Záhada zlatodolu

Záhada zlatodolu https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321719/mid_zahada-zlatodolu-lT4-321719.jpg 4 85 34

Bratr Zdislav série

< 3. díl >

Zemský soud je roku 1318 zavalen žalobami. Skutečné i domnělé oběti válečných událostí se po narovnání mezi šlechtou a králem Janem Lucemburským domáhají odškodnění. Jenže nejvyšší soudní úředník Petr z Rožmberka je podezřelý z vraždy mladé premonstrátské jeptišky v Louňovicích pod Blaníkem. Rožmberk se s žádostí o pomoc obrací na svého soudcovského společníka pana Chotka z Říčan. Na jih Čech je vyslán Chotkův bratr johanita Zdislav, který se v minulosti při vyšetřování podobně zrůdných zločinů osvědčil.... celý text

Přidat komentář

hana1039
17.04.2024 audiokniha 5 z 5

Další skvělý příběh a ještě mě jich čeká hodně :-))

ErikaKej
16.04.2024 4 z 5

Tretia kniha o bývalom templárovi Zdíkovi ma bavila rovnako ako druhá, diel od dielu je štýl prepracovanejší a príbeh je napínavý. Mala som problém sa od knihy odtrhnúť. Pani Koubkova si dala záležať, mne sa kniha veľmi páčila už som si kúpila aj zvyšné diely. Určite odporúčam ako alternatívu k Vondruškovi, či Červenákovi.


renefer
12.04.2024 5 z 5

Tajemství zavražděné jeptišky a starého zavaleného dolu, kde číhá žlutý pes. Dokonce se zde mihne i mladý Jan Lucemburský. Bezvadné čtení.

Vesmich
14.01.2024 5 z 5

Bratr se svou kohortou se posunul zase o kus dál, tentokrát na ose Blaník - Vožice. Série se pěkně klube, všechno kolem dolů je napsáno poutavě a přiměřeně drsně.

Turlogh
18.12.2023 5 z 5

Paní autorka se stále zlepšuje a řadím ji do party svých oblíbených autorů. K esům historické dobrodružné detektivky Niedl, Vondruška, Hrdlička a Nesměrák. Jen tak dále mylady Koubková. A výborné připomenutí pana Šimáčka a jeho Zločinu na Zlenicích, které jsem četl kdysi velmi dávno jako kluk a moc se mi to líbilo. Howgh.

Vojslava
18.11.2023 4 z 5

Příjemné historické počtení - pomalu tuhle řadu historických detektivek posouvám výš ve svém žebříčku oblíbenosti, příběhy nejsou přitažené za vlasy, neoplývají zbytečnými postavami a divně modifikovanými moderními vyšetřovacími postupy. Pěkně poctivě středověce mírně špinavý příběh... :-) který nepostrádá ani trochu napětí. Ano, pana Ptáčka z Ledců jsem ocenila, Zločin na Zlenicích hradě jsem kdysi taky četla a je hezké, že se vyloupl do jiného příběhu a taky si tu dobře vede. V sérii budu nejspíš pokračovat...

nero 13
13.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Třetí díl o vyšetřování Bratra Zdislava se mi líbil částečně proto že i když se tam vyskytuje i nějaké to násilí a pár soubojů na meče, tak to má vlastně takovou pohodovou atmosféru vyprávění a částečně proto že se to týká i dolování vzácných kovů, které mně zajímá už z toho důvodu že kousek od mého bydliště se nacházel středověký důl na stříbro.
Autorka mi i udělala radost zapojením pana Petra Ptáčka z Ledců do děje, protože kniha Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318, je moje první historická detektivka kterou jsem ještě ve školním období četl a patří k těm které nastartovaly můj zájem o Historii, takže paní Koubkové děkuji za její připomenutí.

