Mildred opět zasahuje

Mildred opět zasahuje https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/149586/bmid_carodejnice-skolou-p-149586.jpg 4 73 10

Slavná knižní série The Worst Witch je u nás známá díky úspěšnému televiznímu seriálu Čarodějnice školou povinné. Užijte si další ztřeštěné kousky a neuvěřitelné příhody copaté Mildred, její nejlepší kamarádky Maud a protivné šprtky Ethel, která nikdy neudělá žádnou chybu a průšvihářce Mildred se ráda posmívá. Ovšem v letním semestru prvního ročníku na Akademii slečny Krákavé bude mít Mildred problém ještě s někým jiným...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Worst Witch Strikes Again


více info...

Přidat komentář

vlkove
31.05.2023 4 z 5

Mildred mě opět učarovala. Jednoduchý a veselý příběh pro všechny věkové kategorie. Krásné ilustrace. Bylo to pro mě opět zahřátí u srdíčka.

Kozel
28.04.2023 3 z 5

Tohle se podařilo. Nástup Enid Blínové do čarodějnické školy dal zdroj mnoha úsměvným příhodám, jejichž obětí je chudák copatá Mildred. Děj dostal zajímavý spád a epizodický ráz vyprávění dostal slušný náboj. Dvě poplety v akci se pozoruhodně propletly školním rokem a grand finále v podobě oslav ředitelčin narozenin potěšilo vnitřní oko.

Jistě, knížka je to velmi jednoduchá vyprávěním i dějem a prostředí čarodějné školy je spíš faktické, než magické. Na zábavnosti to ovšem ničemu vůbec neubírá a právě v té jisté jednoduchosti je ukryto kouzlo Čarodějnic školou povinných. A takový je nutno svět Jill Murphyové brát. Není do detailu propracovaný. Ale je plný pobavení a má rámec kouzel. Jsou to středoškolské příhody zasazené do prostředí kouzelnictví. Jelikož každá část - jak středoškolské příhody, tak magický svět - funguje obecně dobře sama o sobě, kombinace musí nutně zapůsobit. A v jednoduchosti je mnohdy síla. Tahle, ačkoliv prvoplánově zaměřená na menší děvčata, jichž je tahle Akademie plná, má potenciál pobavit i čtenáře mnohem starší.

Druhý díl ze série si tak nástupem Enid, Sportovním dnem a okouzlující Mildredinou ztřeštěností jistě zařadím mezi ty oblíbenější.


onyx84
04.03.2022 5 z 5

Povedený úsměvný díl...čteme sice na přeskáčku,ale známe seriál,tak nám to neva...

buffy5235
19.01.2022 3 z 5

Pěkné čtení pro mladší dívky.

Dela90
06.10.2021 5 z 5

U druhého dílu jsme se dost nasmála. Chudák, Mildred je to šílená smolařka. Ale mám dojem, že s Enid zažijí ještě spolu ty tři všelijaké dobrodružství. Těším se.

DK197
25.06.2021 5 z 5

KNIHA: Druhý díl se opět povedl a mě se dokonce líbil o něco více, jelikož jsem si ho užila od začátku do konce. Doporučuji a těším se na pokračování. Někde už jsem četla poznámku, že celá série je takový odlehčený Harry Potter. Ano, ztřeštěné, hravé, kouzelné. A podobnosti zde samozřejmě najdete. Nicméně oba příběhy mají úplně jinou atmosféru i záběr čtenářů. Nebyla bych tak přísná v tvrzení, že Rowlingová toto dílo vykradla. Přeci jen fantasy svět má občas své limity a styčné body. Například podobná je i série "Temný dvorec" (a obě poprvé vyšly před Harrym) - obě mají stejné podobnosti a přesto jsou všechny tři série každá úplně jiná, s odlišnou atmosférou a tím, co čtenáři předává. Toto je tedy jednoduše milý svět kouzel vhodný pro první čtení. Víc není třeba dodávat.

Orange8knihomol
13.02.2019 5 z 5

Druhý díl byl taktéž velice povedený. Zamlouvala se mi taková ta čarodějnická, magická a tajemná atmosféra, kterou příběh nepochybně obsahoval, i když v menším měřítku, protože je kniha opravdu krátká. Opět zastávám názor, že je to jakýsi odlehčený Harry Potter pro začínající čtenáře (spíše čtenářky). Avšak mně (jakožto starší - náctileté čtenářce) se knížka líbila. Pokud toužíte po oddechovém čtení a baví vás čarodějnická témata pro děti, rozhodně sáhněte po oné sérii Čarodějnice školou povinné od J. Murphyové. Překlad textu je naprosto úžasný! (No prostě nenahraditelná a nepřekonatelná zásoba slov českého jazyka. ;D) Velké DOPORUČENÍ!

any333
06.05.2016 5 z 5

Kniha byla krátká ale hezká. Místy vtipná. Jsem ráda, že se holky nakonec zase skamarádily.

kajčamach
07.08.2015 5 z 5

Rychle přečtené moc pěkně napsané.

brčko-A
12.12.2013 4 z 5

Přečtené za jedno odpoledne, taková malá chuťovka..

Autorovy další knížky

Jill Murphy
anglická, 1949 - 2021
2009  85%Čarodějnice školou povinné
2009  83%Mildred opět zasahuje
2010  87%Zakletý kouzelník
2011  86%Ukradené kouzlo
2014  91%Hvězda splněných přání

Kniha Mildred opět zasahuje je v

Přečtených125x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce57x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x