Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků

Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/141493/bmid_calvin-a-hobbes-utok-vysinutych-zmu-ItW-141493.jpg 5 76 11

Calvin a Hobbes série

< 7. díl >

Konečně oficiálně dorazila zima - vyšel Calvin a Hobbes: Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků! Už sedmá kniha z kultovní stripové řady o příhodách malého chlapce s bohatou fantazií a jeho ne vždy tak docela plyšového tygra. Další soubor jednoho z nejpopulárnějších stripů světa.

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Attack of the Deranged Mutant Killer Monster Snow Goons , 1992


více info...

Přidat komentář

pistikpistik
11.02.2024 5 z 5

Sedmička. Calvin: "Čo myslíš, Hobbes? Vypovedajú o našej mravnej vyspelosti skôr naše skutky, alebo to, čo máme v srdci?" Hobbes: "Podľa mňa tie skutky vyjadrujú to, čo máme v srdci." Tentoraz veľmi vydarená kniha, ktorá troška presahuje predchádzajúce tým, že z Hobbesa sa stal filozof. Niežeby predtým nebol, ale tu je to častejšie, hlbšie a výraznejšie. A hlavne tým často vytáča Calvina do nepríčetnosti. Calvin: "Toto presne neznášam. Toľko roboty! Prečo by som sa mal s tým drieť." Hobbes (originálne): "Kde líný je běhat a plížit se tiše, ten nakonec nemá kořist v břiše". Síce sa tu neobjaví Róza, zato výrazný priestor dostáva Zuzka: "Neviem, čo je cáknutejšie, či to, že sa biješ s plyšákom, alebo to, že prehrávaš." Čo si budeme vravieť, Calvinove predstavy naberajú výrazne šialené kontúry, snehuliaci "sněhulumpuláci" sú solídny des, podobne ako tigrie oči v tme a tiež stretávame jeho dobré ja. A to je tak výrazný protipól, že tie kontrasty nám mnoho objasnia. Čo si budeme hovoriť, táto kniha je hlboká studňa fantázie, filozofie a drobných príhod zo života jedného nenápadného a skromného chalana. Obluda pod posteľou: "Heej! Heej! Tiger! Ak toho chlapca strčíš k nám pod posteľ, dáme ti lososa!" Hobbes: "A je ten losos čerstvý?" Obluda pod posteľou: "Moment, pozriem sa... Hej, je čerstvý." Calvin: "Hobbes, nepočúvaj ich! NIE!"

Malarkey
04.05.2021 4 z 5

Na stripy jsem byl v době, kdy u mě frčel kocour Garfield. Na něj jsem nedal dlouhá léta dopustit. Takže nová příloha v časopisu Pevnost pro mě bylo zajímavé překvapení, o kterém jsem předtím nikdy neslyšel. Ale po projetí této knihy a seznámením s Calvinem a Hobbesem musím říct, že to je velká sranda. Možná jako strip v novinách bude fungovat líp, než jako ucelená kniha, protože budete mít čas se zasmát, ale v kontextu toho námětu musím říct, že jsem se příjemně pobavil. Calvin má neskutečnou představivost a tygřík Hobbes ho dobře doplňuje takovým tím správným, mnohdy i filozofickým, nadhledem.


jenda88
12.09.2020 5 z 5

Boží knížka

KillHurt
23.08.2020 5 z 5

Opět smích, nostalgie nad ztraceným dětství i hluboké zamyšlení. Nejraději mám Calvinovy chvilky trudomyslnosti, kdy komentuje vlastně celé lidstvo i se všemi našimi neduhy. Navíc jeho hry se čím dál tím víc blíží spíše psychické poruše než přebujelé fantazii.

Shui-Xian
01.06.2020 5 z 5

Už nikdy se na sněhuláky nebudu dívat stejně... :-) Calvinova fantazie je magická a vtahující. Myslím, že pravidelná četba jeho dobrodružství nenávratně pozměňuje čtenářův charakter. Nebo aspoň pohled na všednědenní realitu. Ale komu to vlastně vadí...? ;-)

martinstefko
28.09.2017 5 z 5

"Calvin a Hobbes 7: Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků" je další krásné čtení.

borknagar
05.12.2016 5 z 5

Pro mě série s Calvinem a Hobbesem nemá konkurenci. Neuvěřitelná fantazie Calvina, jeho úžasné nápady, jeho úžasná povaha, jeho zlobení, prostě paráda. Bill Watterson stvořil dílo, které je vtipné, vizuálně krásné, plné krásného humoru a nádherného přátelství. A i když se dost humorných situací opakuje, stále dokáží vytvarovat úsměv na rtech. Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků je kniha pro ty, kteří ještě nevyrostli a nikdy nevyrostou. Pro generaci velkých dospěláckých dětí, kteří ač pracují a vychovávají potomky, stále milují tu dětskost.....

Hadati
12.08.2016 4 z 5

Humor mi asi nejvíce připomíná ten z Garfielda a stejně jako u něj je úplně jedno, v jakém pořadí budete komiksová čísla číst. Calvin je ale o dost ukecanější a některé vtipy se opakují, což při přečtení více sešitů může začít po čase nudit. Jediné, co mě na tomhle komiksu mrzí, že Calvina nikdy neuvidíme dospívat. Mohla by to být pak větší sranda :-)

hroubek
28.11.2015 4 z 5

Tahle kniha je malinko slabší, než ty předchozí co jsem četl, přesto to nic nemění na tom, že je to stále perfektní čtení, které dokáže dojmout, rozesmát a hlavně pobavit někdy až nepříjemnou realitou. Calvin a Hobbes prostě válí.

MaláAnčí
13.03.2013 5 z 5

Další skvělí komiks z pera amerického spisovatele Billa Wattersona. Clavinův syrový humor a sarkazmu jeho stálého společníka Hobbese mne dojímá. A nikdy nepřestane překvapovat svými hláškami. Nejlepší hláškou této knihy je Hobbesův výrok o budoucnosti : "S budoucností je ta potíž, že se neustále mění v přítomnost." - Hobbes, plyšový tygr.

MaláAnčí
05.03.2013 5 z 5

Útok vyšinutých, zmutovaných, zabijáckých a obludných sněhuláků je další fantastická Wattersonova kniha o Calvinovi a jeho plyšovém tygru Hobbesovi, jejichž sarkazmus, dětská srandovní rádoby 'filozofie' mě dojímá a neustále rozesmívá.
Jedinou chybou celé této 'série' komiksů je, že Wattersonovy vtipy mají sklon, se opakovat. Neznějí vždy stejně, ani nejsou stejně podané, ale mají stejnou podstatu. To ubírá jinak báječné knize jednu hvězdičku. Ale stejně! Chcípám smíchy!

Štítky knihy

komiksy zima sněhuláci tygři

Autorovy další knížky

Bill Watterson
americká, 1958
2009  93%Calvin a Hobbes
2010  95%Pod postelí něco slintá
2012  96%Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků
2011  97%Pomsta hlídaných
2013  93%Jeden neví, kam dřív skočit

Kniha Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků je v

Právě čtených1x
Přečtených87x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce42x
Chystám se číst8x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x