Datr1
29.05.2023 3 z 5

Celkem hezký příběh ve stylu Vondruška, ale mistr je mistr.

leonessa
19.04.2023 5 z 5

Pořád super čtení, dej se odehrává v místech odkud pochází část rodiny.

pujec
04.04.2023 3 z 5

Třetí díl mi přišel trošku slabší než dva předchozí. Byl trochu chaotičtější a chyběla mu jistá lehkost, kterou měly první díly.
Nicméně stále se výborně čte, zápletka byla zajímavá a postavu Petra Ptáčka bych ráda viděla i v dalších dílech.

wooloong
26.09.2022 4 z 5

Další pátrání Zdislava a jeho dvou pomocníků, kteří tentokrát pendlují mezi Kutnými Horami a Prahou. Nová postava Petra Ptáčka z Ledče se mi moc líbila, mohl by se stát stálým členem vyšetřovací party.

coquus
28.05.2022 4 z 5

Dějová návaznost na předchozí díly série zde není prakticky žádná, tak jen doufám, že občasné narážky na minulá dobrodružství neprozrazují jejich pointy. Vyšetřování celého případu se nese podle mě v až moc poklidném duchu, žádný zvrat, sem tam nějaká akce. Ale právě jejich popis je autorčinou docela silnou stránkou. Sice jich není v knize tolik, ale o to víc vyniknou nad okolní příběh.

Vestička
16.10.2021 4 z 5

Nĕkomu se tento díl zdál lepší, nĕkomu horší... Mnĕ se to zdálo příliš stručné! Postrádám tu lehkost z předchozích knih. Mnoho postav, ale málo hloubky. A Zdík, mimochodem krásný jméno, začíná být otravnej., pořád fňuká že bude jistĕ smilnit a pak ani nesmilní ??? Tak aspoň že Petr Ptáček žije. Mám podezření, že Hermann je nĕčí levoboček a že Gunter je nejchytřejší z tĕch tří. Takže další knihu jako eknihu budu nucena za čas opĕt zakoupit. Ps. Do jinak dokonalého jazyka paní autorky , který krásnĕ dotváří dobu mi jak pĕst na oko přišlo jedno slovo hned nĕkolikrát použité. A to Alkohol. A tak jsem se do toho ponořila a díky jazykovĕdci Karlu Olivovi jsem zjistila, že ..Al
Kohol nĕkdy taky al Kofol je z Arabštiny a znamenal púvosnĕ jemný tmavý prášek na oči. Pozdĕji nĕco jemné, nezachytitelné,
Dnešní význam získal až v druhé půli osmnáctého století. A já myslela ,že mi to nesedí, protože je to z Angličtiny. Tak snad příštĕ jinak?

babicka_amalka
28.04.2020 3 z 5

no, zdá se mi, že Zdíkovy příběhy jsou čím dál slabší; tak snad další díl bude lepší ;-)

Ladinek
27.12.2019 3 z 5

Vůbec to není špatné. Zdislav není žádný superhrdina, takže to působí celkem věrohodně. A s Petrem Ptáčkem mě autorka dostala. Na okamžik jsem zvažoval, že ten člověk snad opravdu existoval :)

soukroma
20.12.2019 3 z 5

Tentokrát jsem se ztrácela v množství českých pánů, jejich erbů, potomků včetně levobočků, dalších příbuzných a všech lidí v jejich službách. Otázky horního práva a provozování dolů vzácných rud také nebyly zrovna průhledné... Takže i za velkého soustředění jsem z příběhu neměla tolik, kolik jsem očekávala...Znesvěcený hrob se mi jako první historická detektivka od autorky líbil mnohem víc.

pavel9989
28.08.2019 5 z 5

Opět super čtení.

jarin58
28.08.2019 4 z 5

Zdislav se svoji partičkou začínají být mými oblíbenci.

R.E.M.
30.04.2019 5 z 5

Dobrá historická detektivka, poutavá zápletka, příjemné čtení. Potěšil mě doslov.

Oblíbila jsem si Zdislava. Oblíbila jsem si autorku.

Lena79
13.03.2019 5 z 5

Příběh se mi líbil, ostatně kniha se četla dobře. Byla to moje první kniha od této autorky.