Stín noci

Stín noci https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402356/bmid_stin-noci-rRN-402356.jpg 4 836 158

Pokračování Času čarodějnic, literární senzace roku 2011, a druhý díl z plánované trilogie zavádí Dianu a Matthewa do temných uliček alžbětinského Londýna, v nichž se to jen hemží špióny, lstmi a úskoky, kde pátrají po čarodějnici, která by Dianu naučila lépe ovládat její magické schopnosti, a hledají stopy vedoucí k tajemnému svazku č. 782. Do hry však znenadání vstupuje mysteriózní spolek starých Matthewových přátel známý jako Škola noci a Matthew a Diana se vydávají na podivnou cestu, která je zavede až k 1500 let starému upírskému tajemství…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Fantasy

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Shadow of Night , 2011


více info...

Přidat komentář

LenaBilkova
25.02.2024 5 z 5

Pěkné, čtivé. Za mne zase supr.

Rihatama
31.01.2024 4 z 5

Čarodějnice, upíři, démoni, faráři a teplokrevníci... historička Deborah Harknessová svou milovanou historii opentlila tajuplnými bytostmi. Tentokrát Dianu a Mathewa provází časem napříč dějinami mytologické Evropy a na pěknou chvíli se příběh pátrání po knize života odehrává i v Rudolfově době, v Praze magické a alchymické. Harknessová umí psát, o tom není pochyb. I tento příběh byl zajímavý a dobrodružný, počínaje setkáním Mathewa s dávno mrtvým otcem Filipem a dalšími členy rodiny de Clermontů. Rovněž Diana prochází procesem proměny vedoucí k uvědomění si vlastních čarodějných sil a objevení v sobě tkadleny čarokouzel. Autorka se tentokrát výrazněji soustředí na hlavní dvojici a Stín noci tak postrádá onen silný náboj překvapení, napětí a mytických tajemství jako v první knize, ale stále je to ten dobrý příběh, do které jsem se začetla poprvé. Navíc kniha se čte úplně sama.


Kaka.cs
27.11.2023 3 z 5

Tenhle díl mě bavil určitě méně, než ten první. Myslím, že to bylo hodně zapříčiněno i tím, že nejsem příznivce historických románů a tak mě pasáže věnované chodu alžbětinské společnosti zkrátka nebraly. Bylo tam opravdu spoustu míst, která na mě byla zbytečně dlouhá a o ničem (a tentokrát mě to, narozdíl od prvního dílu, celkem nudilo). Taky jsem se někdy poměrně ztrácela v postavách, především jsem měla nepořádek v některých členech Školy noci.
Nutno podotknout, že konec měl ovšem zajímavý spád, možná až moc rychlý v porovnání se zbytkem knihy. Příběh dává smysl a všechny věci, které se stanou, jsou v knize nějak logicky vysvětlené. Líbila se mi taky "exkurze" do Prahy.

Luci-_-
15.10.2023 4 z 5

Zatímco v prvním dílu jsme byli od začátku hozeni do poměrně rozjetého děje, tady se začátek neskutečně vleče (podobně jako druhá série seriálu), ale jakmile se dostaneme přes 'prvních' 250 stránek, děj se rozjede a v tomto tempu pokračuje napínavě až do konce. Jediná výtka je zpracování pasáže s Knihou života, kde největší dilema vyřešili pouhé dvě věty.

Karolin77
10.07.2023 4 z 5

První díl mě bavil mnohem více, což mě mrzí...
Tady jsem se bohužel nudila i když se pořád něco dělo. Knížku jsem dočetla tak do poloviny a tak moc mě nebavila, že jsem se k ní pár měsíců nevrátila.Většinu knihy jsem se těšila až vrátíme do přítomnosti. Mám jí v tom příběhu radši.
Posledních 100 stránkek mě zase vtáhlo a upřímně bavilo.
V postavách jsem se upřímně trochu ztrácela, naštěstí je na konci knihy seznam postav.
Vztah D a M mě stále baví a moc jim fandím.

Nakonec jsem jí dočetla a jsem za to ráda, už se těším,až si přečtu třetí díl.
3.8*/5*

Lioncz24
15.06.2023 4 z 5

V této knize bylo pomálu akce.
Cestujeme do minulosti roku 1590 aby Diana se naučila tkát nitky a aby nelezli ztracený svazek č. 782 po čem prahnou všechny bytosti

Bylo to čtení náročné a zajímavé. Na konci mě ukápla malá slza, když se vrátily do budoucnosti roku 2010

6Nikki6
23.05.2023 1 z 5

Mám z knihy velmi rozporuplný pocit. Jednička mě moc bavila, ale toto.....došla jsem sotva do poloviny a i když knihy většinou dočítám, tohle jsem nedala. Hrozně mě to nebavilo.

jana4920
13.04.2023 2 z 5

První díl mě docela zaujal, takove nenáročné čtení. Teď u druhého jsem došla jen do poloviny, po nekolika letech je to první kniha, která mě nudí tak, že ji prostě nedočtu.

Anniee
26.11.2022 4 z 5

Jak dlouhá je upíří minuta?”
“Těžko říct,” zašeptal. “Něco mezi obyčejnou minutou a věčností.”

Já a All Souls máme love-hate vztah. Bouřlivej love-hate vztah. Někdy čtu jeden odstavec pětkrát a pořád nechápu, o co vlastně jde a vůbec to neutíká, a někdy brečím a přeskakuju stránky a nervy mám napjatý k prasknutí.

