Návrat na ostrov kamélií

Návrat na ostrov kamélií https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436430/bmid_navrat-na-ostrov-kamelii-TF1-436430.jpg 4 60 22

Bretaňská sága série

< 3. díl

Sylvie a Maël čekají narození vytouženého dítěte. Maëla však náhle dostihne rodinná minulost. Jeho matka, s níž už téměř třicet let neudržuje kontakt, těžce onemocněla. Přestože Sylvie nemá dobrý pocit, Maël odcestuje. O něco později začne nad bretonským pobřežím zuřit ničivá bouře se záplavami. Ostrov kamélií zažije téměř přírodní katastrofu a Sylvie utrpí nebezpečnou nehodu… Nádherný příběh o lásce, rodině a smíření s vlastní minulostí... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Heimkehr auf die Kamelien-Insel , 2019


více info...

Přidat komentář

Kaja1
14.11.2023 3 z 5

Tak jako v této knize, to v životě opravdu nedopadá. I když ostrov stihne pohroma Sylvie vše vyřeší, nejsou problém peníze, vztahy, nemoc, prostě značka ideál. Zkrátka nad Bretaní opět vyjde slunce.

Knihomura
05.11.2023 3 z 5

Třetí díl mi připadal zbytečně natahovaný, ale také se dalo.


Marika Vanova
06.12.2022 4 z 5

Celá série z ostrova kamélií je pohodové a oddychové čtení i s bouřemi, které se tam prohání. Jen postava Maela mě už začala trochu lézt na nervy.

takana
30.04.2022 5 z 5

Celá trilogie se mi moc líbila.

milena8281
04.03.2022 4 z 5

Nejdřív vichřice rozmetala úplně všechno - ostrov i vztahy - aby se pak setrvačností vše vrátilo zpátky do svých kolejí, všechny dílky puzzle na svá místa. A tak to někdy bývá i v životě. Celá sága byla moc fajn, hlavní postavy každá jiná, ale dohromady to ladilo dobře.

Prateri
31.10.2021 3 z 5

Tak fajn - snad nic neprozradím, když řeknu, že vše dopadlo tak, jak ve skutečném životě těžko. Souhra šťastných náhod v neštěstí. Sylvie je schopná holka ( a do toho pomalu ob stránku dostáváme informaci o kojení), Maël je holt Maël. Velmi pohádkové čtení pro dospělé, místy dramatické. Předchozí díly se mi četly nějak lépe, proto ty tři hvězdičky.

Toňula
28.08.2021 3 z 5

Trochu zklamání, sice čtivá, ale oproti předchozím dílům slabší děj a celkově kniha působí jako nastavovaná kaše k předchozím dílům..

georginaa
18.08.2021 4 z 5

Konečně dovršení trilogie, která byla vcelku poklidná četba. V tomto díle bylo zodpovězeno vše co se dalo, aby to skončilo. Zachránit kus ostrova po záplavě, opravdu bylo strhující, ale Sylvie to zvládla, řekla bych že se i víc angažovala o záchranu než Maël. Ten měl stále problémy s čímkoliv a to mě štvalo. Na mě byla Sylvie až moc hodná a trpělivá, já bych asi v některých případech bouchla. Ale někdo má takovou povahu, hold každý umí řešit věci jinak.

Kristulda
12.08.2021 3 z 5

Nevím jak hodnotit tento díl. První díl se mi líbil úplně nejvíc.tenhle třetí nejmíň. Pokud by vyšel další díl už bych ho nečetla. Na jednu stranu jsem ráda zjistila co dál se událo,na druhou stranu mě to úplně nebavilo.

denča1000
10.08.2021 4 z 5

Ačkoli se příběh odehrával na ostrově zničeném bouří, jednalo se o klidnou oddechovou knihu.

AndreaP.
30.07.2021 5 z 5

Závěrečný díl této trilogie byl doslova napěchován napětím a dramatem, kdy ústřední postavou byla opět hlavní hrdinka Sylvie, která snad musela řešit úplně vše, až mi jí bylo často líto. Všechny tři knihy jsem měla půjčené najednou, takže jsem je četla v jednom zátahu, aniž bych se musela v mezičase s hrdiny loučit, a za mě osobně, ač tento poslední díl byl napínavý díky přírodní katastrofě, tak byl ale nejslabší. Kdybych měla ale hodnotit sérii celkově, tak skvělé oddechové čtení z čaroskrásného prostředí Bretaně plného zajímavých lidí a hlavně kamélií. Jsem nadmíru spokojena a autorce moc děkuji.

Szilvia1
05.04.2021 4 z 5

tento díl byl lepší než druhý díl,bylo tam víc napětí a krásnější konec.

Evar88
27.02.2021 3 z 5

Třetí díl Bretaňské ságy byl plný dramatických událostí. Drsnou zkouškou si prošli všichni hlavní hrdinové, ať už se jednalo o rodinné vztahy, zdraví, lásku, podnikání nebo přátelství... Trochu mě mrzelo, že se všechny problémy přesouvaly na Sylvii, která musela řešit vlastní záležitosti i trable ostatních. To je na jednoho opravdu moc... Každopádně opět milý návrat na Ostrov kamélií, ale tři díly opravdu stačí.

janqa410
21.02.2021 3 z 5

(SPOILER) Trětí díl, za mě, bohužel trošku slabší než druhý. Ale jen nepatrně, děj měj opět spád, při nehodě Sylvie a Noaha, jsem tajila dech, nečekaně se i do této situace vetřel James, to mě troěku štvalo, ale nakonec pomohl jí i miminku, nicméně jsem přesvědčená, že by císaře zvládli v jakékoli nemocnici, nic než prospěcháš, stejně jako Alain, který mě teda zklamal. Předtím mě ho bylo líto, pak už vůbec ne. Mael naštěstí odolal i s další ženě, která ho očividně chtěla získat a vyrovnal se i s návratem nemocné matky. Jen je škoda, že autorka více nezabředla do vzpomínek Maelova dětství, docela by mě zajímalo, co si s nevlastním otcem musel chudák prožít. Nakonec nečekaně vše dobře dopadlo, velice mě potěšil přístp Very i otce Chloé - sympaťák, že? A ta mrška taky dostala nakonec přes prsty a nejspíš se konečně vzpamatovala.

kudrdlinka
22.01.2021 4 z 5

I třetí návrat na ostrov Kamélií byl moc příjemný, tentokrát i trochu dramatičtější - těhotná Sylvie, ničivá bouře, Maëlova nemocná matka. Přesto je to nenáročné a odpočinkové čtení. A líbila se mi ta soudržnost nejen obyvatel ostrova ale i ostatních lidí z vesnice po ničivé bouři, kterou se nenechali zlomit.

PS: Kniha se hodí také do letošní výzvy - název má 21 písmen.

raty
19.01.2021 4 z 5

Ve třetím dílu se autorka s obyvateli Ostrova kalélií moc nemazlila. O dramatické události v něm není nouze. Příjemně se mi četl, i když nebo možná právě proto, že je to taková pohádka.

luckach
22.12.2020 2 z 5

pro mě zatím nejslabší díl...škoda

sabca
16.11.2020 5 z 5

Jsem ráda, že se mi podařilo sehnat všechny 3 díly Ostrova kamélií a proto jsem mohla číst jednotlivé díly hned po sobě. Byl to pro mně zážitek, protože jsem měla možnost se sžít s postavami této trilogie a některé z nich si přímo zamilovat. Obdivovala jsem Sylvii, její lásku k Maelovi a soudržnost ostatních obyvatel ostrova. V neposlední řadě ostrov plný magnolií. Doporučuji přečíst si všechny díly.

princesse
13.10.2020 5 z 5

Opět skvělé čtení. Moc jsem si užila atmosféru Bretaně a krásné popisy ostrova. Nezklamal ani tento závěrečný díl trilogie a protáhla bych ji klidně i na pentalogii. Rozhodně počtem dílů neztrácí na poutavosti. Skvělé odpočinkové čtení, které rozhodně mohu doporučit.

Šánka
28.09.2020 4 z 5

Potřebovala jsem si po předchozí knize přečíst něco pěkného, a to mi Návrat na ostrov kamélií splnil bohatě.
V závěrečné části Bretaňské ságy jsem se opět setkala se všemi obyvateli tohoto kouzelného ostrova a prožívala s nimi jejich dramata, lásky i tu krásnou pospolitost při jeho záchraně po ničivé přírodní katastrofě. Bylo to příjemné, odpočinkové čtení a docela bych si dovedla představit, že se tam ještě někdy vrátím.
Pokud jste nečetli, doporučuji začít od 1. dílu, těch postav je tam docela hodně.

Štítky knihy

pro ženy romantika

Autorovy další knížky

Tabea Bach (p)
německá, 1960
2018  80%Ostrov kamélií
2022  84%Dům hedvábí
2019  84%Ženy z ostrova kamélií
2020  81%Návrat na ostrov kamélií
2023  85%Dům knih

Kniha Návrat na ostrov kamélií je v

Právě čtených1x
Přečtených84x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených3x
Knihotéce130x
Chystám se číst56x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x