Bestiář
kniha od: Robert Masello
KoupitKoupit eknihu
Rukopis, jehož iluminace zobrazují bájná stvoření, která se podle legend kdysi procházela zahradami ráje; kniha, jež byla po staletí předávána z generace na generaci v jedné z nejmocnějších rodin arabského světa, je teď svěřena mladé a krásné kurátorce Beth Coxové. Je to však její manžel, paleontolog Carter Cox, kterého výzkum dovede k objevení sbírky žijících zázraků přírody a jejich hrůzných vlastností. Mýty a skutečnost se spojí. Carter musí otevřít bránu prastarého světa a ven vypustí stvůry, které zatím žily jen v těch nejhorších snech....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122732/bestiar-OQ6-122732.jpg 3.653Série | Carter Cox 2. |
Žánr | Literatura světová, Romány, Thrillery |
Vydáno | 2012, BB art |
Orig. název | Bestiary, 2010 |
více informací... |
Komentáře (15)
Kniha Bestiář

Zajímavý nápad, ale jaksi....nedodělané, odbyté, spousta otázek zůstala nezodpovězených. Třeba:
(Spoilery)
1.) odkud ten arabský rod ta zvířata, desetitisíce a více let údajně vyhynulá, nabral?
2.) jak je dokázali tolik století odchovávat - že by při malém množství exemplářů a příbuzenské plemenitbě nedošlo k degeneraci?
3.) proč vlastně nechali vytvořit rukopis, který jejich potomci neuměli přečíst?
No, zůstanu raději u Jamese Rollinse :-)

Kniha mě bohužel vůbec nenadchla. Hlavní hrdinové mi nebyli příliš sympatičtí-autor překombinoval jejich kladné vlastnosti, byli příliš dokonalí, aby budili alespoň zdání toho, že by mohlo jít o skutečné osoby. Tudíž bylo jasné, že jako superlidi vyřeší všechny záhady a nic se jim nestane. Námět jinak zajímavý (za to ta jedna hvězda), ale celkově to působí strašně lacině a neučesaně.

Je to už nějakou dobu, co jsem tuhle knihu četla, ale vím, že se mi moc líbila, byla napínavá a velmi čtivá.

Dobrý pribeh, ale bohuzial ma to nejak nevtiahlo do deja. Chybalo mi tam viac napatia.

Miluji romány o knihách a tento mě rovněž nadchl i když ze začátku se toho tam moc neděje a když se věci pohnou, najednou to končí. Takže jde o skvělou knihu s hororovými prvky a asi si přečtu i Vigilii.
Štítky
Autor a jeho další knihy
- Einsteinovo proroctví 2019
- Krev a led 2010