Ztracené město

Ztracené město https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420706/bmid_ztracene-mesto-GDF-420706.jpg 4 94 16

Čarodol série

< 3. díl

"Závěrečný díl strhující fantasy trilogie od autorky Časodějů!" Osud zavedl Kavé na území Čarodolského knížete a svěřil jí do rukou kouzelný Zlatý klíč. Měla by rozluštit jeho tajemství, ale má cenu pouštět se do řešení další záhady? Bezpochyby má! Získá tak nejen možnost najít zmizelé hlavní město Čarodolu – znamenitý Zlatohrad – ale i šanci pomoct Alexejovi a zachránit před zkázou rodné Karpaty. Kavé stojí na osudové křižovatce. Vydá se tou správnou cestou?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Чародольский град , 2015


více info...

Přidat komentář

leonessa
28.12.2023 3 z 5

Nakonec jsem přečetla i poslední díl série. Začala jsem číst díky výzvě a nakonec to nebylo úplně špatné. Takové příjemné čtení k vodě.

roman9276
31.07.2023 3 z 5

Závěr série byl fajn, za mě trochu slabší začátek knihy a celkově to skončilo nějak moc rychle. Opět mi chybí některé informace, které již autorka bohužel nedoplní. Tenhle svět mě bavil, ale jak jsem avizoval v předchozích recenzích je to pro děti a mládež a tak nějak je to místy lehce odfláknuté, že to nějak dopadlo, jsem zvědavý na sérii Lunasterové od autorky.


JointlieKat94
17.03.2023 4 z 5

Zase bych dala ráda tři hvězdičky, to jen kvůli tomu, že jsem z příběhu byla občas zmatená.. no ale rozhodla jsem se jinak, a jako zakončení série jsem se rozhodla takto.

Kavé konečně pozná někoho, komu, zdá se, může věřit. Poznáme zde tedy více nových lidí, samozřejmě se shledáme i se starými, proradnými, známými.. celý příběh čekáme na to nejdůležitější, a to na konečný turnaj. Který proběhne, aniž bychom si to nějak víc užili. Škoda. Taky mě zklamala linka Kavé/Alexej, to, že si prostě v daných okamžicích neřekli to důležité, a tak se museli neustále chovat jako puberťáci..

Celkově bych sérii zhodnotila jako dobré počtení, stránky rychle ubíhají, příběh je plný napětí a akce.. ale taky je tu spousta nedomyšlených věcí. Zase tak nadšená tedy nejsem.

Booky84
28.02.2023 5 z 5

Skvělé zakončení celé série. Opět přečteno jedním dechem, nešlo se odtrhnout. Kavé jsem si oblíbila a jsem ráda, jak to dopadlo nejen s ní, ale i s ostatními. Krásné fantasy počteníčko a nádherné obálky i malé ilustrace na začátku každé kapitoly. Rozhodně celou sérii doporučuji.

Lacie
13.02.2022 4 z 5

(SPOILER) Třetí díl je nejlepší. Táňa/Kavé v Čarodolu konečně našla kamarádku, co jí pro změnu nepodrazila a díky tomu, že jí tu celou dobu vodí za ručičku Morfar, podaří se jí všechno, co je potřeba.
Velké plus knihy je, že se konečně objevilo to dobré – opravdoví padouši zemřeli a ti sympatičtější padouši prohlédli a stali se normálními. Líbila se mi romantická linka (linečka) mezi Taj a panem Chřadem, škoda, že to nebylo víc rozepsané, to mě bavilo a chtěla bych vědět, co se s nimi stane.
Velké mínus knihy je, že když už se Táňa chová rozumně, naopak Alexej jako by zešílel. Co se stal knížetem, je jak mimino, vzteká se a dupe, div kolem nehází hračkami – nějaká diplomacie, prozíravost, umírněnost... nebo aspoň poslechnout si rady zkušeného strejčka... no a jak zase sedne na lep Kristě – auvaj, auvaj. V první knize to mezi Táňou a Alexejem jiskřilo a vypadalo to prima, po přečtení dílu třetího bych si rozhodně z těch dvou nápadníků vybrala jinak.
A co mě velmi zklamalo – celá kniha je o chystání na velký závěrečný turnaj – abychom si pak v podstatě přečetli, že proběhl a má svého vítěze.

