Čarodějnice a vévoda

Čarodějnice a vévoda https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31463/carodejnice-a-vevoda-31463.jpg 4 43 15

Mladá kuchařka Lena, která je už delší dobu na stopě ožehavému rodinnému tajemství, sotva může uvěřit svému štěstí, když dostane místo v zámecké kuchyni na dvoře vévody Zikmunda, a navíc získá mimořádnou důvěru mladé vévodkyně. Brzy ale pochopí, že prostopášným životem pověstný Zikmund má spadeno i na ni. Nic z toho nezůstane utajeno před bývalou vévodovou milenkou Almou, která touží po pomstě. Obviní z čarodějnictví šest žen, mezi nimi také Leninu tetu Els. Inkvizitor Heinrich Kramer plánuje nemilosrdný, rychlý proces. Nepočítá však s mladým právníkem Johannesem Merwaisem, který Lenu miluje. Mladý muž se bez bázně a s velkou obratností ujímá nevinných žen a dokáže porazit Kramera jeho vlastními zbraněmi. Následuje tvrdý zápas o jejich svobodu, podporovaný v neposlední řadě vévodou Zikmundem, který netuší, kdo Lena ve skutečnosti je... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Die Hexe und der Herzog , 2008


více info...

Přidat komentář

Dalia
27.03.2023 5 z 5

Velmi čtivě zpracovaný příběh z patnáctého století o lásce, tajemství i údajném čarodějnictví. Bavilo mě to moc.

postrach
13.06.2021 4 z 5

Na knihu jsem nahodou narazila v knihovne.Zaujalo me tema carodejnictvi.Historie neni uplne muj zanr,ale kniha je napsana dobre a ctive.


Zirvith
29.05.2021 4 z 5

Tuhle knihu jsem začala číst už před pár lety. Nedokázala jsem se do ní začíst a vždy ji po dvou nebo několika stranách musela odložit. Nakonec jsem skončila u čtvrté kapitoly. Teď jsem se ke knize vrátila s tím, že ji začnu číst od začátku (protože už jsem si ji příliš nepamatovala) a chtěla jsem ji tentokrát postupně přečíst celou klidně i násilím (nemám totiž ráda nedočtené knihy). Kupodivu mě však kniha začala docela bavit a neměla jsem vůbec problém s jejím čtením. Stačilo mi pouze něco přes dva týdny, abych se knihou probrala ke konci :)

emilieselden
20.04.2020 3 z 5

Mám ráda historické romány a tato kniha má zajímavý námět a nečekaný konec. Ráda bych si přečetla i další knihy od paní autorky.

Květinka008
03.03.2020 4 z 5

Odpočinková kniha, která - ač založená na historických faktech, jichž se poměrně úzce drží - je čtivým příběhem. Láká mě k návštěvě Innsbrucku, přesto hlubší dojem nezanechává. Něco mi v příběhu chybí (gradace?) a naopak prostředních cca 100 stran přebývá. Za velmi nešťastně zvolený považuji i název. V této podobě evokuje frivolnější romány červené knihovny a může uniknout těm, kteří si chtějí vychutnat umně zpracovaný historický román. Osobně bych volila jako název knihy jedny z posledních slov v závěru: Zítra budeš hořet.

Haduwig
01.11.2019 3 z 5

Čtivý příběh s dobrým koncem. Pokud se přenesete přes to, že celé je to takové miloučké a naivní a čas od času to postaví realitu na hlavu, tak Vás to potěší i na víc, než na tři hvězdičky. A kdyby byla druhá polovina propracovanější a celý proces o něco lépe zpracovaný, přibyla by i ta pátá hvězda.

janadibelkova
28.05.2018 5 z 5

Příjemné čtení, které nezklame, ale ani nijak zvlášť neohromí..každopádně fajn dárek pro kohokoli, kdo rád čte. Mohu jen doporučit.

Barbara182
16.12.2017 1 z 5

Nedočetla jsem :-( Byť anotace zněla dobře, kniha je na mě moc rozvleklá a nezáživná, hlavní hrdinka je přehnaně naivní, žádnou z postav si nemůžete oblíbit, protože autorka mezi nimi přeskakuje a drží se jen na povrchu, zkrátka nic pro mě :-(

irousek9
22.07.2016 5 z 5

Taky se mi to moc líbilo a jsem ráda i za historické dovysvětlivky na konci knihy, po jejich přečtení i kniha nabírá větší hodnotu,jelikož je napsána na pozadí těchto skutečných událostí a to mám raději,než vymyšlené historické romány. :-)

SeverusSnape
16.05.2016 5 z 5

Krásný historický román,s velmi napínavou zápletkou a velmi sympatickou mladou hrdinkou,Vás doslova vcucne do děje plného intrik a už Vás nepustí

tisha8409
21.07.2015 2 z 5

Dvě hvězdy za prokreslenost... ale jinak se to vleče, je to jen o životě v kuchyni, na zámku, o receptech, porodech a nevěře nebo tom, kdo s kým kde.
Skutečný hon začíná až po víc jak půlce.

Sarah01
16.11.2014 5 z 5

Moc pěkný příběh na pozadí skutečných historických událostí, vůbec jsem nevěděla o tom, že by někde ve středověku čarodějnické procesy dopadly pro někoho zproštěním obvinění.

Petronille
24.01.2014 5 z 5

Knihu jsem velice rychle přečetla, moc mě zaujala. Spisovatelka píše dobře a popisuje dobu z pohledu mladé dívky Leny. V příběhu se pořád něco děje, příběh Vás úplně vtáhne do děje. Lituji jen toho, že není napsaný druhý díl. Knihu vřele doporučuji

Leskodka
07.02.2013 5 z 5

Kniha se mi opravdu velmi pěkně četla, moc mě zaujala, těžko jsem ji na noc odkládala. Vřele doporučuji.

medvídě
18.04.2012 5 z 5

Musím říci, že se mi tento historický detektivní příběh s přidanou špetkou romantiky velmi zamlouval. Velmi čtivé a dobře napsané :) . Jsem zvědavá na další její knihy :) .. mohu knihu jen doporučit :)

Kniha Čarodějnice a vévoda je v

Přečtených65x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce21x
Chystám se číst27x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x