Bytosti přírody

Bytosti přírody https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207370/bmid_bytosti-prirody-207370.jpg 4 64 21

Margot Ruis patří k těm nemnohým lidem, kteří mohou vidět přírodní bytosti a hovořit s nimi. Obrací se k nim s láskou a pochopením a díky tomu může pronikat do jemného světa, který prozařuje stromy, louku, potok, les, zahradu i hory. Elfové, dévové stromů, skřítci a další obyvatelé přírody byli člověku kdysi důvěrnými přáteli, mohl je vnímat. Od té doby uplynulo mnoho času, přírodní bytosti však nezmizely a i dnes se s nimi můžeme setkat. Margot Ruis přibližuje v této knize svět elfů, stromových dévů a vodních žínek a líčí bohatství prožitků ze svých setkání. Zároveň ukazuje cestu, jak se přirozeným způsobem učit vnímat tyto bytosti a tím obohatit svůj život, doslova mu dát zcela novou dimenzi. Tato kniha je již mnoho let „klasikou“ mezi knihami na toto téma.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Esoterika, astrologie, okultismus

Vydáno: , Kazda
Originální název:

Naturwesen. Begegnung mit Freunden des Menschen , 1994


více info...

ŠafránkaFénix
ŠafránkaFénix
09.03.2024 5 z 5

Autorka s velkou láskou vypráví o přírodních bytostech, které má schopnost vidět a mluvit s nimi. Ve všech slovech je cítit láska a úcta k přírodě. Měla jsem tu možnost se s touto paní potkat a mluvit s ní, velmi si toho cením. Je to velmi milá a moudrá žena.

zelena_zabicka
zelena_zabicka
17.12.2022 1 z 5

Kniha mě neoslovila, pravidelně jsem při její četbě usínala. Je to v podstatě výčet růzých druhů jemnohmotmých bytostí, jejich vzhledu, zp. života, významu... protkaný ekologickými apely. Tešila jsem se na zážitek harmonie propojení s těmito jinými světy, na chuť tyto kontakty ještě víc navazovat, posilovat...Ale moje pocity z knihy jsou spíše opačné. Dočetla jsem ji poctivě do půlky, pak už jen dolistovala. Dám ji do knihobudky, snad najde svého spokojenějšiho čtenáře.


Aniday
Aniday
03.06.2022 2 z 5

je mi líto, ale za mě zklamání... čekala jsem knihu plnou kouzel a jiskření... spíš se to však podobalo módní přehlídce...

knihyKeMne
knihyKeMne
18.01.2021 3 z 5

Moc ráda bych hodnotila lépe, ale... Autorka se zmiňuje jen o zlomku bytostí, tedy o těch, s kterými komunikuje nejčastěji nebo jejichž poselství bylo nejzávažnější. Nabízí i způsob, jak ke komunikaci může dospět každý z nás, jenže po přečtení nějak nevím, jestli o to ještě stojím. Z poselství bytostí vane naléhavost, člověk dostane takový zahanbující pocit z toho, jak se k přírodě chováme. I když to autorka myslela dobře a ty problémy jsou jistě aktuální, nechci číst o tom, jak bytosti houfně vymírají nebo opouštějí planetu kvůli člověku. Nechci číst o tom, že je většina člověčích myšlenek bolí a že před nimi nemají kam utéct. Je to příliš bolestivé a depresivní téma, aspoň pro mě. Bohužel.

P.S. Vygooglete si pana manžela autorky, zmiňovaného v knize. Neskutečně sluníčkový roztomilý člověk.

DreamerX9
DreamerX9
24.09.2020 4 z 5

Překrásná kniha o úctě k přírodě a ke všem kouzelným bytostem. Pokud chcete pohádku co vás zachumlá do zeleného kouzla elfů je tato kniha ta pravá a moudrá volba :)

Ivka82
Ivka82
12.06.2020 5 z 5

To byla jedním slovem krása :)

Kamcatak
Kamcatak
03.05.2020 5 z 5

Toto je má 200. přečtená kniha zde na Databázi, a nemohla bych si přát lepší titul na této milníkové pozici. Ať sem napíšu cokoliv, nedokáže to vystihnout pocity, které jsem prožívala během čtení nebo obohacení, které mi přečtení dalo.
Od knihy jsem očekávala především představení vybraných bytostí, kdo jsou, proč jsou a možná i to, jak se s nimi mohu setkat já. Ale kniha mi dala mnohem víc. Je psána s velikou láskou a pokorou ke všemu živému a k naší planetě a to stejné i předává dál čtenáři.

