Stalingrad

Stalingrad https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379892/bmid_stalingrad-CGP-379892.jpg 4 567 112

Píše se rok 1942 a německá armáda vítězí na všech frontách i díky speciálním vojákům v jejích řadách. Vojákům, kteří jsou prakticky nezničitelní – tedy pokud mají dost cizí krve. A jestli něco v téhle zatracené válce skutečně teče proudem, tak právě krev. Germánský upírský klan se rozpíná do všech stran a jeho nepřátelé jsou rozhádaní a prohrávají jednu bitvu za druhou. Zdá se, že mocnou vládkyni Germánů nic nezastaví. Jenže generál Gerhard začíná pochybovat a slovanský upírský klan se tak snadno nevzdává. Navíc Veronika s Janem Bezzemkem mají plán. Tajné války upírů vrcholí monstrózní bitvou, která se zapíše do dějin.... celý text

Slezadav
Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Rozhodně to nebylo dokonalé, ale bavil jsem se celkem slušně. Určitě lepší, než předchozí Vlci. Klasická Kotletovka plná násilí, krve, akce, sexu a jadrných průpovídek. Možná sexu příliš mnoho a nutno podotknout, že byl slabší a poměrně dost repetitivní. Nedokážu přesně určit co, ale něco mě na této knize zaujalo natolik, že jsem neměl žádný problém se začíst. Na druhou stranu, kdyby byla delší, tak by mě pravděpodobně přestala bavit. Každopádně Stalingrad beru jako celkem podařený Kotletův počin.

nikca1994
nikca1994
10.02.2024 5 z 5

Skvěle napsaná kniha od tohoto autora. Moc se mi líbí. V této knize byla samá krev a násilí a ani sex nechyběl. Postavy byly super hlavně Jan Bezzemek a Skadi. Na to jak málo švábů bylo naproti nepřátelům se hravě dostali dost daleko a ještě se tam infiltrovali a to v malé skupině byla pecka a ještě se pak dostali pryč to bylo skvělé. Doporučuji všem a já jdu na další knihu.


Predator3313
Predator3313
14.12.2023 4 z 5

Pro mě osobně docela příjemné překvapení.
Čekal jsem že to bude slabší než původní trilogie, ale naopak bych řekl, že možná nejlepší díl. Možná to bude tím, že upíři nebojovali proti vytuněným kartanům. Takže nebylo třeba jim dávat zázračné hůlky co sestřelují lodě z oblohy, nebo nano brnění do kterého vystřílíte tolik nábojů, že by se s tím dalo ovládnout menší zemi a hlavní hrdina stále vesele pobíhá po svých.
Takže na doplnění celkové dobrá kniha.

Janadvorackova
Janadvorackova
20.11.2023 3 z 5

Způsoby mučení byly znepokojivě zajímavé, mmm hmmm :). Pan čumáček :), hodně Panů čumáčků :).
Jinak prostě řežba, krev, násilí, krev, sex, krev, náckové a vtipné hlášky, krev, zajatci, mrazivé řeky, pronásledování, bitky, hnusná zranění úplně všech, krev. No a dávka černého humoru :).

Kdo ví, jak probíhalo mučení krysou kdysi? To se krysa zavře do klece a klec se posadí na břicho vyslýchaného. Pak se klec z jedné strany začne dráždit ohněm. Krysa se lekne, nechce mít očouzený ocásek a je jí horko. Snaží se utéci, ale jediná cesta je do útrob vyslýchaného. A tak se krysa prokouše do břicha odsouzence a je jí fajn.
Ale když krysou mučíte upíra, jak to uděláte?
Krysa se zašije do upíra... a... :).

Bafy
Bafy
24.08.2023 1 z 5

Začala jsem poslouchat jako audio a příběh docela zaujal, takže když bylo audio smazáno koupila jsem knihu abych věděla jak to dopadne. Jinak knihu lze shrnout slovy "zvrácené násilí, zvrácené mučení a zvrácený sex" aneb nic pro mně. Vlastně jsem spíš celou dobu přemýšlela co vlastně člověka vede aby tvořil taková "díla".....

Radesan
Radesan
23.05.2023 4 z 5

Stejně jako u Vlků nejde podle mne s touto knihou začít a to jak u upírské ságy tak u autora jako prvotiny ke čtení vůbec. Bez znalosti původní trilogie máte z děje podstatně méně a budou vám unikat důležité vazby mezi postavami, které kniha spíše doplňuje nežli rozvíjí.

