Caraval

Caraval https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342657/bmid_caraval-klC-342657.jpg 4 495 128

Caraval série

1. díl >

Než vstúpite do sveta Caravalu, majte na pamäti, že je to len hra. Či už ste o Caravalu počuli čokoľvek, určite sa to nevyrovná realite. Je to viac než hra! Je to mágia. Scarlett vždy túžila Caraval zažiť a tento rok dostala pozvánku. Lenže vzápätí unesie jej sestru Tello tajomný režisér celého predstavenia. Niet sa čoho báť, Caraval je predsa len zdanie. Ale čo ak nie? Nech už je to akokoľvek, Caravalem musí Scarlett prejsť aj so zlomeným srdcom a sestru rýchlo nájsť, než sa spustí nebezpečný dominový efekt následkov a navždy ju stratí.... celý text

AnnaNešporová
AnnaNešporová
03.03.2024 4 z 5

Fajn počtení, ale žádný wow efekt se nekonal. Na druhý díl se pravděpodobně nevrhnu, Tella mi vůbec nesedla.

klarence
klarence
04.12.2023 4 z 5

opět jsem si odskočila a musím přiznat, že to byl velmi zajímavý a čtivý příběch.
konec mi na chvíli zmátl, ale těším se na další díl. Jsem zvědavá.


ydnac
ydnac
21.11.2023 5 z 5

SVĚT MAGIE A ILUZÍ.
SVĚT VE KTERÉM NEMŮŽETE NIKOMU VĚŘIT!
NEBO ANO?

VÍTEJTE V CARAVALU!!!
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Scarlett celý život touží vidět Caraval. Touží opustit rodné ostrovy, kde žije se svou sestrou Tellou ve strachu ze svého otce.
Caraval je magické vystoupení, můžete se jen dívat a nebo se ho můžete účastit. Můžete si zahrát.
Scarlett tuto příležitost dostane...
Celé vystoupení - hra se jí dotkne víc než si kdy pomyslela. Cílem je totiž najít její sestru Tellu, kterou unesl strůjce Caravalu Legenda.
Legenda jehož nikdy nikdo neviděl...
Jejím spoluhráčem se náhodou stává Julien, námořník, který o sobě tvrdí, že je lhář!

KOUZLA.
NÁPOVĚDY.
SMRT....

Podaří se Scarlett přežít Caraval?
Najde svou sestru?
Podaří se jí vyhrát?
Co je vlastně výhra?

Kouzelný příběh, který mě držel v napětí :-).
Možná je pro mladší ročníky, ale mně se to moc líbilo :-)
Dokázala jsem si živě představit všechna ta úžasná světla, šaty, třpyt, zkoušky, nápovědy, intriky, touhu.
Trocha romantiky taky nechyběla a konec mě tedy dostal :-).
NIČEMU NEVĚŘTE :-).

Nathally
Nathally
06.11.2023 5 z 5

Vyjádření SKVĚLÉ je slabé slovo. Celá knížka měla zajímavou atmosféru a její děj mě přímo vtáhl do knížky, jako bych byla opravdu ve hře. Hlavní hrdinka na mě působila velmi příjemně a líbilo se mi její odhodlání. Už se těším na pokračování.

Jaehyun
Jaehyun
26.09.2023 2 z 5

Velké zklamání. Bavilo mě to tak do půlky, pak už jsem o příběh ztratila zájem a jen s velkým přemáním jsem knihu dočetla do konce.

Scarlett mi jako hlavní postava vadila, přišlo mi že je až chronicky posedlá tím, ochránit svou sestru která o to přitom vůbec nestojí, a také svatbou s hrabětem, kterého nikdy neviděla! Navíc bych se nedivila, kdyby po skončení hry byla pěkně traumatizovaná, protože kdo by nebyl?!

Julien... co vlastně o něm víme? Jen to, že má velké svaly a úžasnou postavu a je to zkrátka fešák a love interest hlavní hrdinky. Moc jsem tam nějakou chemii necítila a to cucání krve z prstu mi teda romantické nepřišlo.

Od začátku do konce vám také skoro každá postava připomíná, že vše je jen hra a nic není skutečné, takže nemáte důvod se o kohokoliv v knize strachovat a ubírá to na napětí. Jediný, kdo na to zapomíná je ovšem hlavní hrdinka.

Bylo tam i dost překlepů, něco člověk přejde ale tady pak věty nedávají smysl. Další díly už mě nelákají, pokud si nebudete číst epilog, můžete knihu brát jako standalone.

tereziehl
tereziehl
29.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Krásný magický svět, příběh mě vtáhnul, prostředí jsem si uměla živě představit a to se mi líbilo. Přirovnání k barvám a různé metafory, i styl psaní pro mě fungovaly, neměla jsem pocit jakože jsem na psaní knihy moc stará, čehož jsem se obávala a tudíž byla mile potěšena. Chápu, že popření děje na konci mohlo spoustě čtenářům vadit, mně se ale líbilo, že se nakonec rčení Všechno je jen hra a Nenechte se hrou příliš vtáhnout, vyplnila nejen pro Scarlett, ale i pro čtenáře.

