Byl jsem nechtěné dítě beze jména

Byl jsem nechtěné dítě beze jména https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/349385/mid_byl-jsem-nechtene-dite-Jno-349385.jpg 5 14 6

Skutečný příběh dítěte, které se nemělo narodit. Přesto se za dramatických okolností předčasně narodilo, bylo odloženo a čekalo na nové rodiče. Jak vnímá svět novorozenec, který si uvědomuje nespravedlnost a touží po lásce? Jaké vzpomínky si přináší z lůna cizí ženy? Kolik potenciálních rodičů musí odejít, aby přišli ti praví a skuteční? Kdy konečně získá svoje jméno?... celý text

Přidat komentář

Jirinamac
02.01.2024 4 z 5

Autorova fantazie určitě stojí za přemýšlení o né vždy šťastném osudu dětí.

Katka2382
31.08.2021 5 z 5

Matku nedělá břicho,ale srdce-tak to prostě je a určitě to platí i pro táty(teda krom toho břicha).

Petra Bindera "znám" z Horního hradu a máme od něj i podepsanou knížku-První putování.
Ale od té doby už uplynulo spoustu času a až teď se mi náhodou v knihovně dostala do ruky tahle jeho skvělá kniha.
Úplně výjimečně se u knih dojímám,ale tady jsem na konci měla slzy v očích a byla jsem dojatá až na půdu.
Určitě si knihu koupím domů a i její pokračování:Můj život s mámou.
Je to kniha nejen o jednom nechtěném početí,ale i jako zamyšlení nad životem a smrtí.Našla jsem tam spustu zajímavých myšlenek.


PerchtaR.
22.05.2019 5 z 5

Vtipný z části autobiografický román vypráví příběh o jednom neplánovaném početí a všech věcech, který s jeho následky souvisí..., milý, silný příběh, jehož osnovu napsal sám osud :)

monushka
10.06.2018 5 z 5

Kniha, jejiz pribeh ve mne zustane hodne dlouhou dobu. Nestava se mi casto, abych pri cteni brecela, ale v tomto pripade mi tekly slzy proudem u poslednich triceti stran. Nejen kvuli detatku beze jmena, ale i proto, ze sama jsem matkou a v utlem detstvi jsem tragicky ztratila sveho otce.

tetulka
17.02.2018 4 z 5

Velmi zajímavá a dojemná kniha. Přivádí člověka k tomu, aby si vážil věcí, které mu přijdou kolikrát pouze všední. Pokud se chcete také nad tímto zamyslet, určitě po této knize sáhněte:)

Šárka5875
03.02.2018 4 z 5

Tato kniha je sice útlá co do počtu stran, ale silná svým obsahem. Autor nám chce především ukázat, že biologická matka nemusí být nutně dobrou matkou. Nemusí být vlastně vůbec matkou, pouze rodičkou. Matkou se stává ta žena, která dítě miluje, vychovává, pečuje o něj, strachuje se, když onemocní, sleduje jeho rozzářené oči u vánočního stromečku, anebo s ním probírá první lásky. A že ho neporodila? To přece vůbec není důležité.

Ještě dodám, že se mi moc líbil autorův doslov nebo jak on píše „na malou vysvětlenou“. Těchto několik stran vás pravdu chytne za srdíčko.

Pokud máte chuť si přečíst zajímavý příběh od českého autora založený na skutečných událostech, sáhněte třeba právě po knize Petra Hrocha Bindera. A nezapomeňte obejmout mámu a tátu.