Mega hustej nářez

Mega hustej nářez https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154254/bmid_mega-hustej-narez-yjX-154254.jpg 4 1011 135

Dávné legendy, které o nich kolovaly v různých civilizacích, nelhaly. Možná, že kdysi byli lidmi, ale změnili se. Změnili se natolik, že jako lidé už jenom vypadají. Říkají si Bratrstvo krve. Vyvolení, kteří se živí lidskou krví. Nikdy se však k sobě nechovali jako bratři. Desítky klanů spolu po tisíciletí bojovaly o moc a vládu nad lidmi, jejich územím a říšemi, jež vznikaly a zanikaly podle toho, jak ve své skryté válce vítězily jednotlivé klany. Dlouho se považovali za nejmocnější bytosti na světě. Jenže svět, který znali, byl jen malou součástí vesmíru. Z jeho nekonečných dálek se vynořili Kartani, jimž se jejich vlastní svět zdál malý, a kteří se rozhodli ovládnout planetu Zemi a její obyvatele zotročit. Invaze se cizincům podařila. Měli vyspělou techniku a zbraně, které ty lidské stonásobně předčily. Jenže svět, který ovládli, už své vládce měl. A ti se, narozdíl od lidí, tak lehce podrobit nenechali…... celý text

Přidat komentář

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Závěr bratrstva krve rozhodně nezklamal, ba dokonce příjemně překvapil. V minulém díle to vypadalo, že už sérii dochází šťáva, ale Kotleta přeci jen ještě kvalitní závěr dokázal vymáčknout. Oproti jiným jeho knihám se mi líbilo, že sexu nebylo zbytečně přespříliš, zato kusy masa, cisterny krve a různým způsobem upravených orgánů bylo přepichově mnoho. Dějově to také dávalo smysl (pokud se dá něco takového říct o sérii, kde tématem jsou upíři vs mimozemšťané). Akční scény se mi také celkem líbily a výběr protivníků byl originální. Některé z postav ale rozhodně měly daleko větší potenciál, než Kotleta dokázal využít. Další věcí, kterou bych vytknul je skrze celou sérii včetně prequelů přítomný power creep. Ke konci už mi hlavní hrdinové připadli až příliš nesmrtelní a neodhalitelní. Samozřejmě by se našlo i pár nelogičností, ale ty u tohoto žánru asi nelze vytýkat.
Celkově dávám solidní čtyřku a po spíše podprůměrném druhém díle se můj celkový dojem z Bratrstva Krve rozhodně zlepšil.

nikca1994
19.02.2024 5 z 5

Tak mám za sebou třetí díl. Tyto trilogie a moc se mi líbily všechny tři knihy. Mám ráda tohle čtení,rychle to utíká,je to sranda a pořád se něco děje. Nemohla jsem se od ní odtrhnout jak to bylo napínavé. Četla se jedním dechem.


Predator3313
25.11.2023 3 z 5

Nejlepší díl série, teda až do chvíle, kdy už jsou hlavní hrdinové prakticky nesmrtelní ( což jsou celou dobu,ale tohle bylo už fakt moc).
To už bylo nudné a souboj na atomovém spáleništi ..... To jako proč?

Janadvorackova
19.11.2023 4 z 5

Jak to může skončit, když se do záchrany Země zapojí prastarý upír, pak jeden trochu mladší, kráska a zvíře, předčasně dospělá šestnáctka, skupinka hackerů a banda transvestitů?
Všichni jsou strašně ozbrojení, nebezpeční, hladoví a nadržení.
Vlastně jsem ráda, že jsem u série zůstala.
Nakonec původ upírů a jejich přítomnost v lidské historii je vlastně úplně uvěřitelná...
A teďka bych potřebovala převychovat, protože mluvit tak, jak momentálně v duchu uvažuji, odebrali by mi občanku a někam zavřeli :).

Radesan
02.05.2023 4 z 5

Zakončení trilogie se mi líbilo asi ze všeho nejvíc. Neřekl bych, že bych neměl oblíbenější knihy od autora a v porovnání s novou legií se jedná o takového jejího "předka", ale některé postavy mi přišly zajímavé.

V tomto to má se mnou autor jednodušší, protože mám rád ten fiktivní zápas lidstva s různými překvapeními z vesmíru v podobě nepřátelských mimozemšťanů nebo záhadných temných hrozeb jako u Lovecrafta (autory tímto nesrovnávám).

Kniha mne držela více méně po celou dobu a i když už jsem zhruba v polovině ztrácel chuť, posledních cca 50 stran mne zase vtáhlo, protože jsem chtěl vědět, jak příběh dopadne. Na to, že jsem Nářezy nikdy původně neplánoval číst (a ještě mám dva pro rozšíření děje před sebou) jsem byl spokojený. Čte se to rychle a po literatuře trochu těžšího kalibru se mi u Nářezů zatím příjemně odpočívá.

