Brazílie - Návod k použití

Brazílie - Návod k použití https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343016/bmid_brazilie-navod-k-pouziti-nIx-343016.jpg 5 15 5

Humoristická knížka, která je současně užitečnou konverzační příručkou a učebnicí, jak překonat nedorozumění způsobená portugalským jazykem i kulturní odlišností temperamentních Jihoameričanů. Autor je zkušeným cestovatelem, který Brazílii pravidelně navštěvuje jako obchodník, a země a hlavně její obyvatelé mu učarovali. O svých zábavných i trpkých zkušenostech s poznáváním brazilských obyčejů píše několik let.... celý text

Přidat komentář

luc_hru
11.07.2023 5 z 5

Knih pozitivně popisujících Brazílii není nikdy dost a tohle je jedna z nich.Mám tuhle knihu doma už poměrně dlouho, ostatně jakožto milovník Brazílie a všeho brazilského nešlo jinak, než si ji pořídit okamžitě jak vyšla. Vždy jsem do ní čas od času nahlédla a přečetla jednu kapitlu, ale nikdy jsem ji vlastně nečetla od začátku do konce. Až teď. Pro mě asi největší její hodnota tkví v tom, že se na Brazilce dívá bez neustálých odkazů na karneval, fotbal nebo drogové gangy. Nejde snad o to, že by byla kniha veskrze pozitivní a nekritická, ale Brazílie a Brazilci jsou naprosto něco jiného než to co vidíme v českých médiích. Moje a autorovy zážitky ze života a cest do Brazílie jsou hodně podobné a proto se i se spoustou zážitků dokážu ztotožnit. Pro kohokoliv kdo do Brazílie jede je to určitě dobrý návod jak poznání země vzít z toho správného konce.

Martin2009
01.10.2021 5 z 5

Toto je nejvýstižnější věc, kterou jsem o Brazílii kdy četl. Tohle potřebuje vědět každý, než se tam vydá. Navíc velmi čtivé a vtipné.


globetrotter
25.06.2020

Super kniha, četl jsem ji před cestou do Brazílie: https://www.youtube.com/playlist?list=PLqRgGLTMXMsWtRFjzWXheWrOZ0AbYCRKG

puuha
17.03.2020 5 z 5

Knihu jsem četla v Brazílii asi po dvou dnech, co jsem tam byla. Neuvěřitelně jsem se u ní nasmála a nejlepší bylo, že obsah z prvních kapitol jsem stihla za ty dva zažít! Velice vtipně napsané. Pokud cestujete do Brazílie, mohu jen doporučit.

ivana9252
02.12.2017 5 z 5

Knihu Brazílie – Návod k použití doporučuji všem cestovatelům, kteří se do Brazílie chystají a chtějí se na svůj pobyt dobře připravit. Nemáte-li možnost se do Brazílie podívat osobně, pak je kniha úžasný způsob, jak se této jedinečné zemi alespoň částečně přiblížit a pochopit mentalitu a kulturu temperamentních Brazilců. V neposlední řadě doporučuji knihu i těm z Vás, kdo již Brazílii navštívili, cítí stesk (Saudades) a rádi by se do Brazílie vrátili alespoň v myšlenkách.

Autor na základě svých bohatých zkušeností velmi zábavným způsobem dává čtenáři užitečné rady (Co dělat bezprostředně po příletu? Jak to je s elektrickým napětím?), vysvětluje místní zvyklosti (Jak se přivítat s Brazilcem? Proč jsou všude fronty? Jaké místní dobroty si nesmíte nechat ujít?) a představuje slovníček se základními frázemi, které během své cesty po zemi, kde většina obyvatel nemluví jinak než portugalsky, rozhodně oceníte (základní konverzace v běžných situacích, Co to je „kkk“? Jak vyslovit Facebook, Whatsapp či WiFi?).

Lituji, že kniha nevyšla před mou cestou do Brazílie, neboť mé první týdny zde by byly rozhodně jednodušší a mohla jsem si tak ušetřit několik nepříjemných zkušeností a faux pas :-)

Štítky knihy

cestopisy Jižní Amerika Brazílie české cestopisy

Autorovy další knížky

Pavel Šembera
česká, 1980
2017  100%Brazílie - Návod k použití
2018  90%Obchodníkem po Latinské Americe

Kniha Brazílie - Návod k použití je v

Právě čtených1x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x