Captain America: Zimní voják. Část 1

Captain America: Zimní voják. Část 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264552/mid_ultimatni-komiksovy-komplet-captain-264552.jpg 4 71 10

Captain America: Zimní voják: Nejstarší nepřítel Captaina Ameriky byl zavražděn, avšak Avenger s hvězdou na hrudi musí čelit skutečnosti, že by tato vražda mohla být součástí většího a mnohem temnějšího plánu. Sužován vizemi muinulosti, která není jeho, musí vyrazit jako o závod, zneškodnit sérii bomb rozesetých po celé planetě a získat nekompletní Kosmickou kostku - zařízení, které má potenciální moc měnit samotnou realitu!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Captain America: Winter Soldier. Vol. 1 , 2006


více info...

Přidat komentář

ludek.n
31.12.2023 4 z 5

Nejstarší protivník Captaina Ameriky Red Skull byl zavražděn a s jeho smrtí započal i zápas o Kosmickou kostku, která dokáže pozměnit realitu světa. Až do čtení Zimního vojáka jsem si myslel, že znám Capovu historii poměrně dobře, že už se navzájem známe, víme, kde nás boty tlačí a co je potřeba před světem skrývat, jedním slovem, že mě jako čtenáře už prostě nemůže nic zaskočit. Scénárista Ed Brubaker mě bohužel nachytal na švestkách a s hanbou musím přiznat, že jsem se v jeho příběhu na několika místech ztratil. Nebylo to tak, že bych nepochopil základní dějovou linku, něco podstatného, nebo že bych tápal nad postavami, ale jakýsi pocit vzadu v týle mi neustále říkal: „Nejsi uvnitř, zatraceně, něco ti tady uteklo a nedohoníš to, ani kdyby ses posr...!“ Nepomohly dokonce ani návodné retrospektivy (mimochodem skvěle nakreslené Michaelem Larkem a dokonale zakomponované do celého vyprávění). Nezbylo mi tedy, než si vychutnávat alespoň parádní kresbu Steva Eptinga, s nímž jsem se coby výtvarníkem setkal poprvé a hned to byla láska na první pohled. Jeho práce s detaily i celkové pojetí prostě nemá chybu. Jsem zvědavý, zda se mi v druhém pokračování Zimního vojáka podaří chytit vlnu a užít si tenhle komiks se vším všudy.

ArkAngel
10.07.2022 4 z 5

Nástup Winter Soldiera byl pro Kapitánův příběh stejně silný zvrat jako Red Hood pro Batmana. Z věrného společníka, který měl zemřít, se stal chladnokrevný vrah a kromě toho tu máme špionážní linku, v níž operují Red Skull, Crossbones a Rusové vedení Lukinem. Moderní příběhy s Capem obecně pracují s morálními dilematy a nesnaží se vládu a její paže ukazovat pouze v dobrém světle, což je rozhodně plus. A teď rovnou na druhou část!


mirec88
19.03.2022 5 z 5

Tak toto bol sľubný začiatok jedného epického príbehu, ktorého vyvrcholenie nás čaká v druhom dieli. Už tu nie je o napätie núdza, naviac je tu skvelý scenár Eda Brubakera a kresba Stevea Eptinga, ktoré sú famózne. Po rokoch som si to prečítal znova a je to fakt že bomba. Jeden z najlepších komiksov od Marvelu aké som čítal a úplne že najlepší komiks Captaina Americu. Odporúčam a onedlho sa chystám na druhý diel. Tento príbeh je novodobá klasika a páčil sa mi veľmi aj film, ktorý vznikol podľa tohto komiksu.