Vím, s čím jsem do toho šel a na to, že si někteří čtenáři stěžovali, jak je trilogie naprosto vulgární... upřímně nepřijde mi. Někde bych sexuální scény vypustil, protože mi nepřišli nikterak obohacující v rámci děje nebo dotváření vztahů postav, ale prostě "tam byl", ale že bych kvůli tomu řekl, že je kniha extrémně zvrhlá.....asi mám jiný práh bolesti.

iam.sokol
24.02.2023 4 z 5

Grandiózní surreální, ale milé finále krvavé upíří trilogie. Kvalitou se trojka blížila prvnímu dílu s tím rozdílem, že byla o fous bizarnější. Skvělá práce, teď si asi dám od Kotlety na chvíli pauzu, ale těším se, až se k němu zase vrátím.

martin6849
25.01.2023 2 z 5

Tak mám za sebou i třetí díl... Jestli byla dvojka blbá, tak ve trojce jdou veškeré byť jen náznaky logiky totálně stranou. Na můj vkus až moc.

Myslím, že braku mám zase na nějakou dobu dost, je čast se pustit do nějaké literatury :-).

Ivushaak
14.12.2022 5 z 5

I když knížka byla ve stejném duchu jako předchozí dvě knihy, byla z nich nejlepší. Největším plusem bylo, že Gerhard konečně dostal více prostoru, než štěk na konci knihy.

vipera
23.10.2022 3 z 5

Díky, pane Kotleto, za další slovní balet. Vyhnal jste mi z hlavy chmury :-) A teď už přihrajte další díl Legie, ať můžu pokračovat v krasojízdě.

Samohyb
22.10.2022 3 z 5

Složité hodnocení. Na jednu stranu je díl asi nejpromyšlenější a nejpropracovanější, a na druhou stranu se sem dostaly kraviny ve stylu toho, že my dva upíři jdeme rozsekat jednu celou vesmírnou loď na férovku, nebo že já upír se jdu obětovat a vydám se prakticky bezdůvodně nepřátelům, aby si do mě mohli vyvrtat nové díry a zkusit nové pozice... Jako je to zábavnější, než předchozí díly, ale tyto hloupé vsuvky to sráží. Gerhard je fajn, přestože má neuvěřitelně málo prostoru, ale třeba záporák je tak nechutné šablonovité cosi, že při jakékoliv zmínce jsem skřípal zuby nad tím klišé, které z něj čpělo. Čtivost se tomu nedá upřít, ale... Za mě to nejsou upíři, jen jacísi super X-Meni pohánění krví... Za opakovanou četbu to pro mě nestojí. Konec mi přišel useknutý, jak kdyby najednou někdo řekl: "A dost, tolik papíru nemáme! Potřebuju si ještě utřít zadek!"

Meda77
26.09.2022 4 z 5

Třetí a poslední pokračování Kotletovi trilogie je kvalitou stejné jako v předcházejících dílech. Opět je to oddechovka a akční řezaná, kde nepotřebujete nad ničím přemýšlet. Za mě by mohly být díly pouze dva a třetí kniha se dala rozložit mezi ně. Kvalita neklesá, ale už to bylo tak nějak dlouhé. V beletrii 4starsy.

chomic_pisek
20.08.2022 4 z 5

Důstojný konec série, který si nezadal s předchozími. A teď hurá na na Stalingrad a Vlky.

Áža707
04.07.2022 5 z 5

Bratrstvo krve po třetí a jak název předpovídá, doopravdy se máte na co těšit. Za mě doopravdy největší jízda této série! Za mě má série vzestupnou tendenci a já si to velmi užila.

Paradoxně 3. díl jsem si pamatovala nejméně a proto se tam vyskytly momenty, které mě překvapili, protože jsem je zapomněla.

Postupně odhalujeme nová zjištění o fungování světa a co vše se děje. Kromě našich klasických postav, zde máme i pár nováčků, ale i tak se do nich zamilujete. Jen pozor, pan Kotleta se s tím nepáře a jak nám snadno naservíroval postavy, tak stejně snadno je sprovodí z povrchu zemského, až nějaká ta slzička se zkutalela po tváři.

Jak už jsem zmínila výše, pro mě série dobře gradovala a ohromně jsem se u ní pobavila a nejednou při poslechu se smála nahlas. I tento díl obsahoval mistrné urážky, narážky a slovní obraty, které čtenáře jen a jen potěší.

