Čarodějova učednice

Čarodějova učednice https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146322/mid_carodejova-ucednice-lv2-146322.jpg 4 7 3

Autobiografie americké spisovatelky o soužití s Carlosem Castanedou.

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus

Vydáno: , Dobra
Originální název:

Sorcerer


více info...

Lasiodora
Lasiodora
20.03.2020 5 z 5

Podle mě velmi dobrá kniha, která střízlivě vyvažuje (až převažuje) "kult a filosofii" , které Castaneda svými knihami šíří. Přiznávám, že i mě velmi oslovil. Proto jsem hledala taky knihy o něm a přečetla jsem tak tituly od jeho společnic - Florindy Donnerové a Taishy Abelarové. Doporučuju si je přečíst před tím, než se pustíte do tohoto díla, souvislosti jsou pak od počátku srozumitelnější, jelikož jsou jedněmi z ústředních postav. Každopádně jsem fakt ráda, že se Amy Wallacová odhodlala toto dílo vydat a být v něm otevřená. Z Castanedy se stal poměrně typický sektářský guru s manipulativními technikami, nad kterými zůstává rozum stát (a zejména nad tím, jak bezvýhradně ho "následovníci" z vnitřního kruhu přijímali)... Ale posuďte sami:-)

and
and
04.10.2019 5 z 5

Pokud někdo čtete Castaňedu, pak tuto knihu doporučuju číst jako poslední, aby vám to nevzalo o dotyčném hned na začátku iluze, protože jako člověk to vypadá, že "stál za houby", hodně lidem ublížil; kdo vidí energie, asi by řekl, že měl velmi málo otevřenou srdeční čakru.....


Elsinor024
Elsinor024
30.01.2018 4 z 5

Tahle kniha je velmi poučná pro všechny příznivce Carlose Castanedy. Před pár lety jsem jeho knihy hltala, otevřely mi nové obzory. Dnes už se na ně dívám mnohem víc kriticky. A třeba takový A. de Mello (a mnozí další) je podle mého názoru čistotou svého projevu o několik řádů výše.
Castanedovi se podle všeho vryla do paměti rada jeho autoritativního dědečka, že se má pokusit dostat se pod sukně co největšímu počtu žen. No, v originále to bylo poněkud drsnější vyjádření. Této radě zůstal po celý život věrný, i když jinak pečlivě mazal svoji osobní historii a důsledně mlžil o svém životě.
Dceru slavného spisovatele Amy Wallace sbalil, když jí bylo sedmnáct. Poznala ho dost zblízka, popisuje ho jako sebestředného, nestálého, vulgárního a někdy dost oplzlého macha, neomylného gurua se stovkami žen kolem sebe a tisíci vpovzdálí.
I když samozřejmě na druhé straně byl také okouzlujícím, milujícím, pozorným a moudrým učitelem. Tak trochu schíza.
Amy je přes všechny šílenosti, co s Castanedou prožila, dodnes přesvědčená, že se tím snažil ze svých následovníků odstranit ego. Možná...

Autorovy knížky

Amy Wallace
americká
2006  89%Čarodějova učednice

Kniha Čarodějova učednice je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce14x
Chystám se číst2x