Buď sama sebou

Buď sama sebou https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31520/bud-sama-sebou-31520.jpg 4 45 7

Znáte to: máte malé děti, a najednou jsou z nich školáci a ráno všechny vylétnou z hnízda. První myšlenka je pocit úlevy, a hned následující plány, co všechno ve volném čase zastanete: nenecháte nahromadit prádlo k žehlení.. Ale jak známo, všechno je jinak. Důvody mohou být rozličné: třeba zjistíte, že vaše děti netouží po ničem jiném, než chodit do skautského oddílu. Jenže jak jim toto přání splnit, když oddíl je beznadějně plný a pořadník na členství nekonečný? Když zjistíte, že v takové situaci je mnoho jiných matek, z nichž některé jsou na tom ještě hůř, protože chodí do práce, nakonec vám nezbude nic jiného než založit další oddíl... Tak to alespoň vyřešila Mary Bard. O tom, jak se vypořádala s tímto nevděčným úkolem (který se nakonec ukázal jako velmi vděčný), nám vypráví se svým osobitým humorem.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Just be yourself , 1957


více info...

Přidat komentář

jejda.majda
11.06.2021 2 z 5

Mary Bardovou jsem si zamilovala v 11 letech, kdy jsem během několika málo dní zhltla její trilogii Nejlepší přítelkyně. Těšila jsem se, že s Buď sama sebou to pro mě bude podobně příjemný zážitek, ale tahle knížka mě vůbec nezaujala.

Je to jednoduše pojatá oddechovka o tom, jak se Mary Bardová bez předchozích zkušeností stala skautskou vedoucí, protože chtěla vyhovět svým dcerám, které chtěly být skautky, ale v žádném oddíle na ně už nebylo místo. Takže Mary založila vlastní oddíl, který se rázem stal tím nejoblíbenějším v celém širém okolí.

Zážitky začínající skautské vedoucí s 32 rozjívenými dětmi a jejich upjatými rodiči byly vtipné, ale styl psaní byl spíš takový mdlý a nezajímavý. Dočetla jsem ji do konce, protože nebyla moc dlouhá, ale za par dní už si tuhle knížku pamatovat nebudu.

Dala jsem ji do knihobudky a doufám, že tam najde nějakou novou sympatickou majitelku.

1bublina
06.07.2020 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Nechápu, proč má tak nízké hodnocení. Mary Bard se rozhodně vyrovná své sestře Betty. Těžko uvěřit, že originál knihy vyšel v roce 1957. Určitě doporučuji tuto knihu přečíst všem, kteří si chtějí přečíst o běžném životě americké ženy v domácnosti v 50. letech minulého století.
ČV 2020 - Kniha s názvem vystihujícím vaši osobnost nebo náladu.


Doubravka1975
23.03.2020 5 z 5

Tohle se mi líbilo asi nejvíc. Mary a její klub Světlušek...

Radka1911
22.05.2019 4 z 5

Vtipná, odpočinková knížka. Autorčin styl psaní se mi líbí.

nycol
17.02.2019 3 z 5

Takový slabší odvar Betty MacDonald, ale dalo se..

May
10.08.2014 3 z 5

Nejsem si jistá, zda je to knihou nebo mnou ...... Ale souhlasím s Bubinou1971, asi tato kniha není úplně moje parketa. Knihu jsem přečetla, místy to šlo z tuha, místy jsem se od srdce rozesmála, ale taky jsem někdy nechápala názory a přístup Mary... Možná je kniha vhodnější a přijatelnější pro ty, kdo mají děti a podobné starosti jako Mary a spol. v knize.

BUBINA1971
23.06.2014 2 z 5

Asi to fakt není moje parketa,nedočetla jsem.Příliš zdlouhavé a chvilkama nudné.