Pert
Pert
01.08.2023 odpad!

(SPOILER) Scarlett mi na začátku přišla zajímavá tím, že se chtěla vdát za hraběte.
Julian mi byl protivný, pořád bylo zdůrazňováno jak je hrozně silný, jaké má svaly, jak má vypracované břicho...
A úzký pas. Takže jsem si ho celou dobu představovala jako kreslenou karikaturu.
Tyranský otec taky není nic nového, nepřítomnost matky též ne, vynucená svatba- to mi přišlo zajímavé jen když se Scarlett za hraběte chtěla vdát.
Legenda je úplně blbé jméno.
Dante jediná sympatická postava, zabity, nakonec se ukáže, že všechno byla jen hra. Jako co? Takže děj předchozích téměř 400 stran byl jen fraška.
Nevím, jestli jsem jediná, ale mně nepřijde vůbec romantické, když si dva olizuji navzájem krev. Spíš je mi z toho blbě.
Logické chyby- pili tekutinu hustou jako med- to se bude pít blbě, ponořila se do kaluže krve- kolik toho z Donatelly vyteklo? Rybník?
Dvě postavy žijí na stejném ostrově a jedna je Scarlett a druhá Marcello.
Otec ji uhodi do tváře a ji teče krev? Nikde není řečeno, že ji rozbil nos nebo ret. A pramínky krve? To má na té ruce hřebíky nebo co?
Konec mě nijak nenavnadil na další díl, přišlo mi to hrozně prvoplánové.
Nápad zajímavý, ale zpracování strašné.

ElessaRiverbow
ElessaRiverbow
06.06.2023 4 z 5

Už od začátku mě kniha chytla, bylo to čtivé a zajímavé. Mezitím, co Scarlett byla celkem přijatelná a sympatická postava (i když byly chvíle, kdy mi její chování lezlo na nervy), její sestru Donatellu jsem neměla ráda od chvíle, co se objevila na prvních stránkách. Další zajímavou postavou byl Julian, který pro mě byl až do konce knihy velký otazník a jeho tajemství mě zajímala. Konec jsem úplně hltala, jedno odhalené tajemství za druhým, pořád nějaká akce. Poslední strana mě rozhodně nalákala na pokračování. Nebo by nalákala, kdybych si omylem nevyspoilerovala zbytek série díky fan-artům. I tak si sérii přečtu, protože autorka píše velmi dobře.

~ 4,5/5 ~

Komaeda
Komaeda
28.05.2023 5 z 5

Úžasný! Rychlý a napínavý. Jedině mi vadilo, jak se to ke konci změnilo.

SněžnáSova
SněžnáSova
15.05.2023 4 z 5

Nebylo to co bych čekal ale kniha mě bavila. Magický svět Caravalu dokázal člověka okouzlit ale k hlavním postavám jsem si nějak namohla najít cestu. Kniha mě bavila spíše ke konci ale nevím jestli si přečtu další díl. Celkově bych to shrnula tak že kniha je fajn jen nečekejte takoví ten wow efekt.

Fidibus
Fidibus
07.05.2023 3 z 5

(SPOILER) Námět zajímavý, ale trochu jsem se ztrácela. Výsledně si však další díl přečtu.
Dvě sestry utečou od despotického otce, aby se zúčastnily své vysněné hry. jedna však zmizí a ta druhá po ní pátrá ve světě, kde nevíte, co je vlastně skutečné. Setkává se i s otcem a svým snoubencem, kterého zná jen z dopisů. Nakonec sestru najde a po efektním závěru zjišťuje, že někomu něco dluží.

barcamilujecist
barcamilujecist
15.04.2023

Doposud moje nejoblíbenější knížka, jakou jsem kdy četla. Děj byl úžasný, magický ostrov mě vtáhnul. Hned si jdu přečíst druhý díl. DOPORUČUJU!!!

MatBla
MatBla
20.03.2023 5 z 5

Ze začátku jsem se tohoto žánru trochu bála, ale moje 14ti letá dcera mě přesvědčila, ať to zkusím, že si chce o tom se mnou povídat.
Fakt je, že mě magický Caraval vtáhnul a knihu nešlo odložit.
Přečteno za jeden den.

Karciina
Karciina
10.02.2023 3 z 5

S Caravalem jsem trochu bojovala. Atmosféra knihy je hezká, magická, až se můžete občas ztrácet, i když to ke světu patří.
Námět je zajímavý, ale do čtení jsem se musela často nutit.
Co mě ovšem štvalo, byla hlavní postava, otravná, divně chovajici se Scarlett. Ubrala bych ji na teatralnosti a emočních projevech.
Příběh vás průběžně láká na to, abyste četli dal, ale pak si najednou říkáte, co to vlastně čtete.
Jaká je vaše oblíbená kniha s "tajemnou magii"?

