Budu vším, čím mě chceš mít

Budu vším, čím mě chceš mít https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347626/mid_budu-vsim-cim-me-chces-mit-zIC-347626.jpg 4 114 32

Novodobá Lolita je mrtvá. A ve městě jsou hned tři lidé, kteří měli dobrý důvod ji zabít. Hattie Hoffmanová se během svého krátkého života úspěšně zhostila mnoha rolí: byla hodnou dcerou, úspěšnou studentkou, dobrou kamarádkou. Ona sama však chtěla od života něco víc. Mnohem víc než bezbřehou nudu jednotvárných dnů. Něco vzrušujícího, klidně trochu nebezpečného. Nebo třeba idost nebezpečného... Když je během školního představení nalezena Hattiina mrtvola, malé město strne hrůzou. Hrůza se změní v úžas, jakmile vyjde najevo, že Hattie udržovala přes internet sexuální vztah, který byl daleko za hranicí toho, co je společnost ochotna tolerovat. Kdo ještě o tom vztahu věděl? Koho Hattie svým chováním rozběsnila natolik, že ji ubodal? Psychothriller Budu vším, čím mě chceš mít zaznamenává rok života podmanivě krásné dívky, která si se svým okolím zahrávala tak dlouho, až s ní komusi došla trpělivost. Vyšetřování vraždy vynáší na světlo temná, doposud úzkostně skrývaná tajemství některých obyvatel maloměsta; najednou přestává být zřejmé, kde přesně vede hranice mezi vinou a nevinou. Najednou jako by mnohé přestalo být tím, čím se dříve zdálo být...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Everything You Want Me to Be , 2017


více info...

Přidat komentář

Hall3006
31.10.2023 4 z 5

Kniha, jejíž podtitul "novodobé lolity" jsem musel podrobit testu. Nečekejte však příběh plný zakázané erotiky mezi mladinkou dívkou a chlípníkem. Je to kriminálka v níž se střídají vypravěči jenž nějak figurovali v celé zápletce a jejich postavy vůbec nejsou černobílé či jasně zařaditelné.
Středoškolský učitel si začne ze svou studentkou, zní to jako klišé do doby, kdy se najde její tělo. Rozjíždí se vyšetřování místního šerifa, který všechny zná a s otcem dívky je blízký přítel desetiletí, tak jako se znávají všichni na malém městě. Čtení je to napínavé a postavy uvěřitelné. Na to, že kniha byla ve výprodeji mě pobavila víc než leckteré "bestselery".

SilvieSisinka
04.04.2023 3 z 5

Dočetla jsem,nebavilo mě to.Nic pro mě.


maličkán
11.12.2021 5 z 5

Moc jsem od knihy neočekávala, ale nakonec příjemně překvapila. Čtivé, žádná hluchá místa. Doporučuji.

Teniskaha
17.07.2021 2 z 5

O novodobé lolitě?

Any95
15.01.2021 4 z 5

Zacatek byl velice nudný, chtěla jsem přestat číst, ale kousla jsem se a pokračovala. Musím říct, že takový konec jsem nečekala. Doporučuji přečíst ????

romanka26
05.05.2020 2 z 5

Kniha mne příliš nezaujala, nudila mě. Nedocetla jsem. Naštěstí byla koupena ve slevě.

Janík511
16.01.2020 5 z 5

Nechtěla jsem dát plný počet, ale nakonec ano za závěr. Hatie nebyla žádná ustrašena holka, ale takový konec si ani nezasloužila. Kniha obálkou nezaujme, ale jsem ráda, že jsem dala na anotaci a přečetla ji.

LadyCarousel
29.05.2019 3 z 5

Jakmile jsem si přečetla cca ve 3/4 knihy, co je s Mary, tak jsem myslela, že to bude hrozné klišé. Nakonec nebylo, ale po dočtení mi zbyla hořká pachuť "stejně si za to mohla sama". Za celou tu dobu mi jí vůbec nebylo líto a nedokázala jsem se bohužel vžít do jejích pocitů.

handulli
08.03.2019 5 z 5

Na knihu jsem se chystala už delší dobu, a když se na ní konečně dostalo, pustila jsem se do čtení s nepříliš vysokým očekáváním. Kniha měla ale překvapila. Myslím, že v sobě skrývá větší potenciál, než se na první pohled může zdát. Neřekla bych, že se jedná o klasickou YA literaturu, přestože v hlavní roli vystupuje náctiletá Hattie. Hattie, která umí hrát - nejen ve školním divadle. Hraje sociální role natolik dobře, že skoro přichází o svoji identitu. Kdo vlastně ta Hattie je? Je tím, čím jí chtějí mít ostatní. A tak Hattie hraje přesně to, co od ní ostatní čekají. Hodnou dceru, chytrou studentku, hrdou patriotku, přestože venkov nesnáší a sní o New Yorku. Až se jí hra vymkne z rukou.
Kniha mi trošku připomněla Do vody - minulost se prolíná s přítomností a Hattien příběh je vyprávěn z pozice několika vypravěčů. Ale na rozdíl od knížky Do vody se tahle čte lehce a děj smysluplně svižně ubíhá, a navíc mi připadal i uvěřitelný.