Sandalkar
30.12.2021 4 z 5

Prijemna trilogie s hezky vystavenym svetem. Milostna linka se stalym opakovanim ano-ne-ano, hadka-libacka uz trochu nudila, ale fandila jsem jim az do konce. Jen porad nechapu, proc autorka nazyva Alexe i ve 22 letech "chlapcem". To jsem se vzdycky pekne sklebila. Poloduch Rik u ktereho clovek dokonce nevi, co ma za lubem ten bavil. Carodol by ale ctenarum fantasy rozhodne uniknout nemel.

zirafinec
11.06.2021 3 z 5

Čteno jako e-kniha. Kniha se mi líbila, ale jak už jsem psala, musím srovnávat s Časoději a tato série v tomto porovnání nevychází zrovna nejlépe. Kniha mi přejde taková roztáhlá... Nic, nic, nic (300 stránek) nic, něco důležitého (5 stránek), nic.

"... Zvláštní. Je to její přítel, nepřítel a milenec v jedné osobě."

Luigi1
16.04.2021 5 z 5

Moc pěkné pokračování a zajímavý konec.Pěkně jsem si početl.

greenie05
19.10.2020 2 z 5

Od autorky jsem nejdřív četla sérii Časodějové, která byla naprosto úžasná, Čarodol mě bohužel tak neuchvátil. Třetí díl mě popravdě moc nebavil, první polovina se neskutečně táhla, druhá byla naštěští mnohem lepší, ale co mě mrzelo, bylo to, že tam vedlejší postavy nedostaly moc prostor. Tím myslím např. Eris, která se v sérii objevila ve druhém díle. Tu postavu jsem měla ráda, ale ve třetím díle se na ni skoro zapomnělo, nesehrála žádnou roli, skoro ani nepromluvila. Nebo třeba Šell, ten mi byl taky hodně sympatický, bohužel tam také nesehrál velkou roli. Moc se mi ale líbila postava Rika Strigoje, člověk až do samého konce nevěděl, jestli je teda zlý nebo hodný. A ten lehký milostný trojúhelník mi ani moc nevadil. Takže sérii Čarodol hodnotím kladně, i když se mi mnohem víc líbili Časodějové, prostě mi připadali takoví propracovanější.

makul
10.08.2020 3 z 5

Za mě o něco lepší než 2. díl. Začátek byl zbytečně zdlouhavý, některé scény bych z knihy klidně vynechala. Ke knize už se nejspíš znovu nevrátím, ale jsem ráda, že jsem se dokopala k dočtení celé série.

Čtenář1234
28.03.2020 5 z 5

Super zakončení této skvělé série . Časodějové jsou sice za mě lepší , ale i tak mě tahle série hodně bavila. Třetí díl byl rozhodně nejlepší. Celou sérii vřele doporučuji. Už se těším na autorčiny další knihy.

martineknatasa
01.03.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila, má spád a stále něco se děje. Knihu i celou sérii doporučuji k přečtení.

Ivuska.09
28.12.2019 4 z 5

Ve třetím díle autorka opět nasadila vyšší laťku (oproti druhému). Hlavní hrdinku čeká turnaj, kolem kterého se vše točí. Magický svět mě bavil, hlavně druhá půlka příběhu je velmi poutavá. Celkově mohu sérii určitě doporučit.

Marthas
02.12.2019 3 z 5

Na začátku mne jako vždy naštvaly ty trochu chaotické dialogy a na konci zase tiskařští šotci, proto hodnotím níže než druhý díl. 2,5/5

Jana65
27.11.2019 5 z 5

Opět přečteno jedním dechem, spisovatelka nezklamala. Těším se na její další knihy.

jamesak
05.11.2019 5 z 5

Nečekané pokračování, nejdřív se mi tato série tolik nelíbila, Časodějové mě zaujali daleko víc, přesto jsem velmi spokojen. Krásná knížka, troufám si říc, že zpracování, vazba, obal vám budou dělat radost a zakončení příběhu je pro mě už smutné, protože by mi nevadilo pokračování, mám chuť začít celou sérii znovu. Děj knížky si myslím, že nikdo do předu neuhodne, přesto úplný konec, posledních pár stránek vědí do předu všichni. Jsem moc spokojen a už se těším co Natalja vymyslí dalšího. Děkuji.