Pár nových postav bylo zajímavých, ale občas jsem nabýval dojmu, že už "je to příliš". V rámci původní trilogie, proč ne, ale v rámci historie.... mi tam pár věcí nejde úplně přes ústa (hromada tanků Tiger, které hlavní postava samozřejmě ovládá bez problémů na první dobrou, naprosté odtajnění upírstva kvůli spoustě okolností, kdy už prostě upíři nemohli zůstat ani náhodou utajeni, o kterém leckdo ví, ale vlastně nikdo o bratrstvu...neví?).

Musím ale uznat, že jsem se bavil a tak jak se mi kdysi to těchto pěti knih z universa upírů Kotlety nechtělo... beru zpět, užil jsem si to a byla to správná odpočinková literatura. Odpočinková literatura.... je přesně to s čím by měli dle mého všichni počítat při čtení těchto knih.

Pokud máte přečtenu původní trilogii tak doporučuju, samostatně.... Vám to spíše příliš nedá. Jedna hvězda navíc za Skadi :P

ctenar2846
ctenar2846
18.03.2023 3 z 5

V kostce?
Řež a boj o moc mezi slovanským a germánským klanem v troskách Stalingradu. Hektolitry krve, tuny výbušnin a nábojů, utrhané končetiny, erotika, zvrácené mučení a mnoho dalšího. Jako oddychová knížka u které se nemusí moc přemýšlet je to určitě dobrá volba.

Ivushaak
Ivushaak
27.12.2022 3 z 5

Původní série byla lepší. Ne, že by mě knížka vysloveně nebavila, ale ve své podstatě jsem se nedozvěděla nic nového, kdyby knížka nevznikla asi by se nic nestalo.

Budulman
Budulman
28.10.2022 3 z 5

Frantovo standartní brakový výtvor, který je prostě takový, jaký v tomhle universu člověk už tak nějak čeká. Oproti původní trilogii Bratrstva spíš taková jednohubka, která asi kdyby nebyla, prd by se stalo, ale i tak na vyplnění dvou večerů cajk.
A v porovnání právě se zbytkem Bratrstva nemůžu víc než 3 hvězdičky.

(slovo "brak" neberu jako urážku, nybrž čistě definici stylu/žánru ;-) )

Samohyb
Samohyb
23.10.2022 3 z 5

Ten začátek byl přece jen trochu moc. Když se mi audiokniha rozkřikla do okolí vulgární kanonádou, rychle jsem před dětmi stahoval hlasitost. Asi to tam je, aby se autor zavděčil jednodušším fanouškům, kterým stačí nesmyslné vršení vulgarismů za sebe a řehtají se u toho jako koně (tímto se omlouvám všem jednodušším fanouškům, ty to nejsi, milý čtenáři...). Jinak si to neumím vysvětlit. Stalingrad je propracovanější, než ostatní části. Hlavní postavy jsou vychlastaný odpad upírské společnosti a tím pádem si nemusí vymýšlet riskantní složité plány na vyhnání emzáků ze sluneční soustavy (Bylo to tak, ne? Nebo že by šlo jen o to, že my jim natrhnem prdel o něco víc?). Válka je relativně dobře zachycena, tedy pokud to lze reálně zachytit z pohledu prakticky nezničitelných tvorů, kteří mají obavu leda tak z krys v uzavřeném prostoru... Bezzemek je ještě větší trouba, než o 70 let později. No a tím se chýlím ke konci své obrovsky vědecké analýzy. Lepší než jednička na celé čáře, srovnatelné s trojkou, ale zábavné v trochu jiných aspektech, než trojka. Možná i proto, že ubylo nejapných a slabých fórků a prostředí je o něco lépe popsáno...

