Buddha vchází do baru

Buddha vchází do baru https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232942/mid_buddha-vchazi-do-baru-232942.jpg 4 33 7

Kdo z nás je úplně spokojený s životem, který žijeme? Všichni známe pocit, kdy toužíme po něčem, co nemáme. Najít spokojenost a rovnováhu uprostřed civilizačního chaosu, práce a vztahů vám pomůže tento sympatický průvodce světem buddhismu, určený i pro čtenáře, kteří buddhisti nejsou, ale chtějí se něco o buddhismu dozvědět. S nadhledem a humorem napsaná knížka inspiruje a pobaví každého, kdo se cítí jako duchovní, ale ne nutně věřící bytost. A ocení ji i ti, kteří vedle zájmů o „vyšší“ pravdy a hodnoty mají rádi také pivo, víno, legraci nebo sex. Kniha čerpá z tradičního, tisíciletími vyzkoušeného buddhistického učení a říká: „Co takhle zkusit žít trochu soucitněji, občas zpomalit a víc se radovat ze života?“ Autor knihy Lodro Rinzler objasňuje základní buddhistické principy na příkladech z běžného života: jak zkrotit svou špatnou náladu a vztek, jak překonat nešťastnou lásku, jak mít rádi svoje tělo i jak odolat pokušení kupovat zbytečně drahé věci… Na pomoc si při tom bere příklady silných zvířat. Ukáznit sebe sama nám pomůžou vlastnosti tygra – elegantního, silného a hrdého zvíře, které ale umí našlapovat jemně a ví, kam kráčí a proč. Vlastnosti tygra mírní silné emoce, které nás vyčerpávají. A dovedeme s nimi také čelit agresivním lidem, kteří nás obírají o čas a energii. Jak vyjít s druhými, včetně nejbližších členů naší rodiny, nám pomůže pro změnu sněžný lev a jeho otevřené srdce. Dávné příběhy a moudro tibetského buddhismu autor chytře propojuje se současností: dozvíte se třeba, jak příběh prince Siddharty souvisí s momentem, kdy vám „klekne“ váš nepostradatelný mobil, i jak se lze s Buddhou setkat v sobotu večer v baru…... celý text

Duchovní literatura Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Synergie
Originální název:

The Buddha Walks Into a Bar


více info...

Přidat komentář

Shindo
06.12.2017 3 z 5

Pekná obálka a zaujímavý obsah. Kniha síce vychádza z Trungpovej tradície Šambala, ktorú autor sám praktikuje a je zameraná predovšetkým na mladých, no svoje si v nej nájde každý. Navyše sa číta sama a neomrzí ani opakovane.

Analady
25.09.2017 4 z 5

Tato kniha mě ze všeho nejdřív zaujala svou krásnou obálkou. A protože mám ráda filozofii buddhismu, pustila jsem se do čtení. A jsem ráda, že jsem si ji přečetla.


Tyrael
03.12.2016 5 z 5

Vynikající kniha, která se může pro mnohé stát "životním průvodcem". Doporučuji všem, kteří se zajímají o osobní rozvoj a touží najít "správný přístup" k životu.

saly
30.11.2016 4 z 5

Jeden z výkladů buddhismu. V této knize stravitelnou formou, ze života.

Jandýs
19.06.2016 5 z 5

Nevím, jak správně vyjádřit hodnocení... přečetla jsem 2 knihy na toto téma - tohle je třetí a myslím, že je to pro začátečníka nebo jen pro zajímovost čtenáře velice skvěle pojatá myšlenka o předání znalostí, byť opravdu stručně. Samozřejmě z ní člověk nemůže čerpat všechny informace, ale pro mě to bylo zkrátka jednoduché vkročení na okraj něčeho mnohem mnohem hlubšího a širokosáhlého. Buddhismus nestuduji, pouze mě zajímá a musím říct, že leckteré části v této knize mě oslovily a rozhodně jsou mi blízké, možná proto se mi kniha líbila, že to bylo lehké vnesení tohoto tématu do praxe všedního života.

sioux
19.06.2015 1 z 5

Možná může být zajímavé a přínosné pro někoho, kdo s touto tematikou začíná, ale kdo už toho v této oblasti přečetl a vyzkoušel hodně, tak je to velmi slabý odvar. Plyne po povrchu, opakuje známé pravdy, snaží se obsáhnout příliš mnoho v jedné knížce, hodně americké v tom, že to co říká je pravda a jiná pravda prostě neexistuje.
Přijde mi to jako opsané části z jiných knih, navíc nevím, jestli je autor příliš mladý, ale jakoby mu chyběly životní zkušenosti, aby tuto problematiku dokázal uchopit a něco k tomu sám přidat.
Jinak ale oceňuji dobrý marketinkový název knih - "Buddha vchází do baru". To zaujme, protože to může vyvolat naději, že jde dobře skloubit posedávání v baru s východními praktikami.

Anceroh
26.02.2015 5 z 5

Mě se to moc líbilo. Autor využívá spousty příkladů z běžného života pro lepší pochopení dané myšlenky. Tuhle knihu bychom měli číst pořád dokola a praktikovat, číst a praktikovat, pořád dokola....

Štítky knihy

duchovno buddhismus rozvoj osobnosti, osobní rozvoj duchovní rozvoj

Autorovy další knížky

Lodro Rinzler
americká
2014  74%Buddha vchází do baru
2015  68%Buddha vchází do kanceláře

Kniha Buddha vchází do baru je v

Právě čtených4x
Přečtených48x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce42x
Chystám se číst32x
Chci si koupit10x