Čaroděj odpoutaný

Čaroděj odpoutaný https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22423/bmid_carodej-odpoutany-qYM-22423.jpg 4 32 2

Čarodějem sobě navzdory série

< 3. díl >

3. kniha série Čarodějem sobě navzdory. Vítejte zpátky na kouzelnou planetu Gramarye, kde jsou na denním pořádku elfové, duchové a přízraky a téměř každý, kdo něco znamená, je čaroděj nebo čarodějnice!

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

The Warlock Unlocked , 1982


více info...

Přidat komentář

ludek.n
04.11.2020 3 z 5

Největší čaroděj všech dob Rod Gallowglass musí tentokrát řešit potíže v paralelním světě Tir Chlisu, jemuž v zastoupení mladičkého krále Elidora vládne proradný vévoda Fiodin. Kromě něj se Rod musí vypořádat s králem víl Theofrinem, strašlivým kamenným duchem Rudou čapkou a v neposlední řadě i se svými nově objevenými čarodějnými schopnostmi. Stasheff ve třetím pokračování Gramaryeského cyklu vyrukoval s opravdu těžkým kalibrem: římskokatolickým náboženstvím a Řádem svatého Vidicona z Katody. Budu-li mluvit za sebe, nemohl si pro své vyprávění vybrat horší motiv. Už při papežském prologu skřípu zuby a při gramaryeských disputacích ohledně odloučení Církve a Koruny mi vypadávají plomby. Ústní dutinu mi zachraňují epizody z Tir Chlisu, bez nich bych nejspíš skončil se zubní náhradou a s populární Coregou k okamžitému použití. Korunu všemu nasazuje můj neodbytný pocit, že se dětští hrdinové chovají dospěleji než většina dospělých. Ti navíc s přibývajícím rozsahem textu vykazují stále větší příznaky plochosti a ustrnulosti. Čekání na průlom se tak přelévá do další knihy série.

Dave_Jame
23.04.2018 3 z 5

Tento díl série na mě působil značně planým dojmem. Náboženská tématika, ve spojení s velkým důrazem na dialogy, jednoduše neměla ten uspokojivý účinek. Navíc mě mrzí jak se ze knih postupně vytrácí pro mě tak kouzelná atmosféra prvního dílu.