Čarodějova nevěsta 6

Čarodějova nevěsta 6 https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396851/bmid_carodejova-nevesta-6-mQg-396851.jpg 4 127 14

Čarodějova nevěsta série

< 6. díl >

Blíží se Vánoce a Čise neví, co by Eliasovi nadělila. Pátrání po vhodném dárku se však ukáže být skvělou příležitostí k navázání přátelského vztahu s Renfredovou učednicí Alicí, která má za sebou podobně pohnutý životní příběh jako Čise.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Ancient Magus' Bride, Vol. 6 , 2016


více info...

Přidat komentář

assenora
07.02.2023 4 z 5

Postupne spoznávame ročné obdobia a zvyky, ktoré sprevádzajú Čiše a Eliasa. Tento krát sme sa dostali k Vianociam, ktoré sa nevyhýbajú ani mágom, kúzelníkom a iným zázračným bytostiam.
Zároveň sa rozvíja aj ďalší príbeh, ktorý poukazuje na vzťahy či už priame alebo aj nepriame, v ktorých hľadanie má výraznú mieru úspechu pre obe strany.

Luigi1
20.07.2021 5 z 5

Mám radost,že díl od dílu je lepší čítení.S vánocemi z takového prostředí jsem nepočítal,že budu mít možnost prožít.


fvalek
30.04.2021 2 z 5

Ano, rozhodně jeden z průměrnějších dílů série, což se v rozjeté části nakopnuté předchozími dvěma díly opravdu neodpouští... Vánoční příběh o nakupování bohužel úplně o ničem. Je hezké představit nám Alici, ale já ji třeba mám zafixovanou docela jako záporačku, takže možná mě to maličko nakouslo, ale nejsem z ní úplně hotový. Samotné Vánoce a rozbalování dárků byly hezké, nicméně ta Eliasova věta ke své nevěstě: "Děti mají mít dárky pod stromečkem." Eh... Čise je 16 let, takže jak ji Elias vlastně vidí? Jako svou nevěstu, učednici nebo dítě? Snad to nechytne nějakou pedo-vlnu, mám raději dospělou Čise.

Druhý příběh už byl docela dobrý, líbí se mi detaily jako medvídek a celý průběh vyšetřování, dokonce i to, co se Čise rozhodla vždy obětovat. Vypadá to, že se rýsuje padouch, alespoň nějaký epizodní, no a do toho se ještě vrací starý padouch, takže celý díl je spíš příprava na další akci. Pravděpodobně měl působit sentimentálně a hezky vánočně, ale to se u mě nepovedlo a bylo to zkrátka pomalé, nudné, slabé...

Pitbullka
11.01.2020 3 z 5

Pro mě asi nejslabší díl série, který byl opravdu hodně průměrný a zklamal mě.

*Pájuše*
26.10.2019 5 z 5

Úžasné jako vždy. Autorka je svým poutavým stylem vyprávění naprosto jedinečná.

hippiesak
24.10.2019 5 z 5

Mě se to líbilo :) Takový oddechový vánoční díl. A celkem to bylo i vtipný. Za mě vlastně opět super, zatím to nenudí, jen tak dál. Doporučuji :)

annes
06.09.2019 5 z 5

Čte se to tak nějak samo :-) Tentokrát s vánočními tradice/příšerkami/duchy..Jen to vypadá, že jim zase chce někdo pořádně zavařit. Snad to Stella zvládne :-)

sola_lupa
06.07.2019 5 z 5

Tento díl se mi velmi líbil. Nečekala jsem, že Vánoce tu budou tak skvěle podané, že bych se tam taky ráda připletla.

Alethea_k
30.06.2019 4 z 5

Tak šestka je za mě nejlepší. O nových postavách se rovnou něco dozvíme, ani to není nijak zamotané. Nesnaží se tu sice pohnout s dějem nijak markantně, ale tohle se mi celkem líbilo, jo! Doufám, že to nepokazí v dalších dílech.

orangerose
15.04.2019 5 z 5

Další kouzelný díl této série :)

yaoiyuri
05.04.2019 3 z 5

Hm. Celkem zajímavý byl náhled do života kouzelnické učednice Alice (nicméně jsem hodně dlouho lovila v paměti, než jsem si vzpomněla, kdo sakra je), i kratičká epizoda se ztraceným bratrem (ale čekala jsem, že ta zápletka i její rozuzlení bude temnější, delší, chjo), nicméně Čise mě štve už jen z principu a Elias je mi svým chováním stále méně sympatický. Konec dává naději, že by se to konečně mohlo nějak víc rozjet, ale moc tomu nevěřím.

