Akademie v ohrožení

Akademie v ohrožení https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192734/bmid_akademie-v-ohrozeni-Nll-192734.jpg 4 50 7

Nový školní rok na Akademii slečny Krákavé začal poměrně slibně, neboť Mildred elegantně přistála na školním dvoře, protože o prázdninách absolvovala kurz létání na koštěti, ale dál už to šlo z kopce. Nejprve kvůli neobratné manipulaci s kulmou a následnému „odbornému“ zásahu škodolibé Ethel Svatouškové přišla o své krásné dlouhé vlasy a pak už se zase začne vršit problém za problémem…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Worst Witch Saves The Day


více info...

Přidat komentář

Kozel
30.04.2023 3 z 5

Mildred do třetího ročníku nastoupila s velkým předsevzetím, že se tentokrát nic nestane a nenamočí se do žádných potíží. Jenže zároveň, zcela nečekaně a proti všem přáním, nastoupila s velikým virválem, a tak velké předsevzetí po pár stranách zmizelo v nenávratnu. Novinek je v tomto díle povícero. Nejenom, že třetí ročník dostal novou třídní učitelku, Mildred dostane nový účes, k němuž jí dopomůže vždy pohotová Ethel, a nové koště velmi brzy dostane starou známou patinu v podobě lepící pásky. Aby toho nebylo málo, hnedle první večer se vytoužený klid stane nedostižným snem a Mildred způsobí prvotřídní virvál, jak se na nástup třeťáka sluší. K potěšení čtenářů a zamračenému obočí slečny Metlové. Není nouze o zábavu, akci a potřeštěné nehody.

V tomhle díle už Mildred není sama o sobě zcela neschopnou čarodějkou, jak by předpokládala nejen slečna Metlová. Ostatně začíná být odbornicí na zvířecí přeměny a jistě brzy předvede, co se naučila v prázdninovém kurzu létání. Oproti tomu Ethel získala během prázdnin novou sofistikovanost ve škodolibosti, jízlivosti a ochotě škodit své oblíbené oběti. Ta z toho ovšem znovu vyjde jako vítěz, protože je to přece jenom Mildred Virválová se svou schopností vyhledávat potíže, z nichž by se mohla dostávat. Což pocítí hlavně Agáta, nezvedená sestra ředitelky školy.

Tyhle rozmilé příběhy Jill Murphyové mají svoje specifika a určitý scénář, v němž se odehrávají. Ostatně to platí stejně jako u každé jiné série. Co se mi na krátkých knížkách o dobrodružství Mildred Virválové začíná líbit, že jejich autorka dokáže v rámci stanovených mantinelů docela šikovně kličkovat, kdy každý příběh přece jenom dostane trochu jiný sled. Jako kdyby se i v tomto směru snažila naznačit roztržitost a neklid ústřední čarodějnické studentky.

DK197
07.10.2021 4 z 5

KNIHA: Knížka nebyla špatná, pěkný příběh. Ale přišlo mi, že jen přepírá to, co už známe z předchozích dílů - přeměny, akademie v ohrožení, záporáci. Pěkné, milé, ale nic nového. Za to hvězdička dolů.


Pišta2010
09.04.2020 5 z 5

Tato kniha byla úžasná.Četla jsem celou sérii.Poslední díl se mi stejně líbil nejvíce : )

Orange8knihomol
18.02.2019 5 z 5

Příběh byl plný nečekaných zvratů a nesnází, do kterých se Mildred neustále velmi lehce dostává. Místy se zde objevovaly vtipné okamžiky, avšak kniha nepostrádala ani temnější chvilky, u kterých se čtenáři tajil dech. Ke konci knihy jsem byla z určité věci překvapená, neboť by mne ani ve snu nenapadla. Jelikož je knížka určená spíše začínajícím čtenářkám, text je psaný velkými písmeny a obsahuje nespočet autorčiných ilustrací, které nabádají k důkladnému prohlédnutí. Určitě DOPORUČUJI!

LucieValterová
04.07.2017 5 z 5

Jill je moje oblíbená dětská spisovatelka. Její knihy "Čarodějnice školou povinné" mám moc ráda. Krásný příběh stejně jako předchozí díly.

ellypusik
15.06.2017 2 z 5

Hodně jednoduchá a oddechová kniha pro odreagování nebo uspání menších dětí s nádechem humoru a napětím.

kajčamach
07.08.2015 5 z 5

Další z několika dílů.
Hned přečtené , ale supr.