Annyshga
Annyshga
09.01.2023 4 z 5

Námět knihy je skvěle vymyšlený a i filmové zpracování by nemuselo být špatné . Příběh sám o sobě se mi moc líbil. Jen mě zklamalo, že nebyla samotná hra pojatá trošku jinak. O pravidlech a hře celkově jsme toho moc nevěděli, chyběly mi i informace o tom jak si vedou ostatní hráči. Proto to na mě působilo víc jako životní příběh Scarlett než nějaká hra. Upřímně jsem čekala něco úplně jiného ale nevadí, knihu jsem si i tak užila . Caraval plný magie, kouzel a intrik mě do sebe vtáhnul. Hrdinové museli dělat náhlá rozhodnutí a čelit nástrahám u kterých si nemůžete být jisti, zda jsou takové, jaké se opravdu zdají být. Pro mě jako věčně nerozhodnou váhu by byl tento svět hodně deprimující . Moc se mi líbila jemná romantická linka v pozadí. Skvělá vedlejší vsuvka, která občas ovlivnila rozhodnutí hlavních hrdinů a zajistila nám tak dostatek nečekaných zvratů. Závěr byl trošku urychlený ale přinesl s sebou nejednu otázku. Snad na ně získám odpovědi v dalším dílu .

Knihomol_ka
Knihomol_ka
07.01.2023 4 z 5

Caraval … místo, kde je vše jen hra.

Příběh se mi opravdu líbil. Prostředí i postavy byly krásně popsány.

Všude okolo nás je magie. Scarlett vždy toužila Caraval zažít a letos dostala pozvánku. Jenže vzápětí unese její sestru Tellu tajemný režisér celého představení.

Celý příběh je tedy směřován na její sestru Scarlett, která v rámci hry hledá svoji sestru.

Romantická linka je tu slabá, ale krásná.
Konec mi přišel uspěchaný a nebyla jsem velmi spokojená. Přes to vše se mi kniha líbila a už se těším na pokračování, který se konečně zaměří na její sestru.

Zruza
Zruza
04.12.2022 3 z 5

Pani. Tahle kniha byla zvláštní. Příběh jako takový je dost neuvěřitelný. Objevuje se tu hodně magie. Připomínalo mi to trošku Alenku v říši divů. Bavilo mě to, příběh rychle utíkal, ale nakonci podle mě az moc. Bylo to takové uspěchané a ne moc uvěřitelné. Dalším dílům ale chci dát šanci.

Kate3003
Kate3003
24.11.2022 4 z 5

Příběh byl velmi čtivý a celkově měl zajímavý nápad. Svět byl hezky promyšlen, ale mohl být trochu lépe popsán. Podle úvodního představení jsem od Caravalu čekala úžasné místo s neuvěřitelnými a zvláštními budovami a zákoutími. Prostě jako by jste se dostali do Říše divů, ale při čtení mi přišel nedostatečně využitý. Námět knihy se mi líbil a zaujalo mě, že se jednalo o jakýsi příběh v příběhu. Postavy byli sympatické a vše se příjemně vyvíjelo. Přesto že tato část příběhu se dořešila a uzavřela zůstali několik otevřených otázek. I z toho důvodu rozhodně mám v plánu další díl, protože chci vědět jak to dopadne

Fallenyard
Fallenyard
08.10.2022 3 z 5

(SPOILER) Zaujal mě námět, představa grandiózního magického představení zněla báječně, skoro jako hunger games, but make it placená magická VIP únikovka. Bohužel, žádný spektákl se nekonal. Kniha je velmi čtivá, stránky utíkaly jedna za druhou, ale příběh mě až tak nepřesvědčil. Některá překvapivá odhalení byla překvapivá tak nějak na sílu.

Vztah dcer a otce je úplně úchylný a nekončí přesvědčivě - celou dobu je týrá a pak vypadá zničeně a odejde bez řečí? Nebo se má v dalších dílech vrátit? Ústřední trojice je rozvinutá na úkor vedlejších postav. Hrabě D'Arcy je taky divný panák, kterého necharakterizuje nic, je úplně nijaký, pořád vypadá, že mu na Scarlett záleží, ale zároveň je neustále naznačováno, že je to hajzl? Nějak se mi podařilo pochopit podstatu toho, proč si tak strašně chce Scarlett vzít za ženu.

Jak jsem pochopila, Caraval má být zfilmován (Hearts Made of Black) 20th Century Fox a podle mě to může být velmi dobré. Uvidíme, jak naloží s nevyužitým potenciálem knihy.

Ivka14
Ivka14
20.09.2022 2 z 5

Knize jsem dala druhou šanci a stejně jsem se nedokázala začíst a kniha mě zas tak nebavila, což mě hrozně mrzí. Dočetla jsem ji jen proto, že mi ji bylo líto odložit.

Nemám v plánu číst další knihy téhle série.