Brána věčnosti

Brána věčnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293995/bmid_brana-vecnosti-zTR-293995.jpg 4 18 3

Rok 1250. Císař Friedrich II. je mrtvý, Svatá říše římská plná zmatku. Jen jeden člověk zná poslední císařovo tajemství. Je to katar Rogers de Bezers, který se pouští po stopě tajemství, které navždy změní jeho život. Ve stejnou dobu se vydává na cestu jedna cisterciačka, aby v odloučenosti založila novou celu. Její řád se musí stát slavným duchovním centrem, aby ochránil jednu spolusestru, a prostředkem k tomu má být stavba nádherného kláštera. Když lidé v městečku plány sestry Elsbeth odmítají, sáhne po pomoci tří cizinců. Jedním z nich je Rogers de Bezers. Elsbeth však netuší, co ho do města přivedlo doopravdy...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Historické romány

Vydáno: , Brána
Originální název:

Die Pforten der Ewigkeit , 2011


více info...

mystery103
mystery103
06.08.2023 4 z 5

Nebýt rozvleklých a zbytečně detailních popisů soubojů, detailů stavby kláštera a hlavně chyb a výpadků slov ve větách, bylo by to za 5. Některé věty opravdu nedávaly smysl.

Shardlake
Shardlake
17.06.2018 4 z 5

Krásný a čtivý román zasazený částečně do skutečných historických reálií. Přesto požitek z četby kazil překlad, kdy pravopisných chyb v celé knize nebylo zrovna pomálu, proto strhávám jednu hvězdičku.


orinka3
orinka3
12.03.2017 5 z 5

Mám tu čest napsat komentář jako první. Snad se mnou budou další čtenáři souhlasit, když zde napíšu, že kniha je prostě fantastická. Přes úctyhodný počet stran se čte jedním dechem. Postavy zde žijí. Dokáží si nás získat a vtáhnout do příběhu. Barvitý román nás zavádí daleko do historie, dýchne na nás středověk se vším, co mu náleží. Ocitáme se v Německu i ve Svaté zemi, poznáme náboženství pronásledovaných katarů a proti tomu hluboké odevzdání se myšlenkám křesťanství v plném slova smyslu. Ústřední postavy jsou rovnocenné, o žádné se nedá říci, že je plochá nebo nadbytečná. I epizodní postava poustevníka Azraela hraje nezanedbatelnou roli v románu a takových je tu víc. Ovšem velká láska mezi sestrou Elsbeth a Rogersem, která se rozhořela vlastně jen díky osudové záměně, nezná protivenství. Milostné scény jsou velmi cudné a přitom působivé. Jeho dva kamarádi, kteří ho provázejí po celý román, vyvažují dramatické okamžiky jiskřivým situačním humorem i ve velice zapeklitých situacích. Záporák Meffridus a jeho milenka Constantie jsou ukázkou, že nic není přímo černé ani bílé. O překvapující rozuzlení v románu není nouze a já tedy litovala, že kniha nemá víc stran. Tak se čte výborně. Přeju i ostatním stejně krásný požitek z četby, jako jsem měla já po celou dobu. V knihovně se podívám po dalších knihách autora.

Štítky knihy

13. století historické romány

Autorovy další knížky

Richard Dübell
německá, 1962
2010  60%Ďáblova bible
2016  84%Brána věčnosti
2011  69%Strážci Ďáblovy bible
2015  70%Hněv nebes
2006  62%Biskupova dcera

Kniha Brána věčnosti je v

Právě čtených1x
Přečtených21x
Doporučených2x
Knihotéce60x
Chystám se číst35x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x