Bravo, šéfe!
Zdeněk Pohlreich
Podtitul: Zdeněk Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni. • 30 nejlepších receptů šéfkuchaře – předkrmy, saláty, polévky, hlavní jídla a dezerty
Přidat komentář
Šéf nenechává na české kuchyni nit suchou, ale snad je motivován touhou něco zlepšit! Líbí se mi jeho názory, že restaurační byznys nemůže dělat každý, a když už ho dělá, měl by ho dělat pořádně. Kdo sledoval jeho pořad, zná řadu podniků, které je lepší nenavštěvovat, v tom je Šéfův přínos pro zdraví českého národa nesporný. S jeho kritikou základních stavebních kamenů české kuchyně mohu často souhlasit, jsou opravdu příliš těžké, hutné, tučné a nemoderní, například vepřo knedlo zelo nebo mastné bramboráky! Ovšem jedním z největších, ryze českých kulinářských zážitků z dětství pro mě vždy zůstanou babiččiny borůvkové knedlíky s cukrem, máslem a tvarohem, těm se žádný foie gras s křepelčím vajíčkem a černým lanýžem nevyrovná. A na smažený eidam s hranolky a tatarkou mi, Pohlreichu, nesahej, to je moje oblíbený jídlo!
Autorovy další knížky
2013 | Vařte jako šéf |
2020 | Super jednoduše |
2010 | Prostřeno bez servítků |
2019 | Taková normální kuchařka |
2017 | Kulinárium |
Kniha Bravo, šéfe! je v
Přečtených | 29x |
Čtenářské výzvě | 6x |
Doporučených | 1x |
Knihotéce | 47x |
Chystám se číst | 3x |
Chci si koupit | 4x |
Průměrná kuchařka, kterých vycházelo a stále vychází celá řada, téměř nic, co by kuchaře - amatéra až tak příliš nadchlo. K jejímu prolistování naláká píše jméno jejího autora než její obsah.