Nejdřív co miluju - rozvoj vztahů, vývoj postav, propracovanej svět, propojení s realitou. MILUJU Matthewa a Dianu - to, co spolu mají a jak to hýčkají a jak je to vlastně reálný. Miluju všechny ty lidi, co mají okolo sebe. Obdivuju, jak to celý dává smysl a jak se to proplétá s realitou. Miluju tu intenzitu - velký emoce jako dlouho u ničeho.

No a co mi tak trochu vadí. Pořád trochu bojuju se stylem psaní. Je to pro mě poměrně náročný, nevím proč, ale zvykám si. A stojí to za to. Dál to, že si většinu knihy připadám úplně dutě a nechápu většinu fyzikálních, alchymistických a chemických zákeřností. Prostě ne. Ale! Autorka je za mě kouzelnice - napsat něco tak náročnýho, něco, co je tak spletitý a nakonec bez jediný chybičky propojený a co působí tak reálně, to je umění. A ještě to napsat s takovým citem… Fuuu. Těžko se mi bude s tímhle universem loučit.

Charley
11.09.2022 4 z 5

Druhý díl byl pro mě mnohem živější než díl první. Kniha je velmi dobře pojatá a oceňuji i to, že autorka pojala vztah, jako skutečný (ne jen knižní) - tedy, že je potřeba na něm pracovat a jak je důležité být sám sebou. V průběhu knihy bylo sice málo akce, ale na závěr se to zrychlilo a navnadilo na závěrečný díl, do kterého se určitě pustím.

Peťulka3
01.08.2022 5 z 5

Lepší jak seriál. Mnohem více detailů.

MAU256
06.07.2022 5 z 5

Čekání bylo k nevydržení, ale nakonec Matthew přece jen sklonil hlavu. Srdce mi bušilo jako o závod. Slyšela jsem, jak se zhluboka nadechl. "Med. Vždycky voníš po medu," zamumlal udiveně a vzápětí mi ostrými zuby prokousl kůži.

I tento díl byl moc hezky psaný. Tentokrát se s Diana spolu s Metthewem vrátili v čase, aby našli svazek, který je důležitý v budoucnosti a Diana, aby konečně zjistila, jaké jsou její skutečné dovednosti jako čarodějnice. Už se těším na další pokračování.

Radovan_R
07.06.2022

Oproti prvnímu dílu je druhý dost zklamáním. V podstatě dost nudný dějepis, vůbec se mi to nečetlo dobře. Několikrát jsem chtěl knihu odložit, ale pak jsem se zmátožil a pokračoval. Na třetí díl ale opravdu nemám chuť.

Eva193
05.04.2022 4 z 5

Druhý díl série, který bez prvního nedává smysl. Tady mi to přišlo trošku rozvleklé a místy překombinované, ale napětí to neztratilo.

Dashmo
17.03.2022 5 z 5

Veľmi dlho mi trvalo, kým som sa naladila na rok 1590. Postáv bolo hneď od začiatku požehnane, vďakabohu za zoznam na konci knihy. Celkovo je to podľa mňa náročné čítanie. Všetky tie vzťahy a postavenia. Ale veľmi ma to bavilo. Všetky spomenuté postavy som si hneď googlila a bolo príjemné zistiť o tých osobách niečo bližšie , a že vlastne aj reálne existovali. Diana mi miestami liezla na nervy ale to aj v prvej časti. Obľúbila som si Annie a Jacka a verím, že po odchode Diany a Matthewa sa im obom vodilo dobre. Páčili sa mi vsuvky z prítomnosti a keď sa čarodejnica s upírom vrátili do súčasnosti, uvedomila som si, že rok 1590 mi chýba. Teším sa na poslednú časť.

Njangu
17.02.2022 5 z 5

Další pokračování, které mělo co nabídnout, knížka je sice obsáhlá, ale čte se to dobře a děj odsýpá. Moc jsem si to užila.

kristyna9911
29.01.2022 4 z 5

Dala se číst ale zase tam byly nejasnosti knížka vs seriál :)

evineckY
08.01.2022 5 z 5

Super pokračování čarodějky a upíra a druhá série má 10 úžasných dílů. Doufám, že se bude pokračovat v natáčení.

medvídě
31.12.2021 4 z 5

Čteníjsem si nechávala až na tento čas, abych ji mohla porovnat s druhou sérií. Kniha získala záložky v zajímavých cítátech, ale i historických zajímavostech. I když jsem ji četla delší čas, příběh mě velmi pohltil, poznala jsem další členy de Clarmontovy rodiny, dobu konce 16. století a další tvář hlavního hrdiny. Má to spád, různé komplikace, ale i šťastné události.

MonaLisa42
05.12.2021 4 z 5

Celkem zdařilé pokračování této série.
Téma cestování časem osobně nemám vůbec ráda, ale tady mi to nevadilo. Příběh a vztah Diany a Matthewa se dále vyvíjí. Moc se mi líbí zasazení děje do skutečné historie, mnoho postav v naší historii skutečně existovalo. Nových postav bylo zase mnoho, ale orientovala jsem se v nich daleko lépe, než v prvním díle. Některé z nich mě doslova uchvátily. Jen navrácení do přítomnosti a náhlé zvraty mě dost překvapily a uměla bych si jejich podání představit lépe.
Knihu však hodnotím velice kladně. Moc děkuji!!!