Atlantis
12.07.2021 4 z 5

Povedený komiks, a to říká člověk, kterého moc nebaví ani Captain America, ani Winter Soldier. Jen těžko si dnes dokážeme představit, jaký to musel být šok při odhalení Buckyho života. Tahle postava byla desetiletí mrtvá a najednou... Bavil jsem se. Pro mne lehce rozporuplná kresba, ale chápu její fanoušky.

trudoš
27.08.2020 5 z 5

Jak jsem postavu Captaina Ameriky nikdy moc nemusel, v poslední době se mi do rukou dostávají komiksy, které můj vztah k němu kompletně překopávají. Z ikonického atributu přebujelého ega hvězd a pruhů se stal archetyp hrdinství, bojujícího za správnou věc v nesprávných časech. Zimní voják, poprvé vydaný v omnibusu u nakladatelství BB art v roce 2011, je toho zářným příkladem. Příběh plný zvratů a změn v životě Steva Rogerse je psán rukou člověka, který chápe podstatu politického thrilleru a namísto nacionalistické propagandy se zaměřuje na charakterní vývoj člověka, jenž po přímočarém boji s nacisty najednou bojuje v době, kdy se černá stává bílou a dole je někdy nahoře.
Velkým plusem je pak ucelenost příběhu, protože nechybí základní uvedení do děje, přičemž jediné co začátečník nedocení, jsou drobné odkazy na souvislosti a samozřejmě samotné odhalení identity Zimního vojáka - pro letité fanoušky to v době uvedení musel být šok, ale pro mě jako neznalce to bylo jediné logické vyústění.

Disease
24.07.2018 4 z 5

Vcelku fajn díl Capa, kde se jen nevyvolávají hesla.

KillHurt
18.07.2018 4 z 5

První část Zimního vojáka jen připravuje půdu. Spíše se orientuje na rozpitvávání psýchy Kapitána a jeho vztahu k Buckymu. Dokonce je těžké říct, jestli si s jeho myslí zahrává kosmická kostka a nebo posttraumatický syndrom. Flashbackové části v černobílé dobře vynikají.

zuzak07
28.04.2016 4 z 5

Silný příběh, v němž není nic černé nebo bílé. Krásná malba, která je podle stavu hrdiny více nebo méně barevná, někdy černobílá. Postavy jsou dost dobře vykresleny i díky jejich vnitřním monologům.

Kapis
14.12.2015 4 z 5

Tak jsem si po úžasném "Novém údělu" řekl, že zkusím i ten Brubakerův run a musím říct, že to je iný kafé. Žádné propagandistické žvásty, žádné hlubokomyslné myšlenkové pochody o nenávisti z americké svobody a dobra, trocha toho "boje proti terorismu" tam sice byla ale žádná ideoidiocie, žádných milion pruhů a hvězd na každé stránce, fakt dobrá kresba (líbil se mi moc i ten poslední sešit) a docela promakaný příběh. Jdu si dát další díl a kurvááá, doufám, že mě to nebude tak bavit, abych začal uvažovat o koupí těch Omnibusů, v kterých to pokračuje!! Vždyť nebudeme mít co do huby!! Jenom dotaz ještě na znalce Marvel universa: Nemá být Fury černoch? Jo a ještě jsem si nemoh nevšimnout, že ty "mírotvorné" složky jsou docela brutálně vyzbrojené. Ale to už tak je, no ne, že prý jen válka zajistí mír;) Věděl jsem, že to bude dobré, ale trochu jsem se obával vzhledem k ústřední postavě a musím říct, že to je víc než dobré!

martinstefko
08.12.2015 5 z 5

Ed Brubaker dokázal vytvořit komiks, který nás zahltí informacemi, v nichž se ale nebudeme ztrácet. Příběh je skutečně rozsáhlý a poměrně složitý, ale to nic nemění na tom, že je jednoduše dobrý. Setkáte se s takovým Captainem Americou, jehož příběhy vás budou bavit, budou vás zajímat. Je to válečný hrdina, je téměř nepřemožitelný, ale stejně je zde definovaný především jako člověk, který má pochybnosti, který má strach z minulosti a který jen těžko dokáže přijmout to, jak se situace vyvíjí. Ed Brubaker si dovolil v marvelovském universu něco neskutečného, ale jsme teprve v půlce příběhu. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/73-ultimatni-komiksovy-komplet-44.html

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Marvel

Autoři knihy

Steve Epting
americká
Ed Brubaker
americká, 1966
Michael Lark
americká, 1966

Kniha Captain America: Zimní voják. Část 1 je v

Přečtených82x
Doporučených7x
Knihotéce56x
Chystám se číst9x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x