Byl jednou jeden život - mozek

Byl jednou jeden život - mozek https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467204/bmid_mozek-moR-467204.jpg 4 34 4

Komiksové zpracování kultovního animovaného seriálu! Vydejte se spolu s Maestrem a jeho přáteli do hlubin lidského těla. Sledujte, jak bojují s viry a bakteriemi a starají se o to, aby zůstalo zdravé a šlapalo jako hodinky. Objevte, jak funguje nejdokonalejší počítač na světě – lidský mozek. Seznámíte se s neurony – mozkovými buňkami –, které mají funkci poslů a rychlostí blesku doručují pokyny z mozku do celého těla. Víte, že kdybyste všechny neurony poskládali na sebe, dosáhly by až na Měsíc? Cesta do nekonečně malého, avšak naprosto vzrušujícího světa, právě začíná!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Il était une fois la vie T02: Le Cerveau , 2017


více info...

Přidat komentář

Isew
02.01.2024 3 z 5

Rozhodně lepší než první díl - srdce. Víc ucelenějších informací podaných nenásilnou formou.

lucakuca
02.09.2022 4 z 5

Tak uvidíme, jestli to děti chytne. Legendární seriál formou komiksu. Nápad dobrý :-)


fvalek
02.04.2021 3 z 5

Opět jde o (rozsahově) drobnou knihu, která útočí spíše na hezké vzpomínky naší generace a nostalgii, než že by byla nějak extrémně skvělá. Dnešní děti, které neznají seriál, k ní asi nebudou mít příliš vazbu. Po přečtení mi navíc přišlo, že metafora těla na postavičkách by pro některé čtenáře mohla být natolik hravá, že si z ní nevyfiltrují nějaké důležité informace. Ale vidím využití třeba pro vyučování přírodovědy nebo tak, tam se asi fantazii meze nekladou.

Oproti prvnímu dílu se srdcem, kterému jsem vytýkal nedostatek nákresů a nějakého shrnujícího grafu, který by vše dal dohromady a ukázal oběhovou soustavu, se v tomhle díle vyskytuje nákresů dost, což je super. Možná bych přidal pár stránek a pohrál si s informacemi celkově, bylo toho možná dost málo a působilo to neúplně.

Nevím, nějak asi na tuhle sérii začínám být starý, tak mě tolik nebaví, ale ani naše děti to nijak nezaujalo. Snad se ještě najde někdo, koho to potěší, ale s ubývající frekvencí výskytu seriálu to nemá takový švih, jaký by to mohlo mít. :)

knihomolka239
27.03.2021 3 z 5

Další ze série komiksů podle seriálu Byl jednou jeden život. Tentokrát se čtenář dozvídá o mozku a jeho funkci. Když jsem byla menší, tohle byl jeden z mých nejoblíbenějších dílů a funkce mozku mě vždycky fascinovala a bylo skvělé se k němu znovu vrátit, tentokrát knižně. Komiks, který je navíc parádně graficky zpracovaný, mohu doporučit všem milovníkům seriálu i těm, kteří ho třeba ještě neviděli.

Štítky knihy

pro děti komiksy mozek lidské tělo

Autorovy další knížky

Jean-Charles Gaudin
francouzská, 1963
2020  82%Byl jednou jeden život - srdce
2021  81%Byl jednou jeden život - mozek
2022  89%Pravěk
2021  90%Byl jednou jeden život – kosti
2021  92%Byl jednou jeden život - svaly

Kniha Byl jednou jeden život - mozek je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě9x
Knihotéce14x
Chystám se číst14x
Chci si koupit16x