Kéž co nejvíce lidí otevře své vnitřní oči a svá srdce nejen těmto bytostem, ale celé přírodě a vlastně i sobě samému a jeden druhému. Protože prostě láska je nejvíc a je to to hlavní a jediné co potřebujeme.
Děkuji.

knizninadsenec
knizninadsenec
07.11.2019 5 z 5

Kniha je prostě skvělá, ať na vás bude pusobit jako pohádka nebo ne, hodně naučí. Promlouvá do duše. Mne osobně se velmi líbila a jsem ráda, že někdo vidí ve světě to, co autorka. Dle mne je něco víc a ona to tak krásně popisuje. Tuto knihu by si měl přečíst každý a lidé si pak možná budou více všímat všeho kolem sebe a více si vážit přírody a všeho s ní spojeného.

whack
whack
09.01.2019 4 z 5

Považovať túto knihu za ekologickú rozprávku, alebo snahu o eko-spiritualisticky-duchovné osvietenie? V tejto knihe autorka jasne píše, že bytosti, ktoré popisuje, nie sú žiadnymi duchmi hôr a prírody, ale sú to skutočné žijúce tvory, ktoré samozrejme nevidí len tak hocikto. Nedajú sa preto tieto bytosti brať alegoricky. Čo sa mňa týka, kľudne ich budem v lese hľadať aj naďalej, a z neúspechu nebudem ani trochu sklamaný, pretože ak nenájdem ich, vždy tam je "aspoň" ten duch hôr a prírody. Nech si to zoberie každý ako chce. A ak na to niekto neverí, brať túto knihu ako ekologickú rozprávku tiež nie je hriech. Takže tri v jednom.

Květ
Květ
30.12.2018

Vyprávění o elfech, dévách stromů, vodních žínkách... o setkání s nimi a o jejich vzkazech nám lidem. Tak trochu pohádková knížka s jasným poselstvím, neničme přírodu, chraňme ji, přistupujme k ní s láskou a vděčností.

ditul
ditul
31.05.2018 5 z 5

Čekala jsem od knihy mnohem víc. Autorka krásně popisuje postavy i jak žijí. Bohužel díky nám a našemu postoji k přírodě tyto bytosti mizí.. I přesto mi stále něco v příběhu chybělo.

Květinka008
Květinka008
20.04.2018 4 z 5

Pohádka, která se krásně čte... A inspiruje k malování. Kéž by moje tvůrčí schopnosti zvládaly držet krok s bohatou fantazií! :-) Ale tím to pro mě končí.

Neofyt
Neofyt
24.12.2017

Tato kniha mi pomohla navazat kontakt s bytostmi stromů, keřů a rostlin. Funguje to !

MOu598
MOu598
07.04.2017 3 z 5

S autorkou souhlasím v tom, že bychom se měli lépe chovat k přírodě, k dalším lidem i sobě samému. Věřím, že člověk časem pozná život a jeho zákonitosti z dalších dnes netušených stránek. O rostlinném světě toho víme málo - věřím třeba v to, že stromy mezi sebou komunikují a mohou komunikovat i s námi (zatím nevíme jak).
Věřím i na "elfy".
S autorkou se ale neztotožňuji - například v tom, že vypadají jako lidé. Nevěřím v to, o čem píše.
Obrázky elfů lze najít na web stránkách autorky.

medvedice3
medvedice3
20.01.2017 5 z 5

Postrádala jsem v textu několikrát zmiňované kresby bytostí přírody od autorčina manžela. Zamyslela jsem se, jak zacházíme s tím, čemu říkáme kyberprostor, virtuální realita.

Lucif
Lucif
17.09.2016 5 z 5

NAPROSTO LUXUSNÍ KNIHA! ❤

- myslím, že i pro nevěřící Tomáše, berte to třeba jako pohádku a určitě ji přečtěte dětem před spaním ;0). Bohužel je kolem mnoho lidí, kteří absolutně nerespektují přírodu a třeba to několika pomůže otevřít oči, je tam naprosto boží popis krajiny i bytostí, tak to snad brzy někdo zfilmuje, aby se to dostalo mezi více lidí ;).

Přečetla jsem ji jedním dechem a všem ji vřele DOPORUČUJI :0*

Varvara
Varvara
11.09.2016 5 z 5

Asi jediné, co mě na knize mrzí je, že v ní nejsou ilustrace autorčina manžela, který dévy a elfy také vidí a zachycuje přinejmenším na papír.
Jinak je to velice zajímavá kniha o úžasném světě běžně neviditelných pomocníků přírody a země, tedy v důsledku i lidských pomocníků. Četla se mi sama.

J.books
J.books
30.06.2016 5 z 5

Úžasně napsané, zanechává v člověku hodně pozitivní energie, pravdu kouzelná kniha pro všechny milovníky přírody.

sira
sira
22.11.2015 5 z 5

Výborná kniha. Skvěle napsané zážitky, o kterých můžeme nejen snít, ale i zažít. Doporučuji všem, kteří se chtějí více přiblížit přírodě.

pegginka13
pegginka13
30.09.2015 5 z 5

Vzacná a krásná kniha. Vřele doporučuji.