Buffy a Angel: Pekelná brána

Buffy a Angel: Pekelná brána https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490783/bmid_buffy-a-angel-pekelna-brana-zrT-490783.jpg 4 29 7

Sunnydale ohrožují zplozenci pekel a Buffy se svými přáteli bude muset v boji proti nim vynaložit veškeré své síly. Ve měste se však objevuje Angel, upír s lidskou duší, který doufá, že přidáním se na stranu dobra tentokrát dokáže definitivně umlčet své svědomí... V cestě mu nesmí stát člověk, upír ani přemožitelka!

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Hellmouth , 2020


více info...

Přidat komentář
Literabook
Literabook
24.10.2023 5 z 5

Milé, oddechové a nenáročné čtení. Pro milovníky Buffy určitě ideální.

dexterman
dexterman
06.06.2023 3 z 5

Střední je peklo jednoznačně nejlepší . Zbytek dílů už k mé smůle nedosahuje podle mého takových kvalit . Jako zakončení to ale určitě špatné není . Vzhledem k tomu že už se ničeho jiného co se Buffy universa týče nechystá tak jsem rád aspoň za toto . Kresba byla zase o něco lepší než minule . Děj tentokrát byl velice svižný . Ještě si přečtu toho Angela a bude to všechno . Celkově však toto nové pojetí Buffy nebylo vůbec špatné


Karola050716
Karola050716
18.02.2023 3 z 5

Nebavilo mě to tolik jako Střední je peklo, ale Buffy zkusím vždycky a ráda v jakékoli podobě.

Lusa
Lusa
04.12.2022 4 z 5

Ihned navazuje na Kousnutí od Buffy, ale závěr vypadá, že zde chybí celá jedna část, co by vše vysvětlila. No snad se rozuzlení dozvíme v další části. Jinak to teď byla spíše taká akční pohodička a styl kresby se od minule velice povedl.

fvalek
fvalek
17.06.2022 4 z 5

Tohle je těžké sousto, protože jsem si musel připomenout, co se stalo v minulých dílech a stejně mi to nějak moc nepomohlo se zorientovat, ale člověk se do toho rychle dostane sám. Začínáme velmi akčně, odemčením pekelné brány a záplavou různých démonů a příšerek. Musím říct, že takový začátek udělá dojem a donutí ke čtení. Zbytek zase tak skvělý není, protože jde v podstatě jen o melodrama Buffy a Angela v pekle, které místy až nudí, obzvláště proto, že mezi postavami není žádná chemie.

Vlastně je ale dobré, že se to soustředilo skutečně z 90 % na Buffy a Angela, protože to byly dvě kotvy, co dílu dávaly nějaký směr a fokalizaci. Všechno to divoké dění okolo, roztříštěné skupinky kamarádů a různé démoni střídající se jak na běžícím pásu, to by bylo příliš matoucí. Nicméně mi přijde, že tam stejně není tak dobrá návaznost a konzistence. Scény někdy divoce přeskakují a vše se vlastně vyřeší dřív, než se něco pořádně stane. Willow je někde v háji a najednou přijde. S ní se tam vřítí celá skupina přátel, které si z dřívějška nějak nevybavuju a nebo mi nepřišly rovna jako bojové typy, které by se tohohle běžně účastnily... Finále s Alexem pak vůbec nechápu, protože jsem ho nějak ztratil a nerozumím tomu, kdy se mu stalo, co se mu stalo, a to jsme několikrát listoval zátky a prolistoval dokonce celý komiks znovu. V tomhle ohledu to alespoň pro mě trošku vázne, protože to prostě nestíhám sledovat a těžko říct, jestli se něco ještě dořeší v dalším díle, nebo jestli to někdy je až příliš zkratkovité.

Nicméně co je krásné je kresba, a to jak celkový styl a barvy, které se k Buffy hodí, tak důraz na nějaké autorské vyobrazení seriálového obsazení. Přestože se autoři mohou angažovat a postavy si trošku upravit podle sebe, tak vyobrazují určitý "kánon", který je fanouškům známý.

Anushka1
Anushka1
31.05.2022 4 z 5

Už podle názvu je jasné, kde se bude tento díl komiksu odehrávat. Drusilla v předchozím díle "Kousnutí" otevřela pekelnou bránu a na povrch se dostávají všemožné příšery a démoni. A co udělá Buffy? Bez rozmýšlení skočí přímo do brány, aby ji uzavřela. Tentokrát ale na to není sama. Do příběhu nám konečně zasahuje i Angel a po boku Buffy se vydává doslova do pekla, aby zachránil Sunnydale. A možná mu jde i o něco víc. Podaří se Buffy překazit Drusille její plány a zachránit tak své přátele? A jak zareaguje na Angelovo tajemství? To vše se dočtete v nejnovějším díle komiksové série o Buffy.

U tohoto dílu musím velmi vyzdvihnout obálku, která je tu fakt úžasná. Jednu hvězdičku ubírám za to, že jsem měla občas pocit, že děj je takový zrychlený a párkrát se mi stalo, že jsem se musela vrátit o stránku zpět, abych pochopila, na co děj navazuje.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
26.05.2022 5 z 5

Pekelná brána je za mě neskutečně akční pecka, která šlape od začátku do konce. Což je přesně ta věc, kterou vždy od eventu čekám. A pokud se stane něco navíc, tak je to pro mě příjemný bonus. Jak tedy dopadla tahle jízda?

Příběh navazuje na Kousnutí a většina děje se odehrává přímo v pekelné bráně. Protože když Buffy může do něčeho skočit, tak to prostě udělá. Což mě přivádí k té nejlepší časti knihy. Je to totiž hlavně o Buffy, Angelovi a Drusile. A je pravda, že mi absence kamarádů vůbec nevadila. Naopak jsem jí uvítala. Protože se děj soustředil na to, co měl a nikam neodváděl pozornost. Takže jenom akce a věčně odporující Buffy Angelovi, protože ona nejen někam furt skáče po rovnejch nohách, ale taky je strašně tvrdohlavá. Kamarádi jsou na vedlejší koleji tedy.

Jelikož u mě zatím trochu víc funguje série s Angelem, byla jsem za jeho přítomnost ráda. A užívala jsem si jeho postupnou změnu vztahu s Buffy, byť to byla pouze chvilka. A jsem zvědavá na následky návštěvy boudy. Protože vždycky jsou následky. To už víme od jiných autorů.

Co ale musím zmínit, je kresba. Je fakt skvělá s využitím barev. Moc se to hodilo především, když byly všude ty ohně a šílený příšery. Skutečná pastva pro oči  :)

Abych to shrnula. Pekelná brána je rozhodně nejlepší z těch třech knih, které o Buffy vyšly a zároveň je krásný lákadlem a natěšením na dalšího Angela. Já se bavila  :)

Štítky knihy

upíři komiksy horory Buffy, přemožitelka upírů Buffyverse

Autoři knihy

Jeremy Lambert
americká, 1970

Kniha Buffy a Angel: Pekelná brána je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce26x
Chystám se číst8x
Chci si koupit6x