhodně není na škodu. Knížka je krásně zpracovaná a vhodná jak pro dospělé, tak i větší děti a spořící prasátko, které je často spíš obětním beránkem, je skvělé. Moc jsem se bavila a moc doporučuji. 5*
(5/23)


tomas2921
20.10.2022

Jelikož jsem na žádné z mých škol (vyučen s maturitou - obchodník) obor finanční gramotnost neměl a pracuji ve službách (konkr. dluhové poradenství) tuto publikaci jsem si vypůjčil v oddělení komiksy pro dospělé (neplést s erotickými komiksy) tím ochotněji, čím méně peněz na účtu mi zbývá. Komiks hýří vtipy, má kvalitní scénář (sledující úpadek až po finální příslovečné světlo na konci tunelu v podobě sociálních dávek státu), barvitou kresbu... Co se mi nelíbilo, byl odsudek komerčních dluhových poraden (nejmenovaná společnost, ve které mám tu čest pracovat, je jedničkou na trhu ve svém oboru). Ale to je asi jenom můj problém (chtěl jsem ji doporučit svému zaměstnavateli coby jakýsi alternativní materiál ke vzdělávání našich klientů ve finanční gramotnosti (sic!), ovšem toto mne odradilo). Věčná škoda, že dlužníci nečtou komiksy, a to ani ty edukační... Tato publikace má spoustu užitečných informací (zpočátku jsem byl skeptický, ale i já jsem se lecčemu důležitému přiučil) a mohu ji doporučit jako základní dokument o tom, jak (ne)nakládat s penězi.

Marcela14
26.07.2021 4 z 5

Super knížka pro děti, něco je naučí a je zábavná.

capar
30.01.2020 5 z 5

Číst o exekuci a RPNS s těmi vtipy kolem je fakt dobrý.. člověk si ten základ z toho vezme a ještě se zasměje...pro nás v oboru ti nejsou nové informace, ale myslím, že zajímavá inspirace, jak finanční gramotnost dostat do povědomí klientů :)

Popko
13.06.2019 3 z 5

Super komiks, přečtený hned. Co se týká naučné stránky kniha je skvělá pro děti zakladní školy, dospělý se pobaví hláškymi prasátka. :-)

Fazulajda
29.12.2018 5 z 5

Tohle je geniální. Neříkám, že se nikdy nikdo nepokusil zábavnou formou přiblížit svět financí, ale komiksy s prasátkem (kasičkou) mi přijdou jako originální nápad. Je to spíše pro děti, ale to byl zřejmě záměr. Styl, jakým byl komiks namalován se mi líbí.

Zmiu
02.06.2018 5 z 5

Geniální komiks s geniálním prasátkem.

Mercatino
15.03.2017 5 z 5

Docela jsem místy nevěděl, jestli se smát nebo trnout hrůzou. Jasný a výstižný komiks. Dokonalá prevence. Vydání komiksu- statečný a obdivuhodný počin. Bylo by zajímavé nějaké další pokračování. Např. téma DROG :)

vERko
29.05.2016 5 z 5

Výborná kniha, vtipné obrázky, texty.

Lilith1
16.06.2014 4 z 5

Komiksy mám ráda a tohle byla příležitost se zábavnou formou poučit o všeobecně známých i méně známých věcech z oblasti financí. Byť dluhy (alespoň zatím) nemám, tak pro mě byla přínosem alespoň informace o RPSN. Takže vtipná knížka, kterou by si hodně lidí mělo přečíst přímo povinně. Hvězdička dolů jen za předvídatelnost ohledně toho jak to dopadne v každém dílu s prasátkem :)

Štítky knihy

peníze komiksy finance dluhy, zadluženost

Autoři knihy

Richard Svitalský
česká, 1974

Kniha Čas dluhů aneb co byste měli vědět o penězích je v

Právě čtených1x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce13x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x