Brlůžky

Brlůžky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485141/bmid_brluzky-FbP-485141.jpeg 4 18 8

Kdopak to bydlí v kouzelných brlůžcích? Nakukovat oknem se nemá, ale do těchhle domácností je koukání dovoleno. V zelné hlávce například máma koza zadělává na chleba. Ale ouha! Chybí jí kvásek. Kůzlátko honem vyráží k sousedům sehnat nový. Přidejte se k němu a navštivte všechny brlůžky v okolí! Kdo asi obývá tuhle muchomůrku? Kdo má pelíšek v dýni a kdo bydlí ve spadlém žaludu? A hlavně, kdo najde ve spíži kvásek na chleba, aby kůzle nepřišlo domů s prázdnou? Popusťte uzdu fantazii a nechte se okouzlit. Brlůžky odteď uvidíte úplně všude!... celý text

Přidat komentář

karol.cadex
06.01.2024 5 z 5

Jedna z nejhezčích dětských knih, kterou doma máme. Nádherné ilustrace. Jednoduchý příběh, avšak bez infantilností a naivit. Naopak hledání kvásku do chleba mi přijde super i s ohledem na to, že sama nejsem schopna ho udržet, aniž by mi chcípl. Může se zdát, že je kniha přečtená hned, ale dá se číst dokola a v obrázcích hledat pokaždé něco nového. Můj nejoblíbenější brlůžek je bezkonkurenčně vnitřek ryby haha.
A už jen to slovo - brlůžek. Hravé, nápadité. Nádhera.

Péťa Z.
12.09.2023 4 z 5

Ilustrace jsou moc krásné, název originální, takže knížka na první pohled zaujme. Příběh nic moc. I když je fajn, že každá návštěva, i když nemůže dát to, co kůzlátko potřebuje, svému sousedovi něco daruje. :-)


haWranka
30.07.2023 5 z 5

Nádherná dětská knížka, marně hledám zápory. Nejde o příběh, ale hlavně o krásné ilustrace, se kterými se dá pracovat a povídat si celé hodiny.

muchomurka
07.05.2022 4 z 5

Nic jsem od knížky nečekala a byla překvapená. Zajímavý příběh o hledání kvásku na chleba. Bambulku knížka také oslovila, jak příběh sám o sobě, tak i ilustrace. Líbilo se mi, že jsme nakukovaly do jednotlivých brlůžků. A také skryté vtípky.

Litocha
26.01.2022 3 z 5

Já tedy nadšení nesdílím. Moc se mi líbí název a poslední věta knížky. Hezké je i to, jak se všichni snaží kůzleti pomoci. Obrázky jsou sice celkem roztomilé, ale pořád se mi vnucovalo srovnání s mnohem povedenějším pošťákem Myšákem, který je pro mě výtvarně zajímavější, vtipnější, obsahuje více detailů k prohlížení a obdivování a je prostě celkově lépe vymyšlený. Tady mi vadily těžké nelogičnosti v obydlích (jak to zmiňuje i TerJac) - kozy bydlí v hlávce zelí, berušky v hrachovém lusku, divočáci v žaludu? To je na mě trochu silná káva, zvlášť když jiné brlohy víceméně odpovídají. Prostě bych děti zbytečně nemátla.
A další, co mi vadilo, je nepřiměřený jazyk. Knížka je určena dětem od dvou(!) let, ale objevují se v ní slova jako módní kolekce nebo ratolest. Vážně?
Celkově tedy nápad hezký, ale provedení pokulhává. Škoda.

TerJac
20.12.2021 1 z 5

Kniha je roztomilá, to určitě, protože prostě obsahuje pěkné ilustrace, ale to je vše. Po informativní stránce, a z hlediska toho, co se dítě z toho dozví, je to kniha na nic. Opravdu se omlouvám, ale hrozně moc mne zklamala. Že se z kvásku peče chleba je informace sice dobrá. A můj syn ji třeba pochopil bez problému, ale pouze proto, že je to vesnické dítě, a žije úplně jinak a navíc jeho maminka z kvásku doma peče. Pro ostatní jeho kamarády absolutně k nepochopení, protože chyběly ostatní zajímavé informace, které by to oživily (tudíž potom nerozumím nač tu byl kvásek zmiňován). Dále postrádám smysl v putování po jednotlivých brlozích. Tady jsme se prakticky nedozvěděli nic. A prasata v žaludu u počítače mne teda dostala. Berušky šijící v hrášku módní kolekci? Jako malé dítě bych absolutně nechápala, proč má beruška brloh v hrášku. To potom s hráškem sníme i berušky? Nechci být zlá, ale abych tady knihu hodnotila na jedničku jen proto že jí někdo pěkně nakreslil - tak takových knih máme na mraky. Naprosto nezaujala.

gabriela2944
16.11.2021

V životě jsem neviděla roztomilejší knihu, přesněji řečeno ilustrace. Dcera (3 roky) miluje hraní s domečky, neustále si staví nějaké bunkry a dává zvířátka do postýlek. Takže tématicky byla kniha přesně pro nás :D. Když jsme knihu otevřely, tak to znamenalo pro malou strávit u ní celý večer. Určitě doporučím dál a doufám,že zase brzy vyjde nějaká kniha s ilustracemi paní Nerádové, protože je to fakt nádhera . Zvířátka jsou k sežrání! :D

wiix
24.03.2021 5 z 5

Toto je rozkošníctvo na druhú. Informačne obsahuje tľko, čo encyklopédia, ilustrovaná je prenádherne, príbeh je rozkošný, trefný a smiešny.