Bratři, sestry a jiná neštěstí

Bratři, sestry a jiná neštěstí https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128230/bratri-sestry-a-jina-nestesti-128230.jpg 3 32 13

Marie, Blanka, Tom a Adam. Přátelé, sourozenci, milenci. Čtyři navzájem propletené osudy. Návrat ztracené sestry rozvíří poklidnou hladinu jejich životů a po letech vytáhne na světlo dávné křivdy i stará přátelství. Najít znovu vztah jeden ke druhému je cesta plná překážek a bolestných vzpomínek, ale i lásky a humorných situací. Soužití s rodinou a partnery je prostě největší adrenalin života. A všichni čtyři si jej užijí do sytosti. Je těžší na minulost zapomenout, nebo jí odpustit? Najít společnou řeč je možná snazší, než se zdá? stačí vyluštit tajenku vzájemných vztahů.... celý text

Přidat komentář

DominaCZ
23.06.2022 1 z 5

Oh sure...zas jedna která když se někde po x letech objeví, ihned ji všichni chtějí a vše je zapomenuto, samá lásečka a tuna nimrání se v kydech o minulosti...to fakt nemusím. Mělo to být o dospělých, ne deníčku jak od puboše.

myšpa
26.09.2018 3 z 5

Kniha o třech sourozencích a jejich vzájemném vztahu a vztahu k rodičům. Nevěřím, že by rozdíl pěti let mezi bratrem a sestrou znamenal takový direktivní přístup staršího bratra.


Hanilelai
04.05.2017 4 z 5

Pro někoho může být tato kniha o "ničem", ale ve skutečnosti je krásně popsaným příběhem sourozenců a jejich všudypřítomného kamaráda. Uvědomíte si, jak dětství a dospívání ovlivní váš další život - co vše si s sebou ponesete, ať už hrdě či se smutkem v duši. U této knihy vám vyvstanou namysli vaše vlastní vzpomínky na dětství, kamarády, první lásky.... a srovnání - jaké je to teď? Chováme se podle vzorce rodičů? Děláme ty stejné chyby, za které jsme je dřív neměli rádi a v duchu si říkali, tak takhle se fakt nikdy chovat nebudu!!! Jen jsem postrádala vysvětlení, proč se Marie vrací právě v tuto chvíli? Práci si zde podle mého názoru mohla najít i dříve.Chybělo tomu něco jako...třešnička na dortu:-) Ale i tak jsem se s osudy hrdinů doslova sžila a fandila jsem trojici Tom-Marie-Adam až dokonce. Nicméně opravdu mě překvapilo, že i nejmladší sourozenec nějakým způsobem vnímal "pokřivenou" realitu tehdejšího života a nevědomky si ji nesla dál, byť lze připustit, že ve skutečnosti, znala otce jen z vyprávění ostatních členů rodiny.

bosorkalesni
16.12.2016 3 z 5

Příběh, který ukazuje jak dětství ovlivňuje celý život.... můj pohodový kamarád, se kdysi skoro omlouval "já nemůžu za to, že jsem měl šťastné dětství..." a v tomto případě, tak šťastné dětství sourozenci z knihy neměli, ale vymlouvat se na to zbytek života nedá..... Pro zajímavost - knížka se mi dostala do rukou, těsně poté co jsem dočetla "Splněná přání" od K. Deveraux - bylo to naptrosto protichůdné čtení - pohádka versus realita - tím to vůbec nemyslím špatně, ale srovnat se to opravdu nedá :-D

IYv
08.03.2016 3 z 5

Nebyla jsem ohromena, ale ani nijak znechucena. Mě překvapily popisované sourozenecké vztahy, protože tak úzké neznám, já měla mladší sestru o kterou jsem se musela starat a tedy mě dost brzdila v rozletu. Netuším, jaké to je mít staršího bratra, který mě opatruje místo otce. Takže i mně to připadalo místy nereálné.
Pobavila mě DominaCZ, protože poměrně přesně vystihla styl psaní :-)

evelýny
21.09.2015 5 z 5

V okamžiku, kdy jsem přečetla první větu knihy jsem věděla, že tenhle román mě dostane. A taky že dostal! Příběh o lásce, žárlivosti, přátelství, sobeckosti - ale hlavně o odpuštění. Obyčejný příběh, kterých bylo a ještě bude napsáno mraky. Ptáte se, co mě na zdánlivě obyčejném příběhu tak upoutalo? Tak vězte: mě upoutala ČEŠTINA!!!! Pro mě je tato kniha oslavou českého jazyka a paní Molcarová je mistryní přirovnání a skoro básnického popisu.
,,Ospalé srpnové ráno snídá lenivou mlhu a polyká šeptavý déšť" - první věta knihy.
,,A do těch kalíšků z rukou jsem mu nasypala svoje smutky a neduhy. Zmuchlal je do malé kuličky a spolkl".
,,Ve skříni mám více kostlivců než oblečení" :-) A tak bych mohla pokračovat.
No uznejte - fantazie a vyjadřovací schopnosti spisovatelky z mého pohledu bezbřehé. Příběh o dětské lásce, která se probudí až o mnoho let později, vás vtáhne do děje - ani nevíte jak. Probudí ve vás vzpomínky na vlastní dětství, přátele, první lásku - viď Tomáši :-) Závidím Marii !!!
Paní Václavo Molcarová, DĚKUJI VÁM A TLESKÁM VE STOJE!

Coucouha
14.02.2015 1 z 5

Absolutní nuda, kniha se naštěstí ale četla celkem rychle, takže jsem ji mohla brzy odložit. Absolutní zklamání :-/

helenkan
03.12.2014 3 z 5

Klidné,příjemné a pohodové počteníčko,které i tak potěší.

Aneleh
28.08.2014 4 z 5

Příběh sourozenců, kteří neměli příliš šťastné dětství a rozporuplný vztah k jejich rodičům se projevil i na jejich vzájemných vztazích. Komplikovaně hledají proto cestu k sobě, aby se vypořádali se vzpomínkami a křivdami, které je stále pronásledují. Dobré a zajímavé téma, ale způsob psaní mě nezaujal tak, jak jsem očekávala.

Péťa Z.
08.07.2014 5 z 5

Skvěle napsaná oddychovka! Myslím, že knihu by nemuselo ocenit jen něžné pohlaví... :-)

skulenka
07.05.2013 3 z 5

Průměrná kniha s příběhy 4 sourozenců a šťastným koncem. Popis normálních životů obyčejných lidí.

Niki
06.01.2013 3 z 5

Pohodová odychovka, ke konci pro mne celkem únavná.

uarda
16.11.2012 5 z 5

Suprová knížka, přečtená jedním dechem.

Autorovy další knížky

Václava Molcarová
česká, 1969
2016  58%Horká půda
2012  63%Bratři, sestry a jiná neštěstí
2010  73%Když h(pt)áčka lapají

Kniha Bratři, sestry a jiná neštěstí je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce4x
Chystám se číst8x
dalších seznamech2x