Budu vším, čím mě chceš mít

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Novodobá Lolita je mrtvá. A ve městě jsou hned tři lidé, kteří měli dobrý důvod ji zabít. Hattie Hoffmanová se během svého krátkého života úspěšně zhostila mnoha rolí: byla hodnou dcerou, úspěšnou studentkou, dobrou kamarádkou. Ona sama však chtěla od života něco víc. Mnohem víc než bezbřehou nudu jednotvárných dnů. Něco vzrušujícího, klidně trochu nebezpečného. Nebo třeba idost nebezpečného... Když je během školního představení nalezena Hattiina mrtvola, malé město strne hrůzou. Hrůza se změní v úžas, jakmile vyjde najevo, že Hattie udržovala přes internet sexuální vztah, který byl daleko za hranicí toho, co je společnost ochotna tolerovat. Kdo ještě o tom vztahu věděl? Koho Hattie svým chováním rozběsnila natolik, že ji ubodal? Psychothriller Budu vším, čím mě chceš mít zaznamenává rok života podmanivě krásné dívky, která si se svým okolím zahrávala tak dlouho, až s ní komusi došla trpělivost. Vyšetřování vraždy vynáší na světlo temná, doposud úzkostně skrývaná tajemství některých obyvatel maloměsta; najednou přestává být zřejmé, kde přesně vede hranice mezi vinou a nevinou. Najednou jako by mnohé přestalo být tím, čím se dříve zdálo být......celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347626/big_budu-vsim-cim-me-chces-mit-zIC-347626.jpg 4108
Žánr:
Literatura světová, Pro ženy, Thrillery

Vydáno: , Domino

Everything You Want Me to Be, 2017

Nahrávám...

Komentáře (31)

Kniha Budu vším, čím mě chceš mít

SilvieSisinka
04. dubna

Dočetla jsem,nebavilo mě to.Nic pro mě.

maličkán
11.12.2021

Moc jsem od knihy neočekávala, ale nakonec příjemně překvapila. Čtivé, žádná hluchá místa. Doporučuji.

Teniskaha
17.07.2021

O novodobé lolitě?

Any95
15.01.2021

Zacatek byl velice nudný, chtěla jsem přestat číst, ale kousla jsem se a pokračovala. Musím říct, že takový konec jsem nečekala. Doporučuji přečíst ????

romanka26
05.05.2020

Kniha mne příliš nezaujala, nudila mě. Nedocetla jsem. Naštěstí byla koupena ve slevě.

Janík511
16.01.2020

Nechtěla jsem dát plný počet, ale nakonec ano za závěr. Hatie nebyla žádná ustrašena holka, ale takový konec si ani nezasloužila. Kniha obálkou nezaujme, ale jsem ráda, že jsem dala na anotaci a přečetla ji.

LadyCarousel
29.05.2019

Jakmile jsem si přečetla cca ve 3/4 knihy, co je s Mary, tak jsem myslela, že to bude hrozné klišé. Nakonec nebylo, ale po dočtení mi zbyla hořká pachuť "stejně si za to mohla sama". Za celou tu dobu mi jí vůbec nebylo líto a nedokázala jsem se bohužel vžít do jejích pocitů.

handulli
08.03.2019

Na knihu jsem se chystala už delší dobu, a když se na ní konečně dostalo, pustila jsem se do čtení s nepříliš vysokým očekáváním. Kniha měla ale překvapila. Myslím, že v sobě skrývá větší potenciál, než se na první pohled může zdát. Neřekla bych, že se jedná o klasickou YA literaturu, přestože v hlavní roli vystupuje náctiletá Hattie. Hattie, která umí hrát - nejen ve školním divadle. Hraje sociální role natolik dobře, že skoro přichází o svoji identitu. Kdo vlastně ta Hattie je? Je tím, čím jí chtějí mít ostatní. A tak Hattie hraje přesně to, co od ní ostatní čekají. Hodnou dceru, chytrou studentku, hrdou patriotku, přestože venkov nesnáší a sní o New Yorku. Až se jí hra vymkne z rukou.
Kniha mi trošku připomněla Do vody - minulost se prolíná s přítomností a Hattien příběh je vyprávěn z pozice několika vypravěčů. Ale na rozdíl od knížky Do vody se tahle čte lehce a děj smysluplně svižně ubíhá, a navíc mi připadal i uvěřitelný.