Bůh, Jahve, Alláh

Bůh, Jahve, Alláh https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124028/buh-jahve-allah-124028.jpg 4 1 1

Bohatě ilustrovaná knížka pro dospívající mládež i dospělé odpovídá na nejčastěji kladené otázky týkající se tří světových monoteistických náboženství: judaismu, křesťanství a islámu. Kniha ukazuje, že zdroje všech tří náboženství se setkávají v nemnoha bodech, které bychom se měli naučit respektovat. Autoři, odborníci na náboženské otázky, doplnili celou knihu pro lepší orientaci slovníkem pojmů a přehledem dějin judaismu, křesťanství a islámu v datech.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Dieu, Yahweh, Allâh, les grandes questions sur les trois religions


více info...

Přidat komentář

levac
30.03.2019 4 z 5

Kniha dá i dospělému čtenáři dobrý přehled o všech třech světových náboženstvích, jejích společných rysech i rozdílech a lze díky ní trochu více pochopit, proč nacházejí tak těžkou společnou řeč. Moc se mi líbil respektující přístup ke všem těmto náboženstvím, žádné z nich nepreferuje, přináší nezainteresovaný pohled na věc. Kniha je napsána velmi srozumitelně, někdy trochu zjednodušeně, vzhledem k cílové skupině je to vhodné.

Hvězdičku jsem ubrala jen za to, že díky způsobu, jakým je kniha napsaná - jako odpovědi na otázky - má čtenář na konci ze všeho celkem guláš a už vlastně neví, co patří ke kterému náboženství. Chce to asi číst jen občas a ne naráz, aby ta fakta člověk vstřebal.

Autoři knihy

Antoine Sfeir
francouzská
Katia Mrowiec
francouzská
Michel Kubler
francouzská

Kniha Bůh, Jahve, Alláh je v

Přečtených2x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce3x
Chystám se číst2x