A tento díl obsahoval legendární proslov od Gerharda a já ho prostě miluju a i v audiknize se tato scéna výjimala a já si ji pustila snad 3x po sobě..

"„Herr Bezzemek, Sie sind dicköpfiger tschechischer Idiot, wer braucht seine Fresse zu zerschlagen!“
Gerhard byl tak naštvaný, že na mě zařval německy. To se ještě nikdy v životě nestalo."...

Rozhodně sérii mohu znovu jen a jen doporučit! A se sérii se určitě neloučím, chtěla bych brzy přečíst i dva prequely, které vyšly. A vy se připravte Mega hustej nářez!

⭐ 5/5

Kochy84
10.04.2022 5 z 5

Já vím, že je to dětinské, nevkusné a literárně nevýznamné, ale přiznejme si, i ten největší intelektuál potřebuje jednou za čas číst věty, které přirovnávají bodání do zmrzačených těl k pyji pornoherce pronikajícího do dobře namazané herečky.
Jestli vás stejně jako mě před lety naprosto míjela upirská sága Stmívání, v příběhu slovanského upíra Jana Bezzemka se najdete. Zjistíte, co mají společného upíři a mimozemšťané, co se ukrývá ve vojenském újezdu Libavá a co si autor (žijící v Bruntále mimochodem) myslí o Ostravě.
Knihy jsou svižné, bez výraznějších hluchých míst, plné násilí a černého humoru, popkulturních odkazů a krve. Je to záchodová literatura, ale zatraceně dobře napsaná, na nic si nehraje a to je na ní super.
Navíc cením autora za jeho otevřený dopis kolegovi Ljukanenkovi, který podobné téma zpracovával s obrovskou dávkou patosu, vážnosti a navíc se poslední dobou ukazuje, že je tak trochu nacíček..

avalonek
08.02.2022 5 z 5

Jak nám ukazuje název,tak to byl fakt mega hustej nářez..Mám ráda tohle čtení,rychle to utíká,je to sranda a pořád se něco děje.

berry1009
10.01.2022 5 z 5

Kotleta má zajímavou schopnost psát knihy takto: První kniha ze série je skvěla, druhá je zklamání, a třetí opět skvělá. Tohle dílko mě bavilo.

mi-380
12.11.2021 4 z 5

Sem se hodí malé zamyšlení na téma cílová skupina. Jsou dvě možnosti:
1. ano, jsem cílová skupina
2. ne, nejsem, z čehož dále vyplývá
a) byl jsem a už nejsem
b) možná jednou budu
c) nebyl jsem a nikdy nebudu.
Tuhle permanentně akční fantastickou a briskně ohláškovanou upírskou jízdu, s důkladně popsaným světem blízké budoucnosti, bych si s daleko větším uznáním vychutnával v době, kdy autor teprve možná začínal uvažovat o tom, že jednou třeba bude spisovatelem. Ano, 2a) je správně, ale i tak - u mě dobrý.
70 % (zatím 779 hodnotících s průměrem 88 %).

Musel jsem se v duchu pochválit. Měl jsem prostě skvěle vybroušený slovník. Toulal jsem se po Bruntálsku i havířovských krčmách po celé Ostravě a studoval ty nejvybranější nadávky jaké se tu daly zaslechnout. Nejednou se mi to hodilo, protože dobrá nadávka v pravou chvíli přinese víc užitku než milé slovo.

evika02
29.08.2021 5 z 5

Dočteno, sečteno a podtrženo :D jako dobře, tak už máme konec, což mne mrzí, dobře se to četlo, opět mne to zvládlo i trochu překvapit. Hlavně mi bude trochu chybět Fred :-D

Maud22
12.06.2021 5 z 5

Upíři to nevzdávají a bojují dál za osvobození Země a lidstva. Ještě že jsou jejich organismy tak odolné a že se jim vše regeneruje a všechno dorůstá. A když říkám všechno, tak myslím všechno! :-) No tak, troška testosteronu nikomu neublíží. Jan Bezzemek perlí (obzvlášť variace na africkou faunu jsou vtipné), ale nejde citovat, jelikož by mi zřejmě moderátor komentář vypípal. Úplně. Můj oblíbený Gerhard dost trpí, nejvíc asi, když ho nutí hrát dračí doupě a kropit upíra svěcenou vodou. Ale my už všichni víme, co na upíra platí... Hm, spíš je třeba vědět, co platí na ty ostatní z..y.

evineckY
16.05.2021 3 z 5

Jednička se mi líbila, ale dvojka a trojka už byla spíše pro kluky - to už bylo jenom střílení, politika, hulení a sprosté nadávky. Jako audio se to dalo poslouchat.