Terva
05.04.2019 2 z 5

Slova vyřčená i napsaná
jsou zvuky i tvary
jež získaly duši.
Jak jednou spatří světlo světa,
už je nelze vzít zpět.

Jsou vánoce, nejveselejší den v roce. Číše se vydává do Londýna koupit dárek. Opět taková příjemně jednoduchá kresba, kdy nemám problém rozeznávat určité postavy, jaku u některého manga. Tak že i problémy na dalším obrázku rozeznám a vím, že bude zle. Nečekejte však, že poteče krev, tohle je růžovoučký vánoční příběh. Sice se tu dozvíme něco o drogách, ale nakonec vánoční nákup všechno zahalí do zapomnění.

Citát: Absťák je děsná věc.

V kapitole #29 jsem se tak trochu ztratil. Stella tam ztratí svého brášku. Číse a Elias jí pomáhají ho najít. Pak se do toho připlete Sivoočko a toho bráchu jejího má. Tady je to ještě všechno v pořádku, ale pak se něco stane, zafouká vítr a Číše se Stellou jsou najednou sami a maj něco najít. Jak se do té situace dostali jsem nepochopil a najednou se tam objeví další postava a už jsem jen kroutil hlavou. Kde se tam vzala Ruthe?!?!?!? A všichni hledají :-)

Malá ochutnávka:
Kdyby mě mistr tenkrát nezachránil, prodávala bych dnes drogy v nějaký zapadlý uličce a dostávala přes hubu.....nebo bych někde chcípla a všem by to bylo jedno.

Začíná nebo spíš je to na mě moc dětský a růžovoučký. Čekal jsem od toho úplně něco jiného. Kdybych tuto sérii nekupoval pro svou dceru, které se to líbí, už bych dávno přestal. A tak i když vyjde další díl, stejně si ho přečtu. Ale už z velkýma výhradama.
Nedá se nic dělat Vánoce neVánoce, tohle bylo ke konci příšerně zmatený a logicky šíleně nevyrovnaný. Tento příběh se mi skoro nelíbil. Za příjemnou kresbu dávám dvě hvězdy.

Citát: Jest-li mi budeš děkovat za poděkování, tak z toho příště zase budou Vánoce.

Fantasysvet
10.03.2019 5 z 5

Má pri šiestom zväzku stále zmysel spomínať prekrásne detailnú kresbu? Asi už ani nie. Aj keď, takýto detail vie stále milo prekvapiť. Niekedy sa totiž stáva, že viacdielnym sériám uberá na kráse práve ilustrácia. Tu je ale kresba stále veľmi pekne spracovaná a každá ďalšia obálka je vždy úchvatnejšia. A autorka k tomu všetkému vie aj dobre štylizovať svoje postavy, ktoré jednoducho nedokážu pôsobiť nudne. Práve naopak, každá má niečo do seba, vďaka čomu si ich zapamätáte. Preto nie je mätúce, keď postavy postupne pribúdajú - či už sú to ľudia alebo víly. U víl je to ešte pomerne jednoduché, majú nejaké tie nadprirodzené črty, ale dobre nakresliť obyčajného človeka, aby nepôsobil ako zemiak v kope ďalších zemiakov, je clekom oriešok. Často práve na tom padá výborný dej, keď čitateľ musí rozmýšlať, kto to vlastne je a kam osobu priradiť.

Postáv nám pribudlo, príbehovo ale stále veľmi nenapredujeme. Je jasné, že čas plynie, veď sme prešli už niekoľkými ročnými obdobiami. Pomaly sa začínajú kryštalizovať úklady určitých osôb, a dostávame prvú nápovedu, s kým sa Čise ešte v budúcnosti môže stretnúť, a zrejme nie v úplne dobrom slova zmysle. Je naozaj cítiť, že sa pomaly bude niečo veľké chystať. Preto je dobré, že prvých šesť kníh je skôr dejovo pomalších, opisnejších, vnímavejších či hĺbavejších. Môže za to aj Koré Jamazaki, ktorá nám svoj príbeh servíruje dôkladne, premyslene s otvorenými zadnými dvierkami pre poriadny character development, na ktorý by neskôr zrejme nebol čas.

Annkag
24.02.2019 4 z 5

Zatím nejlepší díl.
Hladanie dárků a následně hladanie súrodenca holčiny ktorú Eliáš a Čise náhodou potkají.