Čarodějova nevěsta 14

Čarodějova nevěsta 14 https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475010/bmid_carodejova-nevesta-14-yM8-475010.jpg 5 50 5

Čarodějova nevěsta série

< 14. díl >

Na Akademii vládne nezvyklé napětí a podezření sílí. Kdo stojí za bezprecedentním útokem na Lucy a Simeona? Kdo ukradl z knihovny Carnamagovu závěť? A co když spolu tyto dvě události nějak souvisejí? Čise by na to moc ráda přišla, ale někdo má velký zájem na tom, aby tajemství zůstalo tajemstvím – a to i za cenu, že budou padat hlavy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
více info...

Přidat komentář

PanKrabák
16.04.2023 5 z 5

Od nástupu na akademii si příběh drží svojí kvalitu. Tentokrát trochu menší posun dopředu, ale občas není na škodu trochu zpomalit.
Jsem zvědaví na další vývoj postav. Hlavně Philomela a její příběh.

hippiesak
03.02.2022 4 z 5

Jako dobrý... Ale minulý díl byl lepší ;) Těším se na únor 2022 a pokračování. Asi tak. Dneska krátce ;)


Terva
29.09.2021 4 z 5

„Víly přeci nejsou.
A jestli mě sem
nějaká přijde otravovat,
tak z ní touhle motykou
zaživa stáhnu kůži“.

Úděl rozjetých sérií je v tom, že po dočtení, které většinou nezabere víc jak dvě hodiny, jste nuceni několik dní ba i týdnů čekat na další pokračování. Konečně jsem se dočkal dalšího, již čtrnáctého, dobrodružství. Hodně školy, sem tam nějaká ta rozmluva, runy a magie. Všechno, co jsme od příběhu očekávali.

Malá ochutnávka:
Základní runová abeceda čítá čtyřiadvacet znaků. Říká se jí „Futhark“. Tento název je odvozen od zvuku prvních run. Pochází ze středověké Severní Evropy. Podle tamnější mytologie obětoval bůh Ódin sám sebe a devět dní pak visel na stromě, aby runám porozuměl.

Takže o největší zábavu se zde starají runy. A protože je Halloween, tak je tu i zvláštní atmosféra spojená s magií. A nějaká ta legenda. A legendy nás učí, že krást příšeře poklad se mnohdy nevyplácí. Číse se s tímto rčení potká na vlastní kůži. Je to opět dobrodružné a hravé. No, a teď zase čekat.

Citát: Dnes tu nejsou jen živí, ale i mrtví.

orangerose
22.08.2021 5 z 5

pěkně zamotaný děj, kdo a nebo napadá studenty, to se neví , bavila mně, sakra čekat do února 2022 na 15 díl :(

fvalek
14.08.2021 5 z 5

Situace nabírá na obrátkách! Je sice ostudné, že prakticky nikdo neřeší ukradený grimoár a nechávají se ukolébat tím, že obětem je trochu líp. Ředitelka školy se sice ukáže jako dost drsná dáma, ale ještě z ní necítím takový respekt, který měl třeba Brumbál, že by dokázala něco vyřešit a disponovala mocí, která opravdu může někoho chránit a všechny porazit. No a zatímco dva lidé jsou stále slabí a napůl v kómatu, tak škola slaví Halloween, ale tak co už, přece nemůžou být všichni zničení tím, že se po škole pohybuje nebezpečná osoba, která může někoho i zabít. Ne? Ne?!

Výhodou Samhainu je, že se setkáváme opět s novými zvyky a tradicemi, ať už klasická koleda nebo velmi zvláštní události ve věži. Sběr krystalů a rostlin, které mohou vidět jen ti, co někoho zabili. Trošku mi to připomíná opět Harryho Pottera a ti, kdo mohou vidět testrály (trošku jinak), ale je spíš překvapivé, kdo všechno květy vidí. A ten zvláštní úchylák ve věži a kamenný holub, no zkrátka zase jsme dostali mnohem větší množství otázek než odpovědí, a to hlavně v závěru, kde se chystá zkouška.

Je trošku škoda, že jde Elias hodně do pozadí a už pár dílů cítím, že se jeho vztah s Čise nevyvíjí úplně nejlíp. Navíc Čise, která dřív začínala být roztomile svá, je najednou docela drsná a divočí nám, ať už za to mohou ty hlasy nebo zkrátka jen dospívání mezi spolužáky, kteří jsou dost svébytní a svobodomyslní. Tak snad si Čise alespoň vezme něco z té lekce od Kentaura...

Kniha Čarodějova nevěsta 14 je v

Přečtených68x
Doporučených4x
Knihotéce43x
Chystám se číst13x
Chci si koupit12x
dalších seznamech4x