VIVINKAR
07.11.2018 3 z 5

Musím se přidat k hodnocení, že mi to nepřišlo jako thriller, ale YA literatura. Čekala jsem asi něco trochu jiného než nafoukanou, tak trochu frackovitou Hattii a Petra, který mi z vykreslení připadal, jako kdyby neuměl do pěti napočítat... Ale četlo se to dobře, to zase jo :)

Rodaw
22.10.2018 4 z 5

BUDU VŠÍM, ČÍM MĚ CHCEŠ MÍT
Hodnocení Knihánkova: 3,5⭐️/5
V knížce odkrýváme život mladé a ctižádostivé Hattie a příčiny její násilné smrti. Podle anotace jsem čekala trošku "jinou" Hattie, než se z ní nakonec vyklubala - všeobecně trošku jiné pojetí příběhu. Ale nakonec musím říct, že jsem za to ráda, protože knížku vnímám svým způsobem jako love story - přičemž láska je tu vášnivá, zakázaná a ve své podstatě nešťastná. A to mě hodně bavilo:). Neoznačila bych to za thriller, ale spíše za hodně psychologický román. Kapitoly jsou psány z pohledu více postav, přičemž jejich psychologie je skvěle zmáknutá. Co se týká té "napínavé" linky, tak kniha mě vlastně ničím nepřekvapila (konec jsem celkem snadno odhadla), ale celou dobu se mi příběh četl velice dobře a jakmile jsem se začetla, měla jsem problém knížku odložit:). Současnost se střídá s minulostí a my jako čtenáři postupně odhalujeme, co se stalo... Teoreticky by kniha mohla být kratší a myslím si, že ji ocení ještě víc čtenáři, kteří mají rádi literaturu a divadlo (hlavně Shakespeara) - obojí je na pozadí příběhu a hezky ho doplňuje... :-)
Knížka se mi líbila, bylo to zase trošku něco jiného, čtení bylo příjemné a užila jsem si ho.:)

snoopylady
14.10.2018

Příjemné čtení. I přes neoriginální zápletku byl nakonec celý příběh velmi čtivý a svým způsobem jedinečný.

Janeee
16.07.2018 5 z 5

Mně se kniha moooc líbila. Neměla jsem od ní v podstatě žádná velká očekávání, ale velmi mě překvapila. Příběh byl psát velmi čtivě. Nemohla jsem ji moc odkládat a až do konce jsem netušila jak to dopadne. Za mě rozhodně doporučuji!!

Heli20
12.06.2018 5 z 5

Přiznám se, že jsem ze začátku měla o knize úplně jinou představu, ale rozhodně jsem nebyla zlamaná,naopak!Zajímavě psaný příběh z pohledu všech zúčastněných postav, absolutně jsem neměla během čtení tušení,kdo zabil hlavní hrdinku.

Lenka.Vílka
22.04.2018 1 z 5

Málem to skončilo v mém seznamu "Přešlapy roku 2018". Fakt ne pro mě.

Májíček
14.04.2018 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, které jsem v poslední době četla. Od začátku víte, že ať se příběh vyvine jak chce, ať se Peter rozhodne, že pojede nebo ne, neví, že je to stejně zbytečné a nikdy už nebude šťastný. Že už všechno bude bez Hattie.

PetK
26.01.2018 4 z 5

Mám ráda vyprávění z pohledu několika postav, což knihám dodává šmrnc. Dobrý nápad bylo i prolínání současnosti a minulosti. Konec mi přišel maličko přitažený za vlasy, ale celkově se mi to četlo dobře a myslím, že si to budu i pamatovat, na rozdíl od mnoha dalších podobných knih.

perpe2a
02.01.2018 3 z 5

No dost bych polemizovala o tom, že je to thriller o novodobé Lolitě. Přišlo mi to jako lehce podprůměrná detektivka. Nenadchne...neurazí. Kniha je spíše určena mladým lidem a také nenáročným čtenářům.

Nikka710
25.12.2017 4 z 5

Život Hattie jako jedna velká nuda a zároveň úžasné drama. A lze mrtvolu srovnávat s kapustňákem? Kniha se mi líbila, avšak pokud je autorka žena, nebyly pasáže, které vyprávěl učitel Peter příliš věrohodné. Každopádně vše, co se v knize stalo se mohlo stát i skutečně, což mám ráda, a proto z původních tří hvězdiček dávám čtyři a těším se na další knihu od M.M. .

HoneyBunny
04.12.2017 5 z 5

Hattie, divadelní heroina, ignorujíc svoje středoproudé vrstevníky, fatálně zamilovaná do svého vyvoleného jen o kapku víc než on do ní...... Každý den oblékajíc jinou divadelní masku..... Jak mi holka mluvila z duše. Jenže plácat něco polovičatě se nikdy nevyplatí a mohlo to skončit jedině SPOILER mrtvou Hattie s nohama nafouklýma jako kapustňák. Do stodoly jo ale domů si tě nepřivedu. Kéž jsou všichni tihle potrestáni jako Lund.

Štítky knihy

vraždy psychologické thrillery thrillery pro ženy zakázaná láska

Autorovy knížky

Mindy Mejia
americká
2017  79%Budu vším, čím mě chceš mít

Kniha Budu vším, čím mě chceš mít je v

Právě čtených2x
Přečtených141x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce108x
Chystám se číst78x
Chci si koupit20x
dalších seznamech2x