Čarověník

Čarověník https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259684/bmid_carovenik-259684.jpg 3 91 33

Čarověník série

1. díl >

Když se Štěpán vydá na Valpuržinu noc hledat čarověník, který si chce naroubovat, netuší, že v tomto okamžiku se změní celý jeho život. V lese narazí na tři tajemné postavy, jež promění tuto malou noční výpravu v děsivou noční můru. Ovšem Štěpán má štěstí v neštěstí, protože ve stejný den narazí na Jindřišku, která jediná mu může pomoci. A tak se začne rozvíjet příběh plný tajemství (a samozřejmě i lásky), odehrávající se v doslova kouzelné krajině Českosaského Švýcarska.... celý text

Přidat komentář

janik6969
24.11.2023 5 z 5

mě se kniha hodně líbila, možná i víc, než série o Jozefíně, i když to je úplně jiný žánr. Neměla jsem pocit, že by to bylo vyloženě pro děti a mládež, je to pro každou věkovou kategorii. Doporučuji k přečtení.. užijte si příběh

Lucissia
11.06.2023 3 z 5

Tak nevím, chvílemi mě to bavilo, chvílemi skoro vůbec. Přesto, námět pěkný, tři hvězdy si podle mne kniha zaslouží. :-)


Isew
13.04.2023 3 z 5

Asi před deseti lety jsem objevila na Kladské strom, kterému se říká čarověník. Moc se mi líbil popis, který u něj byl: "V různých regionech se tradičně čarověníkům přisuzovala magická moc, přinášely jak štěstí, tak smůlu. Věřilo se, že vznikají po zásahu stromu bleskem, což v ojedinělých případech může být částečně pravda." No, takový krásný nejednoznačný popis. Nádhera. A tuhle rozpolcenost jsem cítila i z této knihy. Chvíli mě bavila, chvíli to byla strašná nuda. Příběh, než se hlavní hrdinové dostali do alternativního světa, držel pohromadě. Poté se začal rozpadat a už jsem jen čekala na závěrečný střet, který stále nepřicházel. Nakonec na něj došlo, ale stejně ve mě zůstává nejasný pocit, že se z magického tématu dalo vytěžit víc nebo něco úplně jiného.

Elena_Dark
13.01.2023 5 z 5

Kniha byla spíše taková oddychová. Nepopsala bych ji jako děsivou, ale byla velice čtivá a dokázala vtáhnout do děje..

Jančaf
17.10.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila, je napínavá, čtivá.

lucakuca
19.10.2021 3 z 5

To není tak děsivý čtení... Nenásilné fantasy pro mládež. Těm zrovna cizí nejmy fakt nou problém :-)

hatri_uwu
12.08.2021 2 z 5

Příběh mě příliš nezaujal. Cením odvahu spisovatelky za odvážný román.
Mně osobně nesedla jména, ta mě hodně rušila.

Bmisarova
09.07.2021 2 z 5

Na české poměry poměrně odvážný román. Příběh je zajímavý, největším zádrhelem byla pro mě ta zvláštní jména.

Čtenář1234
20.08.2020 2 z 5

Nevím no... první polovina byla i docela fajn. Ale od 150. strany cca se to strašně táhlo. No nakonec jsem to přečetl, ale nebyl to žádnej zázrak, spíš průměr.

Kikulka97
15.12.2019 odpad!

Strašně jsem se na knihu těšila, o to zklamanější jsem byla, když jsem se pustila do čtení. Styl psaní ani postavy mi naprosto nesedly. Bohužel se mi i těžko hledají pozitiva. Snad jen okouzlující obálka a české reálie stojí za zmínku. Asi jsme si s touto knihou jednoduše nebyly souzené.

petunkav
10.09.2018 3 z 5

Tak bohužel mě tato kniha nijak moc neoslovila. Vyloženě jsem závěr hopem prolistovala, abych tedy měla pocit, že jsem ji zvládla.
Snaha o fantasy se podle mě zcela nevydařila. Je to jakési nedotažené, zbrklé.... no nic moc.

Hesiona
04.03.2018 3 z 5

Obstojná YA, takže pro čtenáře kolem těch sedmnácti. Upoutají české reálie, to se mi na příběhu líbí, že to tam není samá Briony a Ralph :D Nemůžu si ale pomoct, pořád mi to připomínalo různé známé fantasy jako Pána prstenů, Harryho Pottera a tak... ještě že čarověník to zachránil :D Celkově takové splašené, aspoň ten první díl. Snad se toho v tom dalším dozvím o paralelním světě víc.

Ailee
11.11.2017 4 z 5

Čtyři je moc, tři zase málo. Knížka měla určitě originální nádech a to, že je z naší domoviny, na mě při čtení doslova dýchalo. Rozhodně za přečtení stála a vrhnu se i na druhý díl, třebaže podruhé se k ní nejspíš již vracet nebudu. Ale jsem ráda, že jsem jí dala šanci. Doporučuji spíše pro starší čtenáře. Mladší, bažící po akčním dobrodružství ve stylu Skleněného trůnu asi moc nenadchne. Chce to vyzrálejší pohled.

Atala
05.11.2017 5 z 5

Knihu jsem kupovala pro školáka na prázdniny. Trochu mě zarazilo, že hlavní postavy jsou již dospělí lidé. Ale syn si ji velmi pochvaloval, tak jsem se začetla též a nakonec jsem knihu přečetla až do konce. Obstojná fantasy s nekomplikovaným dějem bez potoků krve zasazená do současnosti a českých realií... Dávám 5 hvězdiček.

Bookisme
27.09.2017 5 z 5

Tleskám.. Četla jsem spoustu knih z žánru YA a pravděpodobně všechny byly od zahraničních autorů. Ve školní knihovně se nám objevila nenápadná knížka zamíchaná do fantasy. Neměla jsem zrovna co číst, tak jsem si ji půjčila. Už na první stránce jsem se zamilovala. Za mně neskutečně krásná knížka od české autorky. Neskutečně bych si přála pokračování.

SeverusSnape
17.04.2017 4 z 5

Takže na češku fakt dobrý.Normálně nečtu knihy od českých autorů s dějem odehrávajícím se v ČR,ale líbila se mi obálka

Napůlanděl
16.12.2016 5 z 5

Na českou knihu je to velmi dobré...v této knize mi nic nechybělo. Ano, byla to slabší kniha než od jiných spisovatelů....ale bylo tam všechno co já bych od knihy chtěla...Krásné oddechové čtení, které vás zavede úplně někam jinam a zároveň budete stále v ČR....

Etule
02.12.2016 2 z 5

České autory čtu opravdu jen velmi málo. A knihy od českých autorů odehrávající se v Čechách ještě méně. Tady mě však nalákala obálka a vcelku zajímavá anotace. Kniha už tak zajímavá nebyla.
Je rozdělena do dvou částí, které zhodnotím jednotlivě.
První část. No, jediné co mě napadá - "Co to sakra bylo?" To vážně ne. Nemůžu si pomoct, ale nedokázala jsem to autorce vůbec uvěřit. A vztah mezi Jindřiškou a Štěpánem? To jako vážně?? Jsem beznadějný romantik, ale tohle jsem měla problém strávit. Za jednu * a to ještě zavírám obě oči.
Druhá část. Tady už to bylo trochu zajímavější, protože se přesunuli do druhého světa, kde už jsem tomu trošku více věřila. Žádný zázrak, ale prostě mi tolik nevadilo to fantastično. A co si budeme nalhávat, hlavně se do příběhu více vložil Honza, který se mi docela zamlouval. A Kaden. Jen díky němu, dostane druhá část hvězdičky 3.
Takže suma sumárum to vychází na dvě hvězdy. Druhý díl, ale nejspíš oželím.

em54
19.11.2016 4 z 5

Fantasy normálně nečtu. Udělal jsem výjimku a slupnul jsem to jako pohádku. Tedy pohádku pro dost odrostlé děti. Jsou místa, na kterých by autorka ještě mohla zapracovat, ale celkově příjemné čtení. Kdo má tenhle žánr rád, určitě si počte. Jestli vyjde pokračování, asi neodolám. I když fantasy ani poté nebude můj šálek kávy.

Dáda2
07.11.2016

Velmi vydařená fantasy pohádka zasazená do prostředí Jetřichovic, které osobně znám. Je napínavá od první stránky až do konce. Děj má spád a nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Přečetla jsem ji za 2 dny a pak znovu a znovu. Stále se k ní ráda vracím. Těšila jsem se na pokračování a jsem ráda, že jsem se ho dočkala. Doporučuju přečíst všem milovníkům fantasie, romantiky a tajemna.

Autorovy další knížky

Marie Rejfová
česká, 1976
2017  76%Kdo jinému jámu kopá
2018  84%Komu straší ve věži
2015  65%Čarověník
2017  74%Kdo má pod čepicí
2019  78%Kdo maže, ten jede

Kniha Čarověník je v

Přečtených124x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených7x
Knihotéce73x
Chystám se číst83x
Chci si koupit15x
dalších seznamech4x