Tlukot křídel smrti

Tlukot křídel smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/215772/mid_tlukot-kridel-smrti-215772.jpg 4 254 50

Cale série

< 3. díl

Závěrečná část bestsellerové trilogie, navazující na Levou ruku Boží (Knižní klub, 2009) a Čtyři poslední věci (Knižní klub, 2011). Od okamžiku, kdy Cale zjistil, že jeho brutální vojenský výcvik má posloužit jedinému účelu - zničení největšího omylu Božího, tedy samotného lidstva...

Žánr:
Romány , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha ?
Originální název:

The Beating of His Wings , 2013


více info...

Přidat komentář

Lucas.94
17.09.2023 4 z 5

Začátek mě moc nebavil a po zkušeností s předchozím dílem jsem se bál, že to nedočtu. Nakonec jsem se ale kousl a jsem za to rád. Konečně jsme se v příběhu posunuli velmi dopředu, a s celým závěrem jsem víc než spoko.

Aktenanka
12.01.2022 5 z 5

Naprostá pecka. Celá trilogie. Kdyby mi někdo tvrdil, že mě bude zajímat fantasy, kde v polovině textu se jedná o popis bojových taktik, tak bych si ťukala na čelo. Ale tohle bylo prostě tak zajímavé, že to si musíte přečíst. Spíš než děti a mládež to ocení zralejší bytosti. Palec nahoru.


Marký016
17.07.2021 5 z 5

Myslím, že této knize, a vlastně celé sérii, "škodí" její obálky a to, jak se knihy "tváří". Navozují pocit, že se jedná o young adult fantasy, do níž nepatří přílišné popisy a někdy rozsáhlé myšlenkové popisy. Proto mi některé pasáže neubíhaly tak, jak jsem si představovala a knihy jsem četla poměrně dlouhou dobu. V poslední knize jsem konečně objevila, že jsem se s původní klasifikací spletla. Přesahy psychologické, filozofické, sociologické, ... Nejsou to knihy, v nichž je antihrdinu proto, že v době vniku zrovna antihrdinové letěli. Jsou to knihy, které jsou více promyšlené. Bohužel to čtenáři, který (podobně jako já) čeká od knihy něco jiného, může uniknout.

MatoPalkes
27.01.2021 3 z 5

Bol som zvedavý ako to celé dopadne. Fajn

josef2900
30.12.2020 4 z 5

Nevím zda bylo zamýšleno, aby kniha končila podobně jako seriál Dexter, ale autorovi se to povedlo. Příběh byl napínavý, zakončení spíše průměrné

ludek.n
29.09.2020 3 z 5

„Nacházíš rozkoš v tom, že všechno ničíš - jen utrpení a zkáza dokážou potěšit tvoji duši“, říká na konci knihy IdrisPukke, když se snaží odvrátit Thomase Cala od dalšího zabíjení. Tahle jediná věta se táhne jako červená nit nejen závěrečným dílem Hoffmanovy trilogie, ale vlastně celým příběhem. Autor v Tlukotu křídel smrti ubral na bezuzdném vraždění a více se zaměřil na činy jednotlivých hrdinů, které v konečném důsledku vedou k jejich osobním tragédiím. Ponurá a depresivní nálada, kterou se už vyznačovaly předchozí díly, ani v Tlukotu křídel smrti nedojde proměny. Nikdo už pravděpodobně ani neočekával nějaký optimističtější vzor vyprávění, takže na tomto poli se překvapení nekoná. Síla výpovědi má nicméně potenciál zaujmout a strhnout tak, že textu je možné odpustit i jeho ostentativní suchopárnost. Hoffman se kupodivu vyvaroval i nějakého oslňujícího a démonizujícího finálního zvratu a nechal konec velice citlivě a bez patetického mudrování odplynout do nenávratna. Z celkového pohledu se mi tak Tlukot křídel smrti jeví jako nejpovedenější díl série.

bari6868
21.09.2020 3 z 5

Líbilo se mi jak autor popisuje bitvy a velký plus je inspirace Janem Žižkou a husitstvím v některých válečných taktikách, jak je zmíněno v dodatcích knihy. Nicméně v knize bylo několik dějových linií, které nikam nevedly a jen natahovaly děj. A to zakončení? Po prvních dvou knihách jsem na konci čekal nějakou pecku.

Balek195
03.05.2020 4 z 5

Závěrečný díl trilogie mě, ze začátku moc nebavil. Hlavně mě štvala ta část kdy je Cal v nemocnici (a to je docela dlouhá část). Z toho důvodu jsem ji na nějaký čas i odložil, ale poté jsem se k ní vrátil a dočetl ji za pár dní a nemohl jsem se od ní odtrhnout. Tato kniha se mi vryla do paměti hlavně svoji brutalitou a trochu hořko-sladkým koncem (to jsem ho očekával, ale stejně mě to dostalo). Nedávám plné hvězdičky, jenom kvůli občasnému a podle mě zbytečnému natahování příběhu. Zároveň to je, ale nejlepší díl po první knize.

gabice4
22.01.2020 3 z 5

No.... Tak co napsat na závěrečný díl? Celou dobu při čtení jsem chtěla byt už na konci a vědět jak to vše dopadne. Jsem zklamaná, konec se mi nelíbil. Vyměnila bych Henriho konečný osud s Calem a pak bych dala i o hvězdičku víc.

Siwan
21.01.2020 3 z 5

Uf, jak na to? No, asi takhle...pokud dočtete až do konce, včetně autorových poznámek na konci, dojde vám, jak byla celá tahle série myšlená. Pak je samozřejmě i jasné, proč postavy neměly celou sérii v podstatě šanci, aby vám přirostly k srdci. O ně tady totiž vlastně vůbec nejde. Autor používá "vymyšlený" svět k prezentaci vlastních názorů a zamyšlení se nad světem naším a také nad událostmi našich dějin i doby. Jste-li ochotni toto přijmout jako premisu, pak jsou všechny tři díly výbornou, leč místy ne zcela zábavnou četbou. Ano, můžete se zamyslet, ano můžete si uvědomit, jak se i dnes spolu střetávají civilizace žijící v "moderní" době, s dobou "středověkou". Jenom je to prostě trochu vopruz.

denniys
08.12.2019 4 z 5

Závěr podivné fantasy série, která tak úplně fantasy není..bohužel jsem cítila sestupnou tendenci, což je škoda, protože i přesto jde o kvalitní četbu...Může obsahovat spoiler : Cale a jeho kamarádi byli super, hlavně jsem potěšena, že Cale zázrakem nezískal zpět své "zdraví" a tudíž neztratil jakousi "reálnost"..U Kleista už jsem nevěřila, že svou ženu pozná a Henriho zbytečná smrt byla nejdojemnějším okamžikem knihy..jinak jde o jednu bitvu za druhou..velmi mě bavily různé historické aspekty a celkově autorův styl psaní - filozifické úvahy byly nakonec předností knihy spolu s vybroušenými dialogy.. a hodnocení?? Jen tak tak 4*..

Agrim
08.07.2019 5 z 5

Zatím jsem před koncem a musím říct,že trojka je nejlepší.

Freedomova
16.06.2019 5 z 5

Thomas Cale mne nadchnul ve všech třech knihách a závěr mně vůbec nezklamal. Velice zajímavý je doslov autora, ve kterém vysvětluje inspiraci vlastními prožitky v katolické škole.

katie1698
15.02.2019 2 z 5

Po velice dlouhé době se mi knihu a tím celou serii podařilo dočíst. Byla to pro mě nezáživná četba, co se posledního dílu týče. Hodně se motaly pasáže přes sebe, že jsem nevěděla, kde mi hlava stojí... I přes to jsem ji zdolala, ale doufám, že na podobný typ knihy dlouho nenarazím.

nadenka13
04.08.2018

úžasná SÉRIE doporučuji

Adhara
10.12.2017 1 z 5

Ani pozitívne drobnosti – navyše, v poslednom dieli dosť zriedkavé – neprekryjú fakt, že román nemá plnohodnotný dej. Spisovateľ by mal totiž vedieť čitateľa nielen „namotať“, ale aj správne „rozmotať“. A v druhej úlohe Hoffman zlyháva.

Jirka92333
14.11.2017 5 z 5

Za mě úplně skvělá série!!! Každý z dílů jsem přečetl doslova jedním dechem.

Fenixik
02.08.2017 3 z 5

Čekal jsem od celé serie trošku víc. První díl byl skvělý, druhý jsem sotva dočetl a poslední díl jsem četl už jen z povinosti. Kniha má i svá světlá místa. Oceňuji použití husitského stylu boje s vysvětlením v závěru knihy.

michal3736
20.06.2017 4 z 5

Opravdu docela napínavé finále knihy. Minusem pro mě je, že autor používá skutečná jména a místa bitev v naprosto nepřesnem geografickém položení,proto když člověk už si mysli ze ví, kde příběh se odehrává, tak vzápětí je ztraceny. Jinak na příběhu to nic nekazi a za me super...

NemmamSlov
27.04.2017 4 z 5

tak ending tejto serie ma doslova sokoval necakal som vobec taky koniec, ale kvalitu pribehu to urcite nepokazilo.....keby som mal hodnotit vsetky 3 diely tak zaverecny bol najlepsi....dufam ze v buducnosti este nieco napise.....myslienka zapornej cirkve nebol najhorsi napad a dufam ze s niecim originalnym este pride :)