Fakt hustej nářez

Fakt hustej nářez https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127164/bmid_fakt-hustej-narez-6W2-127164.png 4 1086 126

V první knize to mimozemšťanům ještě prošlo, teď se ale zbytky zdecimovaného upírstva vydaly do posledního boje. A že tenhle boj začíná ve čtvrti plné bojechtivých transvestitů, není nakonec na škodu. Jenže žlutí okupanti mají dost síly vzdorovat, a jestli po něčem touží, tak je to odkázat upíry jednou provždy do mýtů a legend. Ve hře je ale ještě jeden hráč – někdo podivný, kdo za sebou zanechává radioaktivní stopu… Pokud má být lidstvo znovu svobodné, je potřeba odpálit pár bomb a najít spojence, kteří mohou být mnohem nebezpečnější než ti nejhorší nepřátelé. František Kotleta se vrací a je ještě hustější, akčnější a zábavnější.... celý text

Přidat komentář

Dydy7
29.03.2024 5 z 5

Fakt hustej nářez je pokračovanie knihy "Hustej nářez" a je naozaj ešte hustejšie, akčnejšie a vtipnejšie. Hŕstka upírov, ktorá zostala na svete tu bojuje proti žltým mimozemšťanom kartánom, ktorí si podrobili ľudí a ovládli svet. Hlavným vodcom upírov je Jan Bezzemek a kartáni si na neho a jeho klan tentoraz pripravili zopár nebezpečných prekvapení. Hlavne jeden veľký, silný a ťažko premožiteľný zaporák mu poriadne podkúri.

Autor nás hneď na začiatku vrhne do akcie, strelivom sa nešetrí počas celej knihy a humoru je taktiež dostatok. Hlavne podpichovanie sa medzi Janom a jeho nemeckým kolegom Gerhardom nemá chybu. Práve Gerhard je zatiaľ v tejto sérii mojou najobľúbenejšou postavou, má skvelé hlášky a dozvedeli sme sa aj čo to o jeho minulosti.

Neustále sa presúvame z miesta na miesto, dej ubieha veľmi rýchlo a nie je čas na výdych. Kniha končí tak, že človek hneď chce vedieť čo bude ďalej, tak som veľmi zvedavá na pokračovanie.

Slezadav
04.03.2024 3 z 5

Pohodové oddechové čtivo, přesně jak člověk od Kotlety čeká. Oproti prvnímu dílu to bylo trochu slabší, akční scény působily dost repetitivně a děj se občas trochu vlekl. Tyto neduhy bývají velmi typické pro druhé díly trilogií. Peprné hlášky si ovšem udržely svou úroveň. Trochu mi unikl na začátku smysl celé operace, kterou hlavní postavy prováděly. Postupně se motivace objevovala, ale na začátku mi připadalo, že by se na vše mohli i vykašlat a vybruslit tak docela dobře. Závěr je, že to nebylo špatné, ale i Kotletu už jsem četl lepšího.


nikca1994
15.02.2024 5 z 5

Druhý díl je skvělý jako ten první i když ten první byl o trochu ještě lepší. Tady je to taky samý boj a přestřelky jako u toho prvního dílu. A upíři transvestity super. Co dodat kniha se mi moc líbila. Jdu na další knihu.

Predator3313
25.11.2023 3 z 5

Za mě klasicky druhý díl slabší než první.
Ale zase je tu snaha vysvětlit, aby svět dával smysl, to chválím.
Bohužel bojuju s tím, že pro mě hlavní hrdinové nejsou moc sympatičtí
A fakt, že si to rozdávají v naprosto nevhodných situacích tomu taky nepomáhá...

Janadvorackova
19.11.2023 4 z 5

Pokračování se mi líbí o něco víc.
Vlastně začínám mít dojem, že to celé má smysl :).

PanDanHK
15.09.2023 3 z 5

Sérii dočtu ale více mne zaujali jiné knihy od tohoto autora. Možná je to tím že jsem touto sérii nezačal, ale začal jsem knihami které vydávl v posledních dvou letech.

Xslyepov
08.08.2023 3 z 5

Neustálé bitvy a přestřelky se časem stanou ohranou části této knihy. Autor se sice snaží aby to nebylo monotónní o proložení sexem či menší bokovou zápletkou která je jako pěst na oko patrná již zkušenějšímu kotletovýmu čtenáři. Hlášky a odkazy (chudák Ostrava) to stále podrželi ale asi si už zvykám na jeho styl. Postavy jsou ploché a místy dětinské. Celkově dobrý průměr který nepřekvapil ale i nezklamal.

Radesan
25.04.2023 3 z 5

Myslím si, že má pan Kotleta i lepší knihy. Bavilo mne to, ale oproti jiným knih tohoto autora je to takový průměr. Je zde pár nových informací ohledně příběhu a hlavně cením nějaké podrobnější info i Gerhardově minulosti.

V zásadě nechci spoilerovat, ale řekněme, že jsem si vyhlédl pár postav, kterým jsem fandil a jujky, všechny umřeli... doufám, že se v tomto trendu nepojede i v dalším díle, ale přijde mi, že druhý díl zkrátka trpí tím, že dělá pouze podestýlku dílu třetímu, kde do sebe vše zapadne.

Sexuální scény zde jsou zkrátka proto, aby zde byly... nepřijde mi, že bych v tom cítil mezi postavami emoce nebo že by dokonce ony sexuální scény sloužili k prohloubení vztahu postav, v jiných knihách mi přijde využití těchto scén (a to nic proti nim v zásadě) šikovnější.

V rámci série proč ne, jsem rád, že jsem ji přečetl (čte se opravd příjemným tempem), ale pravděpodobně se k ní už nevrátím.

iam.sokol
20.02.2023 4 z 5

Druhý díl Bratrstva krve už není taková jízda jako byla jednička. Mezi jednotlivými akcemi je větší množství hluchých míst, nicméně ta jsou vyvážena ještě většími bizáry v podobě upírů-transvestitů apod. A já tohle prostě mám rád. Jak jsem ale psal u předchozího dílu, nemůžeme čekat nějakou červenou knihovnu, zato však skvělou bohapustou krvavou jednohubku.

martin6849
24.01.2023 2 z 5

Těžko hodnotit. Je to samozřejmě brak, s tím počítám. A na dlouhé jízdy autem je to super, protože nad knihou není třeba vůbec přemýšlet a nerozptyluje od řízení.

Teď už mi to ovšem přišlo místy až příliš blbé... Kartani se totiž chovají jako banda dementních idiotů a ne jako technicky nadřazení mimozemští okupanti.

A další hvězdička dolů za useknutý konec. Chápu rozdělení do více dílů, ale opravdu nesnáším konec bez jakéhokoliv předělu uprostřed akce. To mi totiž přijde už jen jako nenažranost.

Ivushaak
07.12.2022 4 z 5

Druhý díl série se nese ve stejném duchu jako díl první, spousta krve, sprosťáren, sem tam nějaký ten sex, opět nechybí spousta vtipných hlášek.

NemmamSlov
24.11.2022 5 z 5

Fakt hustej nářez opäť nesklamal a pokračuje v tom, čo Kotleta začal v prvej časti a dokonca zachádza ešte ďalej. Bezzemek, nesmrtelný upír, sa opäť snaží zastaviť žltých mimozemšťanov, no za pätami mu dýcha klan upírov. Samozrejme nechýba Ódiiin, veľa krvi a vnútorností, humor na správnom mieste a trochu toho sexu. Netreba k tejto knihe veľa písať, pretože kto prečítal jednotku, určite siahne aj po tomto diele. Kotletov Hustý nárez sa predáva sám.

vipera
23.10.2022 3 z 5

Potřebovala jsem vypnout hlavu a zasmát se. A rozpomněla se na Bratrstvo krve, jehož první díl jsem četla před lety a k dalším jsem se pak otočila zády. No jo, já raději SPAD a Legii než upíry…Ale tak Bezzemek a Germán vyšňoření jako němečtí sex turisté plus Diana a jeho jednorožci mě budou při úsměvech pronásledovat ještě dlouho.

Meda77
13.09.2022 4 z 5

Druhý díl je o něco akčnější než první a připadá mi i lepší dějová linie.Na oddechové čtení bez nějakého hloubání nad realitou dění na pohodu, od toho taky beletrie je. Jinak standardní Kotleťák. 4starsy.

Samohyb
03.09.2022 3 z 5

Tak jako u Spadu, je tu opět posun k lepšímu proti prvnímu dílu. Už to není tak zbrklá a hloupá vyvražďovačka upírů, jako první díl, ale jen o fous. Stále tu jednají bez rozmyslu, nepřátelé mají nepochopitelný náskok a hlavní záporák je vytvořen strašně uměle a na sílu. Přesto už tu o něco jde a postavy mají konečně aspoň jakýs takýs cíl. Ukrást mezihvězdnou loď. Naneštěstí většina postav je plochá a i přes relativně velký prostor působí neživotně a člověk si k nim nenajde cestu, takže když umřou, tak je to vlastně jedno... A že jich tu umírá dost... Nemůžu říct, že to je úplně špatné, ale ani žádný extra diamant to není. A sexuální scény mě regulérně začínají srát. To je tak hloupě napsané...

Áža707
01.07.2022 4 z 5

Asi nikoho nepřekvapí, že po doposlouchání jedničky jsem se ihned pustila do dvojky, která je za mě stejně nabušená a snad i o špetičku lepší než jednička. Recenze může obsahovat spoilery, jelikož se špatně píše pokračování bez jakéhokoliv spoileru, takže se případně rovnou omlouvám.

Od prostitutky a mrchy Kateřiny, se dostáváme k nezlomnému Fredovi a to je vážně tvrdý oříšek. Bylo jasné, že naše parta bude potřebovat nového nepřítele a tak ho tu máme. Snad ještě horší než jeho "matka".

Moje milované postavy Petry a Gerharda a jejich naprosto neskutečný humor a jizlivost. Celkově slovní potyčky Jana a Gerhard miluju a občas jsem měla co dělat, abych se nesmála nahlas na veřejnosti.
Nejlepší nová postava? Jednoznačně Diana on je fakt správná holka a miluju jeho a i následné vtípky Gerharda na konto výběru dalšího Bezzemkova syna teda... ehm ehm.... Dcery! Dianka je ta nejdokonalejší princezna téhle série a to je co říct, když mluvíme o hřmotném černochovi.

Ani v tomhle díle Kotleta nešetří mistrnými slovními obraty, hříčkami a pekelně ostrými narážkami. Jízda od začátku do konce a když už svítá naděje, že bude lépe, tak se něco doopravdy kurevsky posere, jak by řekl sám Jan Bezzemek. A mě ta jízda ohromně bavila a strašně moc jsem si to užila.

Děj skvěle graduje a na konci nás čeká jedno velmi šokující odhalení a jste z toho paf! Jó a zapomněla jsem říct, že ten konec je zlo, protože vás to hned nutí do dalšího dílu!

"Slovo „kurva“ v mé mysli zaznělo snad tisíckrát. Ale tady bylo na místě. Tady by kurvoval i papež. Co papež, sám Buddha by křičel: Mrdat všechny zasraný egyptský zmrdy do prdele ostnatým drátem!" ~ Jan Bezzemek

Znovu říkám, že to byl naprosto brilantní zážitek a pokud vám nevadí trošička krve, vnitřností, sexu a peprného jazyka, tak vám knihu naprosto doporučuji!

⭐ 4.5/5

chomic_pisek
10.04.2022 4 z 5

Pořád mám v sobě tu nechuť k nezničitelným upírům s kvérama, ale to je moje věc a netřeba to víc rozvádět. Druhý díl mě bavil víc. Dá se říct, že jsem už Bezzemkovi i fandil, ale spíš kvůli Petře. Když to tak vezmu, tak je vlastně jedno, o čem Kotleta píše. Mně to prostě baví, i když se postavy a prostředí netrefí do mého vkusu.

karol.cadex
16.02.2022 5 z 5

Při psaní komentáře jsem z plnýho počtu chtěla jednu hvězdu ubrat, ale pak jsem viděla ten jeho knírek a rychle si to rozmyslela. Ale za ten konec bych mu nejradši pár liskla!
Tohle je prostě žánr tak jako pro sebe. Nechci s nikým a ani ničím srovnávat, ono vlastně já ani nemam moc s čím. Takovej Kulhánkův synek, kterýmu nechybí tátovo nadšení, ale ještě zcela neví, kam kráčí. Neurazím tím někoho? Nevim.
Když to vezmu hodně subjektivně, tak se mi to prostě a jednoduše líbí. Sice Jana nemiluju, je mi jen děsně sympatickej, to samý Gerhard i Petra. Tranďáci byli příjemné a aktuální oživení. Na druhou stranu se cítím víc komfortně, když se děj odehrává v Čechách, než když couraj po všech čertech.
Metafor oproti jedničce ubylo, sexu NAŠTĚSTÍ ubylo (Jan neměl moc čas a já fakt to naturalistický souložení moc číst nemusim, jen ať tělesný tekutiny zůstanou pěkně uvnitř), přibylo akce, přibylo takový v rámci možností vážnosti a napětíčka. Občas to teda na mě působilo už moc vyhnaně a uměle, i když proč ne. Je to kýč.
Furt je to pelmel všeho možnýho a nemožnýho. Jen trošku (opravdu o trošku) dospělejší a snad i nudnější? Možná. Což vůbec nevadí.
ALE TEN KONEC!!! Strašný. Na chvíli si od něj musím dát pokoj. Ono číst to po sobě bez nulovýho odstupu je na palici. Člověka to tak jako udolá.

avalonek
30.01.2022 5 z 5

Jak on to dělá,že je to vždycky taková pecka..Čte se to rychlostí blesku,pokaždý se nasměju a užiju si akci,sex,upíry a marťany jako nikde jinde.Šup na další díl

Deimos
22.11.2021 5 z 5

Dalo by se říct, že typický druhý díl. Ale on tak typický není. Již dobře známe hlavního hrdinu a vedlejší postavy a záleží nám na nich. Příběh a jeho směřování je nepředvídatelné. A třeba že to je o něco menší nářez než první díl, tak musím říct, že jsem se po celou dobu neuvěřitelně bavil. Finále bylo subjektivně slabší, ale je otázkou jestli lze to z prvního dílu překonat. Osobně nemám moc víc co vytknout a čtení jim si fakt hustě užil a třetí díl si samozřejmě nenechám ujít. Už teď jsem mega nažhavený. (88%)