Bujná fantazie Olivie Joulesové

Bujná fantazie Olivie Joulesové https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236120/bmid_bujna-fantazie-olivie-joulesove-236120.jpg 3 100 17

V románě Bujná fantazie Olivie Joulesové Helen Fieldingová brilantně vykresluje svět luxusních večírků, ale i pátrání po celosvětově hledaném teroristovi. Je sarkastická a vtipná, umí vygradovat napětí i podlehnout citům. Jmenuje se Olivia. Olivia Joulesová. Je to novinářka a píše do rubriky Styl v časopise Elan a do Sunday Times, cestuje po celém světě a užívá si to. Má svoje vlastní pravidla pro přežití, vozí s sebou krabičku poslední záchrany a ve volném čase pátrá po celosvětově hledaném teroristovi. Na jednom večírku jí totiž zkříží cestu okouzlující Pierre Feramo. Nebyla by to Olivia, aby ho nezačala podezřívat, že se za plejboje jen vydává a že je to ve skutečnosti hledaný terorista. Přijme jeho pozvání na schůzku, pak se za ním vydá na nejrůznější místa na světě, aby se o něm dozvěděla víc a odhalila jeho pravou totožnost. Jak moc povolila Olivia uzdu své fantazii? Olivia se chvílemi chová jako James Bond, který dovedně používá ženské zbraně, a chvílemi zase jako Bridget Jonesová, když s ironickým nadhledem komentuje dění kolem sebe, když zrovna pátrá po celosvětově hledaném teroristovi nebo když se zamiluje…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Olivia Joules and the overactive imagination , 2003


více info...

Přidat komentář

Divkazlesa
02.01.2023 2 z 5

Rozhodně tato kniha nedosahuje kvality Bridget, je to poměrně nudné.

pujec
28.05.2021 1 z 5

Nápad by to byl dobrý, ale zpracování hodně kulhá. Začátek je neskutečně nudný, v ději se nelogicky skáče, místy jsou divné mezery. Hlavní postava je na jednu stranu úplně pitomá, na druhou stranu vlastním přičiněním hotová superžena. Dohromady divná kombinace.


Katka2382
06.06.2020 4 z 5

Tak za mě dobrý,taková humorná oddechovka.Ze začátku to trochu dře,ale pak se děj rozjede a je to docela psina.

Charmedka
13.04.2019 1 z 5

Hlavní postava je totálně pitomá, tu zkrátka nemůžete mít rádi, ani kdyby jste chtěli. Je impulzivní, první jedná, než přemýšlí a to už samo o sobě mi nesedlo.

V knize najdete romantiku, akci, vtip, ale.. Největším kamenem úrazu je ale samotný příběh, který neměl hlavu ani patu. Totální fantasmagorie, ve které jsem byla absolutně ztracená. Neskutečné skákání v ději, nevysvětlitelné momenty, prostě jeden velký zmatek.

Raději zůstat u Bridget...

nycol
03.12.2018 3 z 5

Oddychovka, dobre se cte.

Dashmo
09.06.2018 4 z 5

A mne sa to páčilo!taká oddychovka, nič svetoborné ale aj tak pár krásnych myšlienok.mám rada takéto bláznivé príbehy

MíšaS.
01.05.2017 1 z 5

Naprostá kravina. Kniha vůbec nedávala smysl. Hlavní postava by potřebovala profackovat, aby začala myslet. Asi si to nezaslouží ani tu jednu hvězdu.

Fidem
19.08.2016 3 z 5

Lehké čtení pro volné chvíle. Scott je sympaťák, čímž to celé zachraňoval.

petra4080
24.02.2016 1 z 5

Uf uf, tak tohle byla vážně hrůza. Hrdinka mi byla děsně protivná od začátku do konce. Vtipný mi to vůbec nepřipadalo.

sarkaholecek
05.01.2016 3 z 5

Zajímavé až na konci. Jinak klasicky hodnotím - nenáročná kniha na dobrou noc.

Kamiliana
24.10.2015 4 z 5

Absurdní propojení chytré sexy ženy s bizarními nápady a hloupými myšlenkovými pochody a je z toho dobrý špionážní thriller :-) první třetina praštěná, druhá třetina napínavá, třetí třetina vtipná. Nejzábavnější jsou rozhovory Scotta a Olivie. Já přečtení knihy nelituji.

greetchen
09.08.2015 2 z 5

Dlouho mi neprošla rukama tak - po všech stránkách - mizerná kniha. Hlavní hrdinka je nepříliš sympatická naivka, děj je vážně velká fantasmagorie, navíc s nelogickými a nevysvětlenými skoky v ději. Naprosto vytrženo mimo realitu, hloupě naivní, z žen to dělá hlupačky, které by za nic nestály, nebýt chvilkové štěstěny, jen díky které mohou být aspoň na chvíli v očích mužů roztomile lákavé. Brrrr. I slovník, literární obraty a styl psaní pokulhávají, až mi nejde do hlavy, že tohle vážně napsala Helen Fieldingová. Být to prvotina neznámé autorky, přimhouřím oko, ale u ní jsem skoro na rozpacích, zda nedat jen jednu hvězdičku.

ivousekk
17.05.2015 4 z 5

A me se to libilo :-) po drsnejsich knihach jsem chtela neco oddychoveho, a to tohle kniha splnila skvele. Ujedy dej? Mozna jo. A co? Polovina holywoodskych filmu jsou nerealne kraviny a stejne na ne lidi cuci. Me se to proste libilo a dobre se mi to cetlo. Dej byl svizny, cteni rychle odsypalo.

Jingle
08.03.2015 2 z 5

Vůbec nevím, jak tuto knížku hodnotit. Je to strašná fantas magorie, na druhou stranu asi plně splňující svůj účel výplachu hlavy. Zkrátka knížku je dobré si přečíst pouze pokud si chcete přečíst něco, nad čím není třeba vůbec přemýšlet - a to ještě za předpokladu, že vám nevadí hodně ujetý děj :)

jasmína
26.12.2014 2 z 5

Kniha pro mě moc čtivá nebyla, sice jsem ji dočetla, ale rozhodně bych se k ní nevracela, bylo to moc naivní a rádobyvtipné, ale já se ani jednou nezasmála. Zlatá Bridget!

evasamankova
01.04.2013 1 z 5

Kniha asi měla být směsicí thrilleru a humoru. Mně z toho bohužel vyšel pěkný blábol. Nebylo to ani vtipné, ani napínavé. Spíš pěkný guláš.

Firstovka
05.11.2012 5 z 5

Hrdinka Olivia je mi mnohem sympatičtější než její "kolegyně" Bridget. Moc mě mrzí, že není více takových knih s ženskou hrdinkou, která je přiměřeně akční a dokáže i věci o kterých si myslela, že nedokáže. Ráda bych viděla zfilmování, čehož se asi nedočkám, a tak si budu krásné oči agenta xy jenom představovat.