Má jediná láska

Má jediná láska https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30462/bmid_ma-jedina-laska-zy2-30462.jpg 4 63 12

Bratři Warwickové série

2. díl

Olivia Devonshirová rozhodně nepatří k těm ženám v Anglii, které by mohly snít o šťastném manželství z lásky a spokojeném životě. Kdo z urozených a bohatých šlechticů by stál o ženu, která nahá tančila před cikány, tělo má poseto nesčetnými tetovanými obrazy a ještě k tomu má nemanželského čtyřletého syna? Její otec však potřebuje, aby se vdala a aby její poskvrněná pověst dál nekazila šťastnou budoucnost mladší Emily, která svému otci tolik připomíná milovanou zesnulou manželku. Proto otec Olivii s velkým věnem nabízí nechvalně známému Milesi Warwickovi, který se topí v dluzích. Miles by se však rád oženil s mladší Emily, s kterou měl před lety milostný poměr a ještě stále ji miluje. Finanční situace ho však donutí, aby změnil svůj názor a s Olivií se oženil. Ještě před svatbou se však spolu domluví, že jejich vztah bude čistě obchodní. Zpočátku jde všechno tak, jak si Miles představoval. Olivie nechá opravit chátrající sídlo, najme nové služebnictvo a kuchaře, a dokonce Milesovi pomůže zachránit jeho krachující doly. Zakrátko však Miles zjišťuje, že Olivie vůbec není tak ošklivá, jak si původně myslel, že je velmi chytrá, milá a že ho začíná přitahovat. Jeho city jsou stále silnější a nakonec se do Olivie beznadějně zamiluje. Olivie se mu svěří, že ho miluje už velmi dlouho a že je vlastně jediným mužem, kterého kdy chtěla. Když do Oliviiny lásky k Milesovi vstupuje její mladší sestra Emily, musí se Miles najednou rozhodnout mezi dvěma ženami...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Oldag
Originální název:

My Only Love , 1993


více info...

Přidat komentář

rampapa
22.07.2022 5 z 5

Moc krásný příběh. Moc se mi knížka líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od této autorky.

petraj30
15.07.2020 5 z 5

Moc krásná, ale poněkud smutná kniha.
Olivia se mi moc líbila, ale někdy to s tou dobrotou přeháněla. Chvílemi mi připomínala Matku Terezu a těm, kterým pomáhala nejvíc ji nakonec stejně odvrhli. Hodně jsem ji obdivovala za to, co musela snášet kvůli své rodině a při tom zůstat svá.
Miles se mi z počátku vůbec nelíbil. Opilec na mizině, kterému se hroutil svět a vinu házel na druhé. Byl to smolař, teprve až po čase s Olivií se začal trochu měnit a na konci příběhu si mě získal úplně.
Tohle je podle mě nejlepší kniha, kterou kdy spisovatelka napsala. Krásně a rychle se četla, žádná hluchá místa, ale přesto bych řekla, že její tvorba pořád nedosahuje takových kvalit, jako u ostatních v její branži.


účetní
22.03.2020 5 z 5

Tak to bylo opravdu moc krásné, ze začátku se zdálo, že Olivia a Miles nemohou mít nic společného, on jen pil, nadělal dluhy a naříkal nad minulostí a Olivia byla zase dost nepřístupná, ale oba vyrůstali obklopeni lhostejností a toužili po opravdovém zájmu, budoucnosti a lásce. Miles se mi zalíbil na konci, když dokázal odkrýt svou duši, zranitelnost a upřímnost. Malý Bryan byl zlatíčko, malé děti vždycky těmto knihám dodají takovou něhu. Kniha má jen 240 stran a bohatě to stačilo a knize nic nechybělo.

alekis
07.11.2019 5 z 5

Ať v zimě, či v létě.
ať ve svetru, či v tričku,
není nad dobrou
romancičku! :-)

A tahleta je jednoduše boží!! :-)

DUNIKO
24.03.2019 5 z 5

Tak to mě dostalo.NÁDHERNÁ KNÍŽKA.Chvílemi jsem měla na krajičku.Nemám to chybu.

Lembac
06.02.2018 5 z 5

Anotace knihy je opravdu vyčerpávající, takže popíšu jen své dojmy z příběhu a hlavních postav. Olivia je určitě silná žena, jen to podle mě s tou ochranou rodiny až k sebeobětování trošku přehání. Stejně tak její touha zachránit Milese je sice pochopitelná, vždyť ho miluje už od dětství, ale jinak je to dost riskantní podnik s nejistým výsledkem, zvlášt když je skoro čtyřicetiletý Miles vypodobněn jako dost nepříjemný zhýralec, opilec a hráč. No, ale láska už obměkčila nejedno zatvrzelé srdce prostopášníkovo, takže i v této knize se dočkáme romantického happy endu.
Hezké čtení. Doporučuji!

kackajh
07.03.2017 5 z 5

To byla moc krásná kniha. Sice mě Miles ze začátku dost prudil, ale Olivia byla skvělá, našla v něm jen to dobré a doslova ho zachránila. Krásné to bylo.

ADAMILA
05.03.2017 5 z 5

Knihu jsem četla po druhé a krásně jsem se u ni odreagovala a odpočinula.Sice děj trochu protahovaný , ale přečetla jsem knihu rychle,dávám pět hvězdiček bez váhání.

havrmoni
01.02.2015 5 z 5

Nádherná romantika a zařadím jí mezi ty,ke kterým se budu vracet. Hlavně je to jediná kniha této autorky, která se mi líbila. Jakoby tohle psal někdo jiný.

jaja10
20.08.2013 5 z 5

Krásná, dojemná, romantická knížka. Klidně si ji přečtu znovu a znovu.

luci2
18.05.2013 5 z 5

Knížka se mi opravdu líbila. Je obdivuhodné co je ochotná Olivie udělat pro lásku. Líbila se mi její odvážnost. Je to moc hezký romantický příběh.

lela25
14.05.2013 4 z 5

Dobře se čte romantická,ale i zajímavá.

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

Katherine Sutcliffe
americká, 1952
2004  87%Má jediná láska
2002  73%Oddanost
2008  67%Posedlost
2004  77%Zázrak
2004  73%Muž mých snů

Kniha Má jediná láska je v

Právě čtených1x
Přečtených88x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce72x
Chystám se číst17x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x