Cagaster 1

Cagaster 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/320832/bmid_cagaster-1-Dqe-320832.jpg 4 49 5

Cagaster série

1. díl >

Svět postihla zákeřná nemoc, která mění lidi v obří krvežíznivý hmyz a lidská velkoměsta se ze dne na den proměnila v trosky plné zrůd.Přes veškeré úsilí se lidem nepodařilo hrozbu zcela vymýtit. Výsledkem je koncentrace lidí ve střežených městech a stvoření nové profese. Jsou jí likvidátoři. Ozbrojení dobrovolníci, kteří jsou za správnou cenu ochotní nasadit vlastní kůži při ochraně druhých. Jedním takovým je i Kidou, kterého na jedné z jeho cest do divočiny čeká volba, která změní nejeden život.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Zanir
Originální název:

虫籠のカガステル ( Cagaster, Tome 1) , 2016


více info...

Přidat komentář

fvalek
26.03.2022 4 z 5

Svět po epidemii Cagasteru se mi moc líbí, ale bohužel jsme u tohohle dílu narazil na problém s pro mě ne úplně sympatickými postavami. Kidou je takový rádoby suverén, který je moc nad věcí na to všechno okolo a předstírá, jak ho nezajímá ani ta holka, co zachránil, ani nikdo jiný. Jeho postupné poznávání a ukazování stránek osobnosti, které jsou velmi lidské a přístupné, je poměrně velké očekávané klišé. To samé je s postavou oné dívky, která je tak trošku hloupoučká, ale později se ukazuje, že umí zamakat, vařit a ještě klidně chytí partu zlodějíčků, protože žila na farmě a miluje porážku a čtvrcení ovcí. Ostatní postavy zatím nic moc, čekám jestli začnou nějaké nepříjemné vtípky na tu/toho transgendera v hospodě a bude to ještě navíc výsměšné nebo naopak dost inkluzivní.

Nicméně ten samotný svět je super. Vesničky v okresech podle abecedy, obchodní karavany, líhně a celé to prostředí Asie je zkrátka super. Hmyz je zatím docela děsivý, i když nebylo vidět příliš z historie viru nebo jeho funkce, jen pár už hotových hmyzáků. Neznáme podmínky nakažení se, proměny, líhnutí, množení nebo nějaké jiné motivace brouků než žrádlo a bezcílné útočení na lidi, což je škoda, ale snad na to dojde. Minimálně se ukazuje, že brouci nejsou úplně hloupí, když na obchodní cesty kladou vajíčka. Uvidím, jestli se někdy dostanu k dalším dílům, ale nemám nic proti. Jsem zvědavý, kam se bude příběh ubírat, protože kromě Cagasteru tu máme i tajemného zabijáka a další drobnější zápletky. :)

GoodGames
01.07.2020 4 z 5

Tak trochu iné Walking Dead. Úvodný diel predstavuje hlavne svet a sympatické postavy. Čítanie je to naozaj príjemné, prekvapí uvoľnená atmosféra a humor. Hlavný problém prvého dielu je v tom, že hlavnú hrozbu takmer vôbec neukáže a to ma mierne sklamalo. Inak som sa však bavil.


Yuuki24
24.06.2019 5 z 5

V češtině vychází těchto věcí opravdu málo. Většinou člověk nemá moc dobře na výběr. Tato manga se mi líbila a doufám, že se dočkáme více takových.????

Ekiara
02.01.2018 4 z 5

Tato kniha měla něco do sebe, ale asi to nebyl úplně můj šálek kávy :D
Kresba taky byla hezká, jen byly často postavy v každém okně nakreslené jinak, ale byly to fajn postavy.
Druhý díl zřejmě kupovat nebudu, ale manga měla pohodový humor a špetku romantiky, ale často jsem nevěděla která bije, protože je tam celkem hodně informací na jeden díl mangy, ale možná to prostě přijde pouze mně ^^

mangagirl
10.06.2017 5 z 5

Ještě před koupi tohoto komiksu jsem dost očekávala a nezklamalo. Skvělý postavy, příběh, neméně toho, že hlavní postava je sice celkem tvrďák, ale zároveň se umí pořádně červenat a ztrapnit. Postapokalyptická, akční, romantická manga, co lepšího si přát. Jediné, co mě štve, je to, že komiks vychází po půl roce, až roce, takže se z to můžu zbláznit.
Tuto mangu jsem si velice zamilovala.

Štítky knihy

hmyz manga akční epidemie

Autorovy další knížky

2016  80%Cagaster 1
2017  82%Cagaster 2
2018  85%Cagaster 3
2019  80%Cagaster 6
2019  84%Cagaster 5

Kniha Cagaster 1 je v

Přečtených75x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce34x
Chystám se číst6x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x