Čarodějky
Karin Krajčo Babinská
Tak jako existuje den, existuje i noc. Jako existuje světlo, existuje i tma. Debora a Táňa jsou dvojčata, přesto jsou každá úplně jiná. Zatímco Táňa je slavná zpěvačka a svůj čas tráví na koncertech či v honosném domě na kraji velkoměsta, Debora žije ve staré chalupě ukryté v lese. Na místě, kde spolu sestry vyrostly a kde ženy jejich rodu – léčitelky i čarodějky – žijí už po šest generací. Tragédie, při níž Debora málem přijde o život, je přinutí postavit se temné minulosti i svým vlastním stínům. Protože tak jako existuje den, existuje i noc. Jako existuje světlo, existuje i tma.... celý text

Karin mě baví! Jednoznačně další perfektní kniha, od začátku do konce. Doporučuji a těším se na další.

Knihy KKB čtu ráda. Touto mě však překvapila a musím uznat, že v jejím podání výborně napsané a zpracované. Pro někoho možná očekávaný a odhalitelný děj, ale jakým způsobem ho autorka zpracovala, mě skutečně nadchlo.
Jak odhalovala krůček po krůčku život hlavních postav, všechno to tajemno kolem...svíralo se mi víc a víc srdce.
A vzhledem k tomu, že jsou mi blízké bylinky, čaje i karty, prožívala jsem vše barvitě ve vlastních představách...
Teď myslím na začátek knihy...ale do jakého konce mě řádky povedou... jsem opravdu nečekala.
Za mě výborné čtení!

Čtenáři přede mnou už shrnuli o čem kniha vypráví.
Pro mě, je její obsah velmi blízký a porozumět mu, bylo tak snadné. Prožila jsem ho od začátku do konce.
Připomněl mi část sebe, kterou jsem v běhu všedního života zatlačila do pozadí.
Děkuji za něj .

Wow; tak zde autorka svou laťku vyhodila do nebeských výšin. Kniha je velmi poutavá a čtivá; už dlouho jsem nedostala do ruky (ano, velmi subjektivní a náhodný fakt; ale i knihy mnou dříve ověřených autorů vedly ke zklamání) knihu, která by mě tak úmorně nutila číst (možná je začarovaná v dobrém slova smyslu).
Možná by to chtělo trochu víc originálnější námět; ale já takový druh četby, kde se i něco dozvím (viz léčivé bylinky atd.) mohu! Kniha obsahuje hned několik moudrých vět, což ji dodává na popularitě. Autorka umí dobře popsat věci a do této knižní jednohubky vnesla i velmi zajímavou atmosféru chalupy na okraji civilizace. A i již poměrně neoriginální hlavní téma knihy dokázala zpracovat atraktivně a po svém tak, aby četba čtenářům něco přinesla.
#prvniprectenaknihavunoru2025

Moje první kniha od této autorky a hned taková bomba.
Četlo se to úplně samo.
Doporučuji.

S podobnými náměty se poslední dobou roztrhnul pytel! Knížka se mi četla výborně, ale ten konec mě trochu zklamal, trochu víc nečekanosti to chtělo...

Velmi čtivá kniha čtyř generací žen jedné rodové linie. Příběh proplétající se od 90.let až do současnosti (r. 2019). Hlavními postavami jsou dvojčata Debora a Táňa, které jsou jako den a noc. Tyto ženy pocházejí z bylinkářské rodiny. Každá se ale vydává svou vlastní cestou životem. Postupem času se rozplétají rodinná tajemství, proto není radno někoho unáhleně soudit, věci můžou být úplně jinak. Poutavý příběh s přívlastkem tajemna.

Moje první setkání s autorkou a mile mě překvapila. Píše čtivě, četlo se to samo i přes ten náročný konec.

Čekal jsem komedii a nebo něco odlehčujícího a ne tak těžké téma, vůbec mě to nesedlo a špatně se to poslouchalo.

Mám všechny knížky od Karin. Všechny jsou krásné,ale tato se stala moji srdcovkou. Čtyři generace žen a jejich život.

Kniha se četla dobře ale měla jsem pocit že si spisovatelka částečně vzala námět z knihy Žítkovské bohyně....a to mě zklamalo čekala jsem něco jiného.... nového.....

Kniha se četla výborně. Líbilo se mi rozplétat rodinné tajemství. Ten konec byl pro mě zklamání. Doufala jsem v lepší..

Tsunami od Karin Krajčo Babinské se mi moc líbila. Dopořídila jsem si Hvězdy na cestě a z Albatrosmedia přišly v rámci spolupráce Čarodějky :)
Četlo se to jedna báseň. Za dva dny nebylo o čem, přestože se s knihami o délce 300 a vícero stran mnohdy "mořím" třeba i týden. Chybí zkrátka čas...
Léčitelství, čarodějnictví, bylinky a um předávaný z generace na generaci. Dvě sestry, Táňa a Debora, které snad už ani nemohou být rozdílnější a jedno hluboko ukryté, rodinné tajemství.
Vždycky jsem věřila, že existuje něco mezi nebem a zemí. Líbil se mi nádech magie, tajuplna i zvláštních schopností, které se v rodině dědily. Četla jsem a doslova si chrochtala blahem, jak spokojená jsem byla.
Jenže pak přišla pointa toho všeho a téma, kterému se, přiznávám, snažím vyhýbat. Přečtu sem tam něco na doporučení, abych před tím nezavírala oči, ale cíleně ho nevyhledávám.
Kouzelný závoj se rozplynul a dolehla na mě tíha všeho, co autorka do příběhu nakonec vetkla. Moje pocity jsou rozporuplné a doposud ne úplně zpracované.
Knížku doporučit určitě můžu, o tom žádná. Napsané je to výborně, jen to téma mi v celkovém dojmu nadělalo trochu paseku. Ale to není chyba příběhu.
Užijte si ji :)!

Tohle bylo tak skvěle napsaný! Karin má opravdový dar psát neskutečně poutavě. Líbilo se mi, jak pomalu odkrývá rodinnou historii, a i když se pohybujeme v několika časových obdobích, nikdy jsem neměla problém se zorientovat. S přibývajícími kapitolami jsem se nemohla odtrhnout, nutně jsem potřebovala vědět, jak to celé bylo.
Pokud věříte v nějaké nadpřirozené síly nebo si o nich alespoň rádi čtete, tady si rozhodně přijdete na své. Vše je ale zasazené do příběhu dnešní doby a za mě se to autorce jednoznačně povedlo.

Mám všechny knížky od Karin a všechny jsou krásné. Vždy se těším na další a i teď mám pocit, že každá další je lepší a lepší! Osud několika generací žen mne nadchl a přečetla jsem rychle i s tříměsíčním synem. A to sem si myslela, že jsem o čtení knih na nějakou dobu přišla. Kdepak! Stačí opravdu dobrá kniha jako je tato a jde to

Karin K.B. je známá jako velice šikovná režisérka, ale vůbec jsem netušila, že taktéž i vynikající spisovatelka. Čarodějky jsou úžasná kniha, citlivě a empaticky zpracovaná. Moc jsem si čtení užila a knihu doporučím široké mase čtenářů. Stojí za to!! ...P.S. Krásný a hlavně pravdivý citát v úvodu!
čarodějnice pro ženy léčitelství česká literatura rodinné vztahy nešťastná láska černá magieAutorovy další knížky
2020 | ![]() |
2022 | ![]() |
2018 | ![]() |
2024 | ![]() |
2017 | ![]() |
Poutavý začátek knihy nás vtáhne do koloběhu událostí, které se daly do pohybu v kombinaci nešťastné lásky a černé magie. Prokletí, přenášející se z kolena na koleno vyplavou na povrch a zanechají nesmazatelné stopy. Špetka bylinkářství a čarodějnictví versus plané lidské touhy evokují svým stylem vypravování něco mezi "Žítkovskými bohyněmi" a Mornštajnovou. Solidní.