Deevv
Deevv
21.09.2022 2 z 5

No, nevím. Ano, dočetla jsem. Nerada odkládám knihy, ale tady jsem několikrát váhala. Ještě že jsem četla Bratrsvo krve - Nářezy dříve, než tento prequel, jinak by na ně ani nedošlo. Chyběl tu více méně děj. A přitom si myslím, že Bratrstvo krve by nám ještě mohlo hodně co dát. Určitě si dám pauzu, než se vrhnu na Vlky (taktéž prequel), protože se obávám, aby to nedopadlo podobně.

chomic_pisek
chomic_pisek
20.08.2022 4 z 5

Akce od začátku do konce. Úchylná, krvavá, sprostá. Přesně tak jak to máme od Kotlety všichni rádi. Bylo fajn vydat se s Bezzemkem do jiné doby a jiného prostředí a vyměnit kosení emzáků za mordování nácků. Doufám, že se k Janovi a Veronice ještě někdy vrátíme, přece jen mají co vyprávět za staletí jejich životů. Tohle prolínání totálních hovadin (v dobrém slova smyslu) s historickými reáliemi je fajn.

kazatell
kazatell
28.03.2022 5 z 5

Tak na tuhle knihu jsem se těšil dlouho a také jí dlouho odkládal. Chtěl jsem na čtení klid a dost času, protože jsem věděl, že nebude jednoduché se odtrhnout. Jo bylo to přesně tak.
V příběhu nejsou žádná hluchá místa, děj se postupně stupňuje... začíná na vrcholu a pak pořád stoupá

Michal_SK
Michal_SK
06.03.2022 3 z 5

kniha napísaná trochu nasilu ako prequel k Bratstvu krve. Knihu vnímam podobne ako Lovcov, je fajn si ju prečítať, užiť si ju a zabudnúť na ňu, viac vám už nedá.

avalonek
avalonek
27.02.2022 4 z 5

Tenhle díl mi občas trošičku vázl. Nevim,proč jsme se najednou ocitly v roce 1942, když jsem si myslela, že předchozí díly ještě nejsou zakončené. Ale i přes to všechno jsem si to dost užila.

Iki1
Iki1
26.02.2022 4 z 5

Jednohubka pro dva či tři dny volného času. Pokud je v ní nějaký děj, nepostřehl jsem ho. Kvituji nápad k bitvě u Stalingradu přidat upíry a další nadpřirozené postavy schopné bojovat téměř nekonečně dlouho. Přimíchat sem násilí a sex znamená možnost fůry vtipných hlášek, takže jsem se dobře pobavil. Navíc jsem knihu četl v době další "internacionální pomoci Rusů", tentokrát na Ukrajině, to umocnilo čtenářský zážitek.

Archie
Archie
05.01.2022 4 z 5

Extremne sexualni, extremne nasilny, extremne akcni, upirsky film v kulisach dobyvaneho Stalingradu. Nechybi mucirny, upirske vecirky, footjob od vlastni Matky, kozy nordicke bohyne (nekolikrat), explicitni nasili, cerny humor a spousta vtipnych glos v kontextu druhe svetove. Pribeh temer neexistuje, ale to je mozna jedina kanka, na jinak perfektni odpocinkove literature.

darbujan8924
darbujan8924
04.12.2021 1 z 5

Za mě velké zklamání. Děj o ničem, plný vulgarismů a nudy. V půlce knihy jsem to vzdal a knihu vrátil.

mi-380
mi-380
03.12.2021 4 z 5

Kotletova sexy upírská bitevní smršť mě vždy dokáže vrátit o pár let zpět, do časů, kdy jsem byl větším optimistou, kdy jsem měl pocit, že sto let veselého života je přede mnou, kdy mi každý měsíc přistávala ve schránce nová Ikarie. Pryč od literatury faktu nebo rádobyrealistických románů mé současnosti. Užívám si strhující děj, černý humor, znalost historie a hlavně nápad s velkým N. Brutální prequel k Nářezům. Jsem zvědav, která bojiště ještě s Janem Bezzemkem a s upírskými klany navštívíme.
No, zatím jsem tedy ještě z Kotlety nevyrostl, jak se to stalo některým spoluuživatelům DK, takže jim většina hvězd vyhasla (dost dobře nechápu, jak někdo ztrácí hodiny a hodiny drahocenného času čtením knihy, kterou nakonec spláchne s hodnocením odpad nebo s jednou*).
„Ratatatatata“, čte přesvědčivě Richard Fiala.
85 % (zatím 397 hodnotících s průměrem 84 %).

IHT
IHT
26.10.2021 5 z 5

Jan Bezzemek opet v plne sile! Precteno za den, skvele jsem se u toho odreagoval i bavil. FK je proste zaruka morbidniho, uchylneho, pornografickeho, vulgarniho a nesmirne zabavneho textu. Dle meho (obcasneho) gusta :-)