Úsvit

Úsvit https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42546/carodej-belgarat-usvit-42546.jpg 4 72 4

Čaroděj Belgarat série

1. díl >

1. kniha série Čaroděj Belgarat. Zde leží počátek největší ságy o historii zápasu bohů,králů a lidí.Tajemství skrytá v temnotě věků.Dobrodružství odehrávající se tisíce let.Vítejte nazpět v čarovném světě Malloreon a Belgariad.Stanete se svědky událostí,které probudily k životu síly zla i dobra.Zrodily největší hrdiny určující cestu lidstva.Navštívíte neznámé země plné kouzel,magie a bytostí,před kterými se tají dech.Legenda,která zrodila Čaroděje Belgarata právě začíná...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Classic And
Originální název:

Belgarath the Sorcerer , 1995


více info...

Přidat komentář

lampernaqui
25.07.2022 3 z 5

Mám za sebou Belgariad i Malloreon. Pro každého, kdo by se rád do tohoto světa vrátil, jsou tato pokračování. Tentokrát se hlavním hrdinou příběhu stává známý čaroděj a vrátíme se do dávných časů, kdy se proroctví teprve formovalo a kdy čaroděj teprve začíná chápat, jaká obří věc mu leží na ramenou. Svitky nikdy nepřináší jasnou odpověď, tak nastává dlouhé období pátrání a držení proroctví ve správném proudu. K tou všemu dojde na setkání s jednou inteligentní vlčicí. Belgarat je pěkný návrat, kterému klacky pod nohy háže hlavně to, že všichni víme, jak to má dopadnout a bohužel také to, že se hodně skáče časem. To už je tak, když čaroděj žije tisíce let...

kokrokr
13.12.2020 2 z 5

Tohle je hodně slabé. Nezáživný a rozvláčný děj a velmi nudné. Kvalita autorových ság má klesající tendenci. První sága „Belgariad” byla výborná. Pokračování „Malloreon” občas ukáže kvalitu, ale celkově je to spíše průměr. Tahle kniha už nedosahuje ani toho průměru a jen zdlouhavě omílá již známé informace z předešlých dějů. Podobné hodnocení mám i pro další Eddingsovu ságu „Elénium” a „Tamuli”. První řada je zajímavá a čte se výborně, ale druhá řada kolísá v kvalitě od dobrých pasáží až po podprůměr. Jsem zvědav, zda si spravím chuť u „Kouzelnice Polgary”.


Datch
12.02.2019 3 z 5

Tak já nevím.. po zkouknutí hodnocení, po doporučení autora a po shlédnutí komentáře od Njina.. Asi jsem zvyklý na něco jiného, vypravěčský kumšt autorovi nemohu upřít, každopádně jiskrný humor jsem tam při nejlepší vůli neviděl, ani u druhého dílu. Co se zápletek týče, tak ano, nějaké tam byly, ale autor dle mého nešel vůbec do hloubky, jsou takové povrchní, nezajímavé.. dále je v knize X ras a postav (postavám se nejde nedivit, když hlavní postava žije cca 7 000 let), každopádně názvy ras i postav jsou si natolik podobné, že po chvíli je v tom slušný bordel. Také mi moc nešlo pod nos, že pokud se něco muselo stát, co se posavám moc nelíbilo, autor to v knihách odbyl slovy "Je to Nezbytnost, musí to tak být" a zdar. Až na tohle se to četlo vcelku pěkně, ale ani druhá kniha můj názor v ničem nezměnila. Ještě se sluší říct, že obě dvě knihy jsou takový prequel k sérii Belgariat, do které se chci nyní pustit. Snad můj zážitek bude lepší.

Njina
23.01.2018 5 z 5

David Eddings mne nepřestává překvapovat svými zajímavými zápletkami, jiskrným humorem a vybroušeným vypravěčským stylem. U knihy "Úsvit" jsem si neskutečně odpočinula, skvěle jsem se pobavila a ponořila jsem se do vyprávění "tisíce let starého čaroděje Belgarata". Knihu mohu jen a jen doporučit všem, kteří mají rádi dobrou